Multedessert med havre og krem

45 min

Det er fantastisk å plukke multer. Solen steker, kleggen biter og myren svupper under støvlene, og så plutselig åpenbarer det seg et oransje teppe foran deg! Å finne en helt urørt multemyr, full av gylne perler, kan sammenlignes med å ha funnet det reneste gull.

I denne multedesserten har konditor Elin Vatnar Nilsen forsøkt å finne smaker som harmoner med hverandre. Den litt ville, skarpe multesmaken passer fint sammen med smak av smørkaramell fra sprø havrekaker. Sprø havreflarn, multer og bløtpisket krem gjør derfor dette til en knasende god dessert.

220 har lagret denne
Multedessert  med havre og krem

Det er fantastisk å plukke multer. Solen steker, kleggen biter og myren svupper under støvlene, og så plutselig åpenbarer det seg et oransje teppe foran deg! Å finne en helt urørt multemyr, full av gylne perler, kan sammenlignes med å ha funnet det reneste gull.

I denne multedesserten har konditor Elin Vatnar Nilsen forsøkt å finne smaker som harmoner med hverandre. Den litt ville, skarpe multesmaken passer fint sammen med smak av smørkaramell fra sprø havrekaker. Sprø havreflarn, multer og bløtpisket krem gjør derfor dette til en knasende god dessert.

220 har lagret denne
4
porsjoner

Havreflarn

  • 100 g smør
  • 80 g sukker
  • 100 g havregryn
  • 1 ss hvetemel
  • 3 ss kremfløte

Fyll og pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 2 dl multer
  • 6 stykker havreflarn, knuste
Unngå at skjermen går i dvale

Havreflarn

  • 100 g smør
  • 80 g sukker
  • 100 g havregryn
  • 1 ss hvetemel
  • 3 ss kremfløte

Fyll og pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 2 dl multer
  • 6 stykker havreflarn, knuste
Lag først havreflarn. Forvarm ovnen til 220 grader, og bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til grynene sveller og massen blir fast.
Sett små topper på en bakeplate med god avstand. Stek i ovnen til de er gylne.
Pisk kremfløte tilsatt sukker til en myk krem.
Legg et lag knuste havreflarn i bunnen av glasset.
Så et par skjeer med multer.
Dekk multene med et tynt lag krem.
Det hele gjentas til dessertglasset er fylt. Pynt med hel havreflarn.
woman cooking

Bon appetit!

Lag først havreflarn. Forvarm ovnen til 220 grader, og bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til grynene sveller og massen blir fast.
Sett små topper på en bakeplate med god avstand. Stek i ovnen til de er gylne.
Pisk kremfløte tilsatt sukker til en myk krem.
Legg et lag knuste havreflarn i bunnen av glasset.
Så et par skjeer med multer.
Dekk multene med et tynt lag krem.
Det hele gjentas til dessertglasset er fylt. Pynt med hel havreflarn.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?