Sommerens iskalde delikatesser kan du lage selv, og det er slettes ikke så komplisert som du kanskje tror. Tiden som er beregnet denne oppskriften har ikke tatt i betraktning at isen skal modnes over natta.
Sommerens iskalde delikatesser kan du lage selv, og det er slettes ikke så komplisert som du kanskje tror. Tiden som er beregnet denne oppskriften har ikke tatt i betraktning at isen skal modnes over natta.
50 g nøtter, grovhakket (sompecannøtter, valnøtter, mace
Karamellnøtter
85 g sukker
1 dl fløte
1 ss meierismør
1 klype flaksalt
Ta utgangspunkt i målene til vaniljeisoppskriften (vaniljestangen kan utelates). Kok opp melk og fløte. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Hell over fløtemelken og kok ut karamellen. Visp eggeplommene i en bolle og hell den varme karamellfløten over eggeplommene under omrøring. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne (som vaniljesaus), men må ikke koke. Sil blandingen over i en ren bolle og avkjøl. La gjerne isblandingen få «modne» i kjøleskapet natten over.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret når karamellsausen er tykk og klumpfri. Tilsett nøttene og dryss over en klype flaksalt. Hell alt over på en tallerken med bakepapir. La blandingen bli helt kald. Rør nøttene inn i isen underveis i innfrysningen. Spar litt til pynt.
Tips: Ved å tilsette en god skje glukose (eller flytende honning) får isen, eller sorbeen, en smidigere konsistens.
Bon appetit!
Ta utgangspunkt i målene til vaniljeisoppskriften (vaniljestangen kan utelates). Kok opp melk og fløte. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Hell over fløtemelken og kok ut karamellen. Visp eggeplommene i en bolle og hell den varme karamellfløten over eggeplommene under omrøring. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne (som vaniljesaus), men må ikke koke. Sil blandingen over i en ren bolle og avkjøl. La gjerne isblandingen få «modne» i kjøleskapet natten over.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en tykkbunnet kasserolle. Kok ut karamellen med varm fløte. Rør inn smøret når karamellsausen er tykk og klumpfri. Tilsett nøttene og dryss over en klype flaksalt. Hell alt over på en tallerken med bakepapir. La blandingen bli helt kald. Rør nøttene inn i isen underveis i innfrysningen. Spar litt til pynt.
Tips: Ved å tilsette en god skje glukose (eller flytende honning) får isen, eller sorbeen, en smidigere konsistens.