Fylt sjokoladefondant kan fylles med det du måtte ønske. Overrask for eksempel gjestene med smak av Dumle-karameller eller søtt og salt peanøttsmør. Se flere forslag i ingredienslisten.
Kakene kan gjøres klare en dag eller to i forveien for så å stekes rett før servering.
Fylt sjokoladefondant kan fylles med det du måtte ønske. Overrask for eksempel gjestene med smak av Dumle-karameller eller søtt og salt peanøttsmør. Se flere forslag i ingredienslisten.
Kakene kan gjøres klare en dag eller to i forveien for så å stekes rett før servering.
Begynn med kakene. Visp sammen egg, eggeplommer og sukker til sukkeret har løst seg opp.
Smelt smøret og bland i finhakket sjokolade til sjokoladen smelter. Rør sjokoladeblandingen sammen med eggene og bland til slutt inn siktet mel.
Smør 4 små ildfaste porsjonsformer (ca. 5x9 cm) godt med mykt smør, og dryss dem med mel eller kakao.
Fyll formene halvfulle med sjokoladerøre og fordel ønsket fyll på midten av sjokoladen. Fordel resten av røren på toppen, slik at formene til slutt blir ca. ¾ fulle. Sett formene i kjøleskapet og la de stå der frem til steking.
Stek kakene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 12-15 minutter. De er klare når overflaten har blitt jevnt stekt.
Vend kakene forsiktig over på tallerkener. Serveres straks.
Bon appetit!
Begynn med kakene. Visp sammen egg, eggeplommer og sukker til sukkeret har løst seg opp.
Smelt smøret og bland i finhakket sjokolade til sjokoladen smelter. Rør sjokoladeblandingen sammen med eggene og bland til slutt inn siktet mel.
Smør 4 små ildfaste porsjonsformer (ca. 5x9 cm) godt med mykt smør, og dryss dem med mel eller kakao.
Fyll formene halvfulle med sjokoladerøre og fordel ønsket fyll på midten av sjokoladen. Fordel resten av røren på toppen, slik at formene til slutt blir ca. ¾ fulle. Sett formene i kjøleskapet og la de stå der frem til steking.
Stek kakene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 12-15 minutter. De er klare når overflaten har blitt jevnt stekt.
Vend kakene forsiktig over på tallerkener. Serveres straks.