Bland sukker, glukose og honning i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp og la koke til ca. 130 grader, bruk et steketermometer.
Visp eggehvitene til hvitt skum i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå på middels lav hastighet og tilsett den varme sukkermassen i en tynn stråle (unngå å treffe vispen). Øk hastigheten og pisk massen i ca. 10 min. til den blir lysere og får en noe luftig konsistens. Rør forsiktig inn nøttene, de skal bli jevnt fordelt i massen.
Dryss et ark bakepapir med melis. Bred nougatmassen utover arket. Dryss over melis, legg på et ark bakepapir og trykk eller kjevl den ut til ca. 1,5 cm tykk. Avkjøl og skjær nougaten i passende biter. Smør kniven med litt olje når du skal skjære opp nougaten. Oppbevares i romtemperatur.
Bon appetit!
Bland sukker, glukose og honning i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp og la koke til ca. 130 grader, bruk et steketermometer.
Visp eggehvitene til hvitt skum i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå på middels lav hastighet og tilsett den varme sukkermassen i en tynn stråle (unngå å treffe vispen). Øk hastigheten og pisk massen i ca. 10 min. til den blir lysere og får en noe luftig konsistens. Rør forsiktig inn nøttene, de skal bli jevnt fordelt i massen.
Dryss et ark bakepapir med melis. Bred nougatmassen utover arket. Dryss over melis, legg på et ark bakepapir og trykk eller kjevl den ut til ca. 1,5 cm tykk. Avkjøl og skjær nougaten i passende biter. Smør kniven med litt olje når du skal skjære opp nougaten. Oppbevares i romtemperatur.