Tilslørte bondepiker
30 min
Det er lite som smaker koseligere enn den klassiske desserten tilslørte bondepiker. Her legges krem, søt kavring og eplemos lagvis. Enkel og kjempegodt.
Dette er TV-kokk Wenche Andersens bidrag til boken «90 retter til Ingrid Espelid Hovig», Gyldendal forlag.
Lagret av 593 brukere
Foto: Marianne Gehrken/Gyldendal Forlag
Det er lite som smaker koseligere enn den klassiske desserten tilslørte bondepiker. Her legges krem, søt kavring og eplemos lagvis. Enkel og kjempegodt.
Dette er TV-kokk Wenche Andersens bidrag til boken «90 retter til Ingrid Espelid Hovig», Gyldendal forlag.
Lagret av 593 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 4 - 5 stykker eple, gjerne norske
- 0.5 dl eplemost
- 1 ts sitronsaft
- 0.5 dl sukker
- 2 ss usaltet smør
- 3 dl brød, evt. kavring eller havrekjeks
- 1 dl valnøtter, hakkede
- 2 ts kanel
- 1 - 2 ss brunt sukker
- 2 dl kremfløte
- 0.5 stk vaniljestang, frøene fra
- 1 dl vaniljekesam
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 - 5 stykker eple, gjerne norske
- 0.5 dl eplemost
- 1 ts sitronsaft
- 0.5 dl sukker
- 2 ss usaltet smør
- 3 dl brød, evt. kavring eller havrekjeks
- 1 dl valnøtter, hakkede
- 2 ts kanel
- 1 - 2 ss brunt sukker
- 2 dl kremfløte
- 0.5 stk vaniljestang, frøene fra
- 1 dl vaniljekesam
Skrell eplene, skjær bort kjernehusene og skjær eplene i terninger. Kok eplene møre i eplemost og sitronsaft.
Tilsett sukker. Rør om slik at en del av eplene blir til mos, la det fortsatt være noen hele møre eplebiter igjen. Avkjøl.
Smelt smør i en stekepanne, ha i malt brød, hakkede nøtter, kanel og litt sukker (2 ss). Brukes søt havrekjeks sløyfes sukker. Brun på middels varme.
Vend på brødet hele tiden slik at det ikke blir brent, men får en lys karamellfarge. Hell blandingen over på et flatt fat og avkjøl.
Pisk kremfløten med vaniljefrøene og bland inn vaniljekesam.
Legg knust, stekt brød, eplemos og krem med vaniljekesam lagvis i porsjonsglass. Dryss litt av brødblandingen på toppen.
Desserten kan lages et par timer før servering og settes i kjøleskapet.

Bon appetit!
Skrell eplene, skjær bort kjernehusene og skjær eplene i terninger. Kok eplene møre i eplemost og sitronsaft.
Tilsett sukker. Rør om slik at en del av eplene blir til mos, la det fortsatt være noen hele møre eplebiter igjen. Avkjøl.
Smelt smør i en stekepanne, ha i malt brød, hakkede nøtter, kanel og litt sukker (2 ss). Brukes søt havrekjeks sløyfes sukker. Brun på middels varme.
Vend på brødet hele tiden slik at det ikke blir brent, men får en lys karamellfarge. Hell blandingen over på et flatt fat og avkjøl.
Pisk kremfløten med vaniljefrøene og bland inn vaniljekesam.
Legg knust, stekt brød, eplemos og krem med vaniljekesam lagvis i porsjonsglass. Dryss litt av brødblandingen på toppen.
Desserten kan lages et par timer før servering og settes i kjøleskapet.