Til hovedinnhold

Honeycomb

30 min
4 varer
243
Honeycomb

Knust honeycomb er veldig godt å drysse over desserter eller å blande inn i is. Bør oppbevares i et lufttett glass.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 200 g sukker, finkornet
  • 5 ss sirup, lys eller gyllen
  • 2 ts natron, eller bakepulver
  • sjokolade, smeltet til dypping

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g sukker, finkornet
  • 5 ss sirup, lys eller gyllen
  • 2 ts natron, eller bakepulver
  • sjokolade, smeltet til dypping
Kle en liten form med bakepapir, pensle bakepapiret med litt smør eller nøytral olje.
Bland sammen sukker og sirup i en helt ren kasserolle, rør det godt sammen. Varm opp blandingen stille og rolig uten omrøring (rist eventuelt litt på kasserollen hvis du føler behov for å røre).
Kok sukkermassen videre, til den får en pen og gyllen farge (ca 135-140 grader hvis du har et egnet steketermometer). Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør raskt inn natron/bakepulver. Sukkermassen vil umiddelbart doble sitt volum.
Hell den luftige massen straks over i den klargjorte formen, vær forsiktig – dette er varmt. Avkjøl i romtemperatur i minst én time, før du knekker den sprø og porøse ”honeycomben” i mindre biter. Dypp bitene i sjokolade, hvis du ønsker det.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en liten form med bakepapir, pensle bakepapiret med litt smør eller nøytral olje.
Bland sammen sukker og sirup i en helt ren kasserolle, rør det godt sammen. Varm opp blandingen stille og rolig uten omrøring (rist eventuelt litt på kasserollen hvis du føler behov for å røre).
Kok sukkermassen videre, til den får en pen og gyllen farge (ca 135-140 grader hvis du har et egnet steketermometer). Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør raskt inn natron/bakepulver. Sukkermassen vil umiddelbart doble sitt volum.
Hell den luftige massen straks over i den klargjorte formen, vær forsiktig – dette er varmt. Avkjøl i romtemperatur i minst én time, før du knekker den sprø og porøse ”honeycomben” i mindre biter. Dypp bitene i sjokolade, hvis du ønsker det.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?