Bakt fersken i form: Klassisk amerikansk peach cobbler
Fersken bakt i ovnen med sukker og kanel og et sprøtt lokk på toppen er rett og slett en helt herlig dessert. Ekstra god blir den om du serverer litt is eller vaniljesaus til. Desserten, kalt peach cobbler, er en amerikansk klassiker, og smaker best om du benytter friske fersken. (Velger du å bruke fersken fra boks kan du redusere sukkermengden noe).
Bruk fast, men moden frukt. Etter et par-tre minutter i kokende vann skal frukten rett over i isvann for å stoppe kokeprosessen. Deretter er det bare å gni skallet av (er det gjenstridig bruker du en skreller). Til denne desserten benyttet jeg åtte store fersken, noe som kanskje ser litt mye ut. Frukten faller imidlertid noe sammen under steking og gjør at dette blir en dessert til ca. 6-8 personer.
Fersken bakt i ovnen med sukker og kanel og et sprøtt lokk på toppen er rett og slett en helt herlig dessert. Ekstra god blir den om du serverer litt is eller vaniljesaus til. Desserten, kalt peach cobbler, er en amerikansk klassiker, og smaker best om du benytter friske fersken. (Velger du å bruke fersken fra boks kan du redusere sukkermengden noe).
Bruk fast, men moden frukt. Etter et par-tre minutter i kokende vann skal frukten rett over i isvann for å stoppe kokeprosessen. Deretter er det bare å gni skallet av (er det gjenstridig bruker du en skreller). Til denne desserten benyttet jeg åtte store fersken, noe som kanskje ser litt mye ut. Frukten faller imidlertid noe sammen under steking og gjør at dette blir en dessert til ca. 6-8 personer.
Ingredienser
topping
- 160 g hvetemel
- 4 ss melis
- 1.5 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 130 g smør
- 1 dl fløte
i formen
- 170 g sukker, halvbland med brunt sukker
- 1 ts kanel, valgfritt
- 8 stk fersken, ca .6-8
Slik gjør du:
topping
- 160 g hvetemel
- 4 ss melis
- 1.5 ts bakepulver
- 0.5 ts salt
- 130 g smør
- 1 dl fløte
i formen
- 170 g sukker, halvbland med brunt sukker
- 1 ts kanel, valgfritt
- 8 stk fersken, ca .6-8
