Fylt sjokoladefondant

45 min

Fylt sjokoladefondant kan fylles med det du måtte ønske. Overrask for eksempel gjestene med smak av Dumle-karameller eller søtt og salt peanøttsmør. Se flere forslag i ingredienslisten.

Kakene kan gjøres klare en dag eller to i forveien for så å stekes rett før servering.

1910 har lagret denne
Fylt sjokoladefondant

Fylt sjokoladefondant kan fylles med det du måtte ønske. Overrask for eksempel gjestene med smak av Dumle-karameller eller søtt og salt peanøttsmør. Se flere forslag i ingredienslisten.

Kakene kan gjøres klare en dag eller to i forveien for så å stekes rett før servering.

1910 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stykker egg
  • 2 stykker eggeplomme
  • 125 g sukker
  • 100 g meierismør
  • 200 g mørk sjokolade
  • 50 g hvetemel
  • smør, til smøring av former
  • kakaopulver, eller mel, til smøring av former

Forslag til fyll

  • 4 ss peanøttsmør
  • 4 ss HaPå
  • Dumle, 2-3 stk i hver
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker egg
  • 2 stykker eggeplomme
  • 125 g sukker
  • 100 g meierismør
  • 200 g mørk sjokolade
  • 50 g hvetemel
  • smør, til smøring av former
  • kakaopulver, eller mel, til smøring av former

Forslag til fyll

  • 4 ss peanøttsmør
  • 4 ss HaPå
  • Dumle, 2-3 stk i hver
Begynn med kakene. Visp sammen egg, eggeplommer og sukker til sukkeret har løst seg opp.
Smelt smøret og bland i finhakket sjokolade til sjokoladen smelter. Rør sjokoladeblandingen sammen med eggene og bland til slutt inn siktet mel.
Smør 4 små ildfaste porsjonsformer (ca. 5x9 cm) godt med mykt smør, og dryss dem med mel eller kakao.
Fyll formene halvfulle med sjokoladerøre og fordel ønsket fyll på midten av sjokoladen. Fordel resten av røren på toppen, slik at formene til slutt blir ca. ¾ fulle. Sett formene i kjøleskapet og la de stå der frem til steking.
Stek kakene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 12-15 minutter. De er klare når overflaten har blitt jevnt stekt.
Vend kakene forsiktig over på tallerkener. Serveres straks.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med kakene. Visp sammen egg, eggeplommer og sukker til sukkeret har løst seg opp.
Smelt smøret og bland i finhakket sjokolade til sjokoladen smelter. Rør sjokoladeblandingen sammen med eggene og bland til slutt inn siktet mel.
Smør 4 små ildfaste porsjonsformer (ca. 5x9 cm) godt med mykt smør, og dryss dem med mel eller kakao.
Fyll formene halvfulle med sjokoladerøre og fordel ønsket fyll på midten av sjokoladen. Fordel resten av røren på toppen, slik at formene til slutt blir ca. ¾ fulle. Sett formene i kjøleskapet og la de stå der frem til steking.
Stek kakene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 12-15 minutter. De er klare når overflaten har blitt jevnt stekt.
Vend kakene forsiktig over på tallerkener. Serveres straks.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?