Her får du oppskriften på en enkel påskedessert i glass. Desserten består av et lag fyldig ostekrem, frisk appelsincurd og toppet med påskesjokolade nummer en, nemlig Kvikk Lunsj.
Desserten kan du lage før servering og ha klart i kjøleskapet. Beregn 2 timer til avkjøling.
Her får du oppskriften på en enkel påskedessert i glass. Desserten består av et lag fyldig ostekrem, frisk appelsincurd og toppet med påskesjokolade nummer en, nemlig Kvikk Lunsj.
Desserten kan du lage før servering og ha klart i kjøleskapet. Beregn 2 timer til avkjøling.
Finn frem en liten kjele. Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i kjelen og visp godt sammen til blandingen er klumpfri.
Kok opp under konstant omrøring på middels varme. Kok kremen til den tykner og rør hele tiden med en visp for å unngå klumper. Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret.
Avkjøl og ha over på rent og tett glass.
Ostekrem
Visp sammen kremost, melis, vaniljesukker og appelsinskall til en jevn krem.
Pisk kremfløte til krem i en egen bolle.
Vend inn kremen i ostekremen og sett kaldt i kjøleskap til du skal sette sammen desserten.
Montering
Sett sammen desserten ved å starte med å legge ostekremen i bunnen av et glass, så et par spiseskjeer med appelsincurd og topp med grovhakket Kvikk Lunsj.
Bon appetit!
Appelsincurd
Finn frem en liten kjele. Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i kjelen og visp godt sammen til blandingen er klumpfri.
Kok opp under konstant omrøring på middels varme. Kok kremen til den tykner og rør hele tiden med en visp for å unngå klumper. Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret.
Avkjøl og ha over på rent og tett glass.
Ostekrem
Visp sammen kremost, melis, vaniljesukker og appelsinskall til en jevn krem.
Pisk kremfløte til krem i en egen bolle.
Vend inn kremen i ostekremen og sett kaldt i kjøleskap til du skal sette sammen desserten.
Montering
Sett sammen desserten ved å starte med å legge ostekremen i bunnen av et glass, så et par spiseskjeer med appelsincurd og topp med grovhakket Kvikk Lunsj.