Sjokoladeparfait: Mørk sjokoladeterrine med After Eight

5 timer
424 har lagret denne
Sjokoladeparfait: Mørk sjokoladeterrine med After Eight
424 har lagret denne
6
porsjoner
  • 300 g mørk sjokolade, 60-70% kakaoinnhold
  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 150 g sukker
  • 4 ss kakaopulver, av god kvalitet
  • 5 stk eggeplomme, fra mellomstore/store egg
  • 3 dl fløte
  • 250 g After Eight
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g mørk sjokolade, 60-70% kakaoinnhold
  • 150 g meierismør, romtemperert
  • 150 g sukker
  • 4 ss kakaopulver, av god kvalitet
  • 5 stk eggeplomme, fra mellomstore/store egg
  • 3 dl fløte
  • 250 g After Eight
Kle en brødform (1 ½ l) med et dobbelt lag plastfolie. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Pisk smøret lyst og luftig med halvparten av sukkeret. Skrap ned fra kantene et par ganger underveis. Visp til slutt inn kakaopulveret.
Visp eggeplommene til tykk eggedosis med resten av sukkeret. Visp fløten til myk krem.
Rør den smeltede sjokoladen sammen med smørkremen. Rør til alt er godt blandet. Vend inn eggedosisen og vend til slutt inn den myke kremen. Bruk helst en sprøytepose og fyll sjokoladekrem og after-eight lagvis i formen. Avslutt med sjokoladekrem.
La terrinene stå i kjøleskapet natten over, eller til den har stivnet. Terrinen kan også fryses. Skjæres i tynne skiver ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en brødform (1 ½ l) med et dobbelt lag plastfolie. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. Pisk smøret lyst og luftig med halvparten av sukkeret. Skrap ned fra kantene et par ganger underveis. Visp til slutt inn kakaopulveret.
Visp eggeplommene til tykk eggedosis med resten av sukkeret. Visp fløten til myk krem.
Rør den smeltede sjokoladen sammen med smørkremen. Rør til alt er godt blandet. Vend inn eggedosisen og vend til slutt inn den myke kremen. Bruk helst en sprøytepose og fyll sjokoladekrem og after-eight lagvis i formen. Avslutt med sjokoladekrem.
La terrinene stå i kjøleskapet natten over, eller til den har stivnet. Terrinen kan også fryses. Skjæres i tynne skiver ved servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?