rask

Dessert med appelsin, kanel og pistasjnøtter

15 min

Alle måltider blir bedre med dessert, og appelsin er en frukt som kan forvandles til en frisk og spennende dessert ved å tilsette noen morsomme smaker. I denne desserten med appelsin og pistasjnøtter er det brukt kanel og chili for en spicy og krydret variant, men du kan gjerne bruke friske urter også. Estragon funker for eksempel veldig bra.

113 har lagret denne
Dessert med appelsin, kanel og pistasjnøtter

Alle måltider blir bedre med dessert, og appelsin er en frukt som kan forvandles til en frisk og spennende dessert ved å tilsette noen morsomme smaker. I denne desserten med appelsin og pistasjnøtter er det brukt kanel og chili for en spicy og krydret variant, men du kan gjerne bruke friske urter også. Estragon funker for eksempel veldig bra.

113 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stykker appelsin, medium
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts tørket chili
  • 20 g pistasjnøtter, salte
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker appelsin, medium
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts tørket chili
  • 20 g pistasjnøtter, salte
Start med å kutte supremer ved å kutte bort litt av toppen og bunnen av appelsinen. Skjær så forsiktig nedover langs appelsinen, så du får bort alt skallet og det hvite laget. Gjør det samme rundt hele appelsinen.
Hold appelsinen i hånden og kutt ut supremer - eller båter - ved å kutte inn langs veggene som skiller appelsinbåtene. Da får du pene appelsinbåter.
Når du har kommet helt rundt appelsinen, klemmer du ut resten av saften over appelsinbåtene dine.
Beregn en appelsin per person. Dander appelsinen på passelige fat eller skåler.
Visp sammen olivenolje og kanel, og hell generøst med olje over appelsinen. Grovhakk pistasjnøttene og strø dem over. Avslutt med et dryss chiliflak og server!
woman cooking

Bon appetit!

Start med å kutte supremer ved å kutte bort litt av toppen og bunnen av appelsinen. Skjær så forsiktig nedover langs appelsinen, så du får bort alt skallet og det hvite laget. Gjør det samme rundt hele appelsinen.
Hold appelsinen i hånden og kutt ut supremer - eller båter - ved å kutte inn langs veggene som skiller appelsinbåtene. Da får du pene appelsinbåter.
Når du har kommet helt rundt appelsinen, klemmer du ut resten av saften over appelsinbåtene dine.
Beregn en appelsin per person. Dander appelsinen på passelige fat eller skåler.
Visp sammen olivenolje og kanel, og hell generøst med olje over appelsinen. Grovhakk pistasjnøttene og strø dem over. Avslutt med et dryss chiliflak og server!
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?