Multekrem er en fantastisk deilig dessert som både er søt og syrlig. Her lages multekremen med vanilje og krokan i tillegg, som tilfører en ekstra dimensjon til den klassiske desserten. Multekremen pisker du rett før den skal serveres, da blir den aller best.
Mange liker å servere multekrem med søte og sprø krumkaker.
Multekrem er en fantastisk deilig dessert som både er søt og syrlig. Her lages multekremen med vanilje og krokan i tillegg, som tilfører en ekstra dimensjon til den klassiske desserten. Multekremen pisker du rett før den skal serveres, da blir den aller best.
Mange liker å servere multekrem med søte og sprø krumkaker.
Smelt sukkeret til karamell i en panne eller liten kjele. Pass på varmen; karamellen skal bli gyllen, ikke mørkebrun. Skru av varmen, tilsett nøttene og rør godt rundt.
Hell krokanen ut på et stekebrett med bakepapir og avkjøl i romtemperatur. Hakk opp krokanen med en «brødkniv».
Multekrem
Smak multene til med sukker, cirka 100 gram. Rør det forsiktig sammen uten å knuse multene, spar gjerne noen pene bær til pynt. Kjør litt av multene (cirka 50 gram) med en stavmikser sammen med laken som har dannet seg etter sukringen. Gni sausen gjennom en sil for å fjerne frøene. Smak sausen til med litt multelikør, hvis du har det.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Dryss 2 spiseskjeer sukker over vaniljefrøene og mos det godt sammen til deilig vaniljesukker. Pisk fløte og vaniljesukker til myk krem. Ikke pisk kremen for hardt. Når du kan lage myke topper med vispen, er kremen klar.
Tilsett de sukrede multene og hakket krokan. Vend det lett sammen til en lekker multekrem. Multekremen er best nylaget, men kan fint stå en liten stund i kjøleskapet. Pynt med pene bær, litt ekstra krokan og multesaus ved servering.
Skulle du være så heldig å ha litt bladgull liggende i skuffen, er det bare å pynte med det også.
Bon appetit!
Krokan
Smelt sukkeret til karamell i en panne eller liten kjele. Pass på varmen; karamellen skal bli gyllen, ikke mørkebrun. Skru av varmen, tilsett nøttene og rør godt rundt.
Hell krokanen ut på et stekebrett med bakepapir og avkjøl i romtemperatur. Hakk opp krokanen med en «brødkniv».
Multekrem
Smak multene til med sukker, cirka 100 gram. Rør det forsiktig sammen uten å knuse multene, spar gjerne noen pene bær til pynt. Kjør litt av multene (cirka 50 gram) med en stavmikser sammen med laken som har dannet seg etter sukringen. Gni sausen gjennom en sil for å fjerne frøene. Smak sausen til med litt multelikør, hvis du har det.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Dryss 2 spiseskjeer sukker over vaniljefrøene og mos det godt sammen til deilig vaniljesukker. Pisk fløte og vaniljesukker til myk krem. Ikke pisk kremen for hardt. Når du kan lage myke topper med vispen, er kremen klar.
Tilsett de sukrede multene og hakket krokan. Vend det lett sammen til en lekker multekrem. Multekremen er best nylaget, men kan fint stå en liten stund i kjøleskapet. Pynt med pene bær, litt ekstra krokan og multesaus ved servering.
Skulle du være så heldig å ha litt bladgull liggende i skuffen, er det bare å pynte med det også.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto