Til hovedinnhold

Frisk fruktsalat med pasjonsfruktsaus

10 min

Dette er en kjempegod fruktsalat med smak av sitronmelisse, pasjonsfrukt og mango. Den passer perfekt som dessert, eller som et friskt mellommåltid nå som sommeren nærmer seg.

Lagret av 139 brukere
Fruktsalat med pasjonsfruktsaus i blå skål

Dette er en kjempegod fruktsalat med smak av sitronmelisse, pasjonsfrukt og mango. Den passer perfekt som dessert, eller som et friskt mellommåltid nå som sommeren nærmer seg.

Lagret av 139 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk ananas
  • 1 stk melon
  • 2 stk mango
  • 4 stk appelsin
  • 4 stk pasjonsfrukt
  • 3 ss sukker
  • 2 dl appelsin, ferskpresset appelsinsaft
  • 0.5 dl sitronmelisse, finhakket
  • 1 dl granateple, kjerner
  • bringebær, til pynt, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk ananas
  • 1 stk melon
  • 2 stk mango
  • 4 stk appelsin
  • 4 stk pasjonsfrukt
  • 3 ss sukker
  • 2 dl appelsin, ferskpresset appelsinsaft
  • 0.5 dl sitronmelisse, finhakket
  • 1 dl granateple, kjerner
  • bringebær, til pynt, kan sløyfes
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Ha pasjonsfrukt, appelsinsaft og sukker i en kasserolle. Kok opp, la sausen småkoke til sukkeret er oppløst. Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene.
Rens og skjær all frukten i små biter og appelsinene i hinnefrie «fileter». Bland alt en bolle og hell over den varme sausen.
La blandingen stå et par timer i kjøleskapet før servering. Bland inn granateplekjerner og sitronmelisse rett før servering. Pynt med bringebær.
woman cooking

Bon appetit!

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Ha pasjonsfrukt, appelsinsaft og sukker i en kasserolle. Kok opp, la sausen småkoke til sukkeret er oppløst. Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene.
Rens og skjær all frukten i små biter og appelsinene i hinnefrie «fileter». Bland alt en bolle og hell over den varme sausen.
La blandingen stå et par timer i kjøleskapet før servering. Bland inn granateplekjerner og sitronmelisse rett før servering. Pynt med bringebær.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?