Multedessert med havre og krem
Det er fantastisk å plukke multer. Solen steker, kleggen biter og myren svupper under støvlene, og så plutselig åpenbarer det seg et oransje teppe foran deg! Å finne en helt urørt multemyr, full av gylne perler, kan sammenlignes med å ha funnet det reneste gull.
I denne multedesserten har konditor Elin Vatnar Nilsen forsøkt å finne smaker som harmoner med hverandre. Den litt ville, skarpe multesmaken passer fint sammen med smak av smørkaramell fra sprø havrekaker. Sprø havreflarn, multer og bløtpisket krem gjør derfor dette til en knasende god dessert.
Det er fantastisk å plukke multer. Solen steker, kleggen biter og myren svupper under støvlene, og så plutselig åpenbarer det seg et oransje teppe foran deg! Å finne en helt urørt multemyr, full av gylne perler, kan sammenlignes med å ha funnet det reneste gull.
I denne multedesserten har konditor Elin Vatnar Nilsen forsøkt å finne smaker som harmoner med hverandre. Den litt ville, skarpe multesmaken passer fint sammen med smak av smørkaramell fra sprø havrekaker. Sprø havreflarn, multer og bløtpisket krem gjør derfor dette til en knasende god dessert.
Havreflarn
- 100 g smør
- 80 g sukker
- 100 g havregryn
- 1 ss hvetemel
- 3 ss kremfløte
Fyll og pynt
- 3 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- 2 dl multer
- 6 stykker havreflarn, knuste
Havreflarn
- 100 g smør
- 80 g sukker
- 100 g havregryn
- 1 ss hvetemel
- 3 ss kremfløte
Fyll og pynt
- 3 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- 2 dl multer
- 6 stykker havreflarn, knuste
