50 g sukker, lysebrunt eller blanding av hvitt/brunt
1 stk eggeplomme
Kaffekrem
2 dl fløte
2 ss sukker, finkornet eller melis
2 ss espresso, pulver
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Sjokoladekrem
2.5 dl fløte
2.5 dl melk
5 stk eggeplomme
5 ss sukker
270 g mørk sjokolade
Pekansmuler
80 g pekannøtter, eller valnøtter, hakkede
50 g smør
50 g hvetemel
50 g sukker, lysebrunt eller blanding av hvitt/brunt
1 stk eggeplomme
Kaffekrem
2 dl fløte
2 ss sukker, finkornet eller melis
2 ss espresso, pulver
Sjokoladekrem: Finhakk sjokoladen. Kok opp melk og fløte. Visp sammen eggeplommer og sukker. Hell den kokende fløtemelken over eggeblandingen mens du visper i eggene.
Sil blandingen over i en ny bolle og rør inn sjokoladen, avslutt gjerne med å kjøre sjokoladekremen raskt med en stavmikser uten å vispe inn for mye luft. Fordel blandingen i pene glass eller i porsjonsskåler. La sjokoladekremen stå kaldt til den har stivnet, minst 4 timer.
Pekansmuler: Bland sammen alle ingrediensene til smuledeigen.Smuldre (eller dryss) deigen utover et stekebrett med bakepapir. Stek smulene ved 180 grader i ca. 10 minutter til de blir gylne og sprø.
Kaffekrem: Pisk fløte, sukker og espressopulver til myk krem.
Dryss pekansmuler over sjokoladekremen og topp med myk pisket kaffekrem. Pynt med et lite dryss espressopulver eller litt revet sjokolade.
Bon appetit!
Sjokoladekrem: Finhakk sjokoladen. Kok opp melk og fløte. Visp sammen eggeplommer og sukker. Hell den kokende fløtemelken over eggeblandingen mens du visper i eggene.
Sil blandingen over i en ny bolle og rør inn sjokoladen, avslutt gjerne med å kjøre sjokoladekremen raskt med en stavmikser uten å vispe inn for mye luft. Fordel blandingen i pene glass eller i porsjonsskåler. La sjokoladekremen stå kaldt til den har stivnet, minst 4 timer.
Pekansmuler: Bland sammen alle ingrediensene til smuledeigen.Smuldre (eller dryss) deigen utover et stekebrett med bakepapir. Stek smulene ved 180 grader i ca. 10 minutter til de blir gylne og sprø.
Kaffekrem: Pisk fløte, sukker og espressopulver til myk krem.
Dryss pekansmuler over sjokoladekremen og topp med myk pisket kaffekrem. Pynt med et lite dryss espressopulver eller litt revet sjokolade.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto