Fersken er kanskje mest populær å spise som den er, men den er svært anvendelig til både søtt og salt. Her deler jeg min oppskrift på en amerikansk cobbler som gjør deg mo i knærne.
Peach cobbler er en klassisk amerikansk dessert som er fersken bakt i ovnen med et sprøtt lokk på toppen. Smaker nydelig med vaniljeis til!
Fersken er kanskje mest populær å spise som den er, men den er svært anvendelig til både søtt og salt. Her deler jeg min oppskrift på en amerikansk cobbler som gjør deg mo i knærne.
Peach cobbler er en klassisk amerikansk dessert som er fersken bakt i ovnen med et sprøtt lokk på toppen. Smaker nydelig med vaniljeis til!
9 - 10 stk fersken, kan erstattes av hermetiske fersken
180 g sukker
1 ss kanel
1 ss Bourbon
Deig
80 g smør
120 g hvetemel
170 g sukker
2 ts bakepulver
1 dl helmelk
Hvis du bruker hermetiske fersken kan du gå videre til ferskenfyllet. La da de hermetiske ferskenene renne godt av seg på papir først.
Finn frem en bolle og fyll den med isvann. Bruk gjerne noen isbiter.
Kok opp vann i en romslig kjele. Ha ferskenene i kokende vann og la de ligge i cirka i 1 minutt. Ta ut ferskenene av det varme vannet og rett over i isvannet.
Det tynne skallet på ferskenene skal nå sitte så løst at det lett kan gnis/dras av. Er det noen deler av skallet som fortsatt sitter fast, kan du skrelle forsiktig med en kniv.
La de flådde ferskenene tørke av seg på et kjøkkenhåndkle.
Ferskenfyll
Del de flådde ferskenen i store båter og fjern stenene.
Ha ferskenbitene i en bolle. Hell over sukker, bourbon og kanel og rør forsiktig rundt.
Deig
Finn frem en romslig stekepanne som tåler stekeovn, eller en ildfast form (cirka 20-25 x 20-25 cm). Formen trenger ikke å være akkurat denne størrelsen, du kan også bruke 20 x 30 cm langpanne.
Ha smøret i pannen og sett den midt i ovnen ved 175°C til smøret smelter.
Mens smøret smelter kan du blande sammen mel, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett melk og rør deigen raskt sammen med en sleiv eller spiseskje (ikke rør mer enn nødvendig).
Når smøret har smeltet i formen, ta formen ut av ovnen og fordel deigen over det smeltede smøret i små klatter.
Ha deretter ferskenblandingen over deigen.
Sett formen tilbake midt i ovnen og stek kaken ved 175°C i cirka 40 minutter til den har fått en gyllen overflate.
La cobbleren avkjøle og sette seg i noen få minutter. Server med deilig vaniljeis og nyt.
Bon appetit!
Hvis du bruker hermetiske fersken kan du gå videre til ferskenfyllet. La da de hermetiske ferskenene renne godt av seg på papir først.
Finn frem en bolle og fyll den med isvann. Bruk gjerne noen isbiter.
Kok opp vann i en romslig kjele. Ha ferskenene i kokende vann og la de ligge i cirka i 1 minutt. Ta ut ferskenene av det varme vannet og rett over i isvannet.
Det tynne skallet på ferskenene skal nå sitte så løst at det lett kan gnis/dras av. Er det noen deler av skallet som fortsatt sitter fast, kan du skrelle forsiktig med en kniv.
La de flådde ferskenene tørke av seg på et kjøkkenhåndkle.
Ferskenfyll
Del de flådde ferskenen i store båter og fjern stenene.
Ha ferskenbitene i en bolle. Hell over sukker, bourbon og kanel og rør forsiktig rundt.
Deig
Finn frem en romslig stekepanne som tåler stekeovn, eller en ildfast form (cirka 20-25 x 20-25 cm). Formen trenger ikke å være akkurat denne størrelsen, du kan også bruke 20 x 30 cm langpanne.
Ha smøret i pannen og sett den midt i ovnen ved 175°C til smøret smelter.
Mens smøret smelter kan du blande sammen mel, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett melk og rør deigen raskt sammen med en sleiv eller spiseskje (ikke rør mer enn nødvendig).
Når smøret har smeltet i formen, ta formen ut av ovnen og fordel deigen over det smeltede smøret i små klatter.
Ha deretter ferskenblandingen over deigen.
Sett formen tilbake midt i ovnen og stek kaken ved 175°C i cirka 40 minutter til den har fått en gyllen overflate.
La cobbleren avkjøle og sette seg i noen få minutter. Server med deilig vaniljeis og nyt.