Til hovedinnhold

Myk sjokoladekrem med pekansmuler og kaffe

45 min

Dette er enhvers sjokoholikers drøm; fløyelsmyk sjokoladekremetterfulgt av et lag knasende pekansmuler og toppet med nydelig kaffekrem.

Denne kan fint lages på forhånd hvis du venter gjester.
Sjokoladekremen må stå kaldt til den har stivnet, minst 4 timer.

Lagret av 737 brukere
Myk sjokoladekrem med pekansmuler og kaffe

Dette er enhvers sjokoholikers drøm; fløyelsmyk sjokoladekremetterfulgt av et lag knasende pekansmuler og toppet med nydelig kaffekrem.

Denne kan fint lages på forhånd hvis du venter gjester.
Sjokoladekremen må stå kaldt til den har stivnet, minst 4 timer.

Lagret av 737 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Sjokoladekrem

  • 2.5 dl fløte
  • 2.5 dl melk
  • 5 stk eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 270 g mørk sjokolade

Pekansmuler

  • 80 g pekannøtter, eller valnøtter, hakkede
  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 50 g sukker, lysebrunt eller blanding av hvitt/brunt
  • 1 stk eggeplomme

Kaffekrem

  • 2 dl fløte
  • 2 ss sukker, finkornet eller melis
  • 2 ss espresso, pulver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekrem

  • 2.5 dl fløte
  • 2.5 dl melk
  • 5 stk eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 270 g mørk sjokolade

Pekansmuler

  • 80 g pekannøtter, eller valnøtter, hakkede
  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 50 g sukker, lysebrunt eller blanding av hvitt/brunt
  • 1 stk eggeplomme

Kaffekrem

  • 2 dl fløte
  • 2 ss sukker, finkornet eller melis
  • 2 ss espresso, pulver
Sjokoladekrem: Finhakk sjokoladen. Kok opp melk og fløte. Visp sammen eggeplommer og sukker. Hell den kokende fløtemelken over eggeblandingen mens du visper i eggene.
Sil blandingen over i en ny bolle og rør inn sjokoladen, avslutt gjerne med å kjøre sjokoladekremen raskt med en stavmikser uten å vispe inn for mye luft. Fordel blandingen i pene glass eller i porsjonsskåler. La sjokoladekremen stå kaldt til den har stivnet, minst 4 timer.
Pekansmuler: Bland sammen alle ingrediensene til smuledeigen.Smuldre (eller dryss) deigen utover et stekebrett med bakepapir. Stek smulene ved 180 grader i ca. 10 minutter til de blir gylne og sprø.
Kaffekrem: Pisk fløte, sukker og espressopulver til myk krem.
Dryss pekansmuler over sjokoladekremen og topp med myk pisket kaffekrem. Pynt med et lite dryss espressopulver eller litt revet sjokolade.
woman cooking

Bon appetit!

Sjokoladekrem: Finhakk sjokoladen. Kok opp melk og fløte. Visp sammen eggeplommer og sukker. Hell den kokende fløtemelken over eggeblandingen mens du visper i eggene.
Sil blandingen over i en ny bolle og rør inn sjokoladen, avslutt gjerne med å kjøre sjokoladekremen raskt med en stavmikser uten å vispe inn for mye luft. Fordel blandingen i pene glass eller i porsjonsskåler. La sjokoladekremen stå kaldt til den har stivnet, minst 4 timer.
Pekansmuler: Bland sammen alle ingrediensene til smuledeigen.Smuldre (eller dryss) deigen utover et stekebrett med bakepapir. Stek smulene ved 180 grader i ca. 10 minutter til de blir gylne og sprø.
Kaffekrem: Pisk fløte, sukker og espressopulver til myk krem.
Dryss pekansmuler over sjokoladekremen og topp med myk pisket kaffekrem. Pynt med et lite dryss espressopulver eller litt revet sjokolade.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?