Til hovedinnhold
rask

Fersken med vanilje og bringebær

30 min

Naturlig dessert med rene smaker av fersken, bær og vanilje.

Lagret av 53 brukere
Fersken med vanilje og bringebær

Naturlig dessert med rene smaker av fersken, bær og vanilje.

Lagret av 53 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk fersken
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 ss smør
  • 4 ss sukker
  • vann, en skvett vann eller søtvin
  • bringebær
  • lettrømme, kan også bruke en iskrem

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk fersken
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 ss smør
  • 4 ss sukker
  • vann, en skvett vann eller søtvin
  • bringebær
  • lettrømme, kan også bruke en iskrem
Del ferskenene i to og fjern steinene. Legg dem over på et dobbelt lag aluminiumsfolie.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Dryss sukkeret over ferskenene, fordel smøret i små klatter, legg i vanilje (stang og frø) og en håndfull bringebær.
Tilsett til slutt en skvett søtvin eller vann. Pakk folien tett sammen og bak ferskenene over medium varme i ca 15 minutter.
Dra gjerne skinnent av ferskenen før servering (bruk en pinsett eller lignende) og server med en litt gresk yoghurt, en rømmeklatt eller is.
woman cooking

Bon appetit!

Del ferskenene i to og fjern steinene. Legg dem over på et dobbelt lag aluminiumsfolie.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Dryss sukkeret over ferskenene, fordel smøret i små klatter, legg i vanilje (stang og frø) og en håndfull bringebær.
Tilsett til slutt en skvett søtvin eller vann. Pakk folien tett sammen og bak ferskenene over medium varme i ca 15 minutter.
Dra gjerne skinnent av ferskenen før servering (bruk en pinsett eller lignende) og server med en litt gresk yoghurt, en rømmeklatt eller is.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?