rask

Dessert med appelsin, kanel og pistasjnøtter

15 min
Lagret av 108 brukere
Dessert med appelsin, kanel og pistasjnøtter
Lagret av 108 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker appelsin, medium
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts tørket chili
  • 20 g pistasjnøtter, salte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker appelsin, medium
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts tørket chili
  • 20 g pistasjnøtter, salte
Start med å kutte supremer ved å kutte bort litt av toppen og bunnen av appelsinen. Skjær så forsiktig nedover langs appelsinen, så du får bort alt skallet og det hvite laget. Gjør det samme rundt hele appelsinen.
Hold appelsinen i hånden og kutt ut supremer - eller båter - ved å kutte inn langs veggene som skiller appelsinbåtene. Da får du pene appelsinbåter.
Når du har kommet helt rundt appelsinen, klemmer du ut resten av saften over appelsinbåtene dine.
Beregn en appelsin per person. Dander appelsinen på passelige fat eller skåler.
Visp sammen olivenolje og kanel, og hell generøst med olje over appelsinen. Grovhakk pistasjnøttene og strø dem over. Avslutt med et dryss chiliflak og server!
woman cooking

Bon appetit!

Start med å kutte supremer ved å kutte bort litt av toppen og bunnen av appelsinen. Skjær så forsiktig nedover langs appelsinen, så du får bort alt skallet og det hvite laget. Gjør det samme rundt hele appelsinen.
Hold appelsinen i hånden og kutt ut supremer - eller båter - ved å kutte inn langs veggene som skiller appelsinbåtene. Da får du pene appelsinbåter.
Når du har kommet helt rundt appelsinen, klemmer du ut resten av saften over appelsinbåtene dine.
Beregn en appelsin per person. Dander appelsinen på passelige fat eller skåler.
Visp sammen olivenolje og kanel, og hell generøst med olje over appelsinen. Grovhakk pistasjnøttene og strø dem over. Avslutt med et dryss chiliflak og server!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?