Peach cobbler - bakt fersken i form

60 min
71 har lagret denne
Bakt fersken i form toppet med sprøtt deiglokk
Foto: Silje Sandberg
71 har lagret denne
6
porsjoner

Ferskenfyll

  • 9 - 10 stk fersken, kan erstattes av hermetiske fersken
  • 180 g sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ss Bourbon

Deig

  • 80 g smør
  • 120 g hvetemel
  • 170 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl helmelk
Unngå at skjermen går i dvale

Ferskenfyll

  • 9 - 10 stk fersken, kan erstattes av hermetiske fersken
  • 180 g sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ss Bourbon

Deig

  • 80 g smør
  • 120 g hvetemel
  • 170 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl helmelk
Hvis du bruker hermetiske fersken kan du gå videre til ferskenfyllet. La da de hermetiske ferskenene renne godt av seg på papir først.
Finn frem en bolle og fyll den med isvann. Bruk gjerne noen isbiter.
Kok opp vann i en romslig kjele. Ha ferskenene i kokende vann og la de ligge i cirka i 1 minutt. Ta ut ferskenene av det varme vannet og rett over i isvannet.
Det tynne skallet på ferskenene skal nå sitte så løst at det lett kan gnis/dras av. Er det noen deler av skallet som fortsatt sitter fast, kan du skrelle forsiktig med en kniv.
La de flådde ferskenene tørke av seg på et kjøkkenhåndkle.

Ferskenfyll

Del de flådde ferskenen i store båter og fjern stenene.
Ha ferskenbitene i en bolle. Hell over sukker, bourbon og kanel og rør forsiktig rundt.

Deig

Finn frem en romslig stekepanne som tåler stekeovn, eller en ildfast form (cirka 20-25 x 20-25 cm). Formen trenger ikke å være akkurat denne størrelsen, du kan også bruke 20 x 30 cm langpanne.
Ha smøret i pannen og sett den midt i ovnen ved 175°C til smøret smelter.
Mens smøret smelter kan du blande sammen mel, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett melk og rør deigen raskt sammen med en sleiv eller spiseskje (ikke rør mer enn nødvendig).
Når smøret har smeltet i formen, ta formen ut av ovnen og fordel deigen over det smeltede smøret i små klatter.
Ha deretter ferskenblandingen over deigen.
Sett formen tilbake midt i ovnen og stek kaken ved 175°C i cirka 40 minutter til den har fått en gyllen overflate.
La cobbleren avkjøle og sette seg i noen få minutter. Server med deilig vaniljeis og nyt.
La cobbleren avkjøle og sette seg i noen få minutter. Server med deilig vaniljeis og nyt.
woman cooking

Bon appetit!

Hvis du bruker hermetiske fersken kan du gå videre til ferskenfyllet. La da de hermetiske ferskenene renne godt av seg på papir først.
Finn frem en bolle og fyll den med isvann. Bruk gjerne noen isbiter.
Kok opp vann i en romslig kjele. Ha ferskenene i kokende vann og la de ligge i cirka i 1 minutt. Ta ut ferskenene av det varme vannet og rett over i isvannet.
Det tynne skallet på ferskenene skal nå sitte så løst at det lett kan gnis/dras av. Er det noen deler av skallet som fortsatt sitter fast, kan du skrelle forsiktig med en kniv.
La de flådde ferskenene tørke av seg på et kjøkkenhåndkle.

Ferskenfyll

Del de flådde ferskenen i store båter og fjern stenene.
Ha ferskenbitene i en bolle. Hell over sukker, bourbon og kanel og rør forsiktig rundt.

Deig

Finn frem en romslig stekepanne som tåler stekeovn, eller en ildfast form (cirka 20-25 x 20-25 cm). Formen trenger ikke å være akkurat denne størrelsen, du kan også bruke 20 x 30 cm langpanne.
Ha smøret i pannen og sett den midt i ovnen ved 175°C til smøret smelter.
Mens smøret smelter kan du blande sammen mel, sukker og bakepulver i en bolle. Tilsett melk og rør deigen raskt sammen med en sleiv eller spiseskje (ikke rør mer enn nødvendig).
Når smøret har smeltet i formen, ta formen ut av ovnen og fordel deigen over det smeltede smøret i små klatter.
Ha deretter ferskenblandingen over deigen.
Sett formen tilbake midt i ovnen og stek kaken ved 175°C i cirka 40 minutter til den har fått en gyllen overflate.
La cobbleren avkjøle og sette seg i noen få minutter. Server med deilig vaniljeis og nyt.
La cobbleren avkjøle og sette seg i noen få minutter. Server med deilig vaniljeis og nyt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?