Til hovedinnhold

Fransk nougat med pistasj

15 min

Fransk hvit nougat med pistasj er en nydelig konfektbit som passer ypperlig som gave eller julekos.
Enkel å lage er den også.

Lagret av 268 brukere
Fransk nougat med pistasj

Fransk hvit nougat med pistasj er en nydelig konfektbit som passer ypperlig som gave eller julekos.
Enkel å lage er den også.

Lagret av 268 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 dl sukker
  • 1 dl glukose
  • 1 dl honning, flytende
  • 2 stk eggehvite, store
  • 200 g pistasjnøtter
  • 200 g mandel, hele, skålede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl sukker
  • 1 dl glukose
  • 1 dl honning, flytende
  • 2 stk eggehvite, store
  • 200 g pistasjnøtter
  • 200 g mandel, hele, skålede
Bland sukker, glukose og honning i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp og la koke til ca. 130 grader, bruk et steketermometer.
Visp eggehvitene til hvitt skum i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå på middels lav hastighet og tilsett den varme sukkermassen i en tynn stråle (unngå å treffe vispen). Øk hastigheten og pisk massen i ca. 10 min. til den blir lysere og får en noe luftig konsistens. Rør forsiktig inn nøttene, de skal bli jevnt fordelt i massen.
Dryss et ark bakepapir med melis. Bred nougatmassen utover arket. Dryss over melis, legg på et ark bakepapir og trykk eller kjevl den ut til ca. 1,5 cm tykk. Avkjøl og skjær nougaten i passende biter. Smør kniven med litt olje når du skal skjære opp nougaten. Oppbevares i romtemperatur.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sukker, glukose og honning i en tykkbunnet kasserolle. Kok opp og la koke til ca. 130 grader, bruk et steketermometer.
Visp eggehvitene til hvitt skum i en kjøkkenmaskin. La maskinen gå på middels lav hastighet og tilsett den varme sukkermassen i en tynn stråle (unngå å treffe vispen). Øk hastigheten og pisk massen i ca. 10 min. til den blir lysere og får en noe luftig konsistens. Rør forsiktig inn nøttene, de skal bli jevnt fordelt i massen.
Dryss et ark bakepapir med melis. Bred nougatmassen utover arket. Dryss over melis, legg på et ark bakepapir og trykk eller kjevl den ut til ca. 1,5 cm tykk. Avkjøl og skjær nougaten i passende biter. Smør kniven med litt olje når du skal skjære opp nougaten. Oppbevares i romtemperatur.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?