rask

Påskedessert med ostekrem og appelsincurd

30 min
(2 timer etterarbeid)

Her får du oppskriften på en enkel påskedessert i glass. Desserten består av et lag fyldig ostekrem, frisk appelsincurd og toppet med påskesjokolade nummer en, nemlig Kvikk Lunsj.

Desserten kan du lage før servering og ha klart i kjøleskapet. Beregn 2 timer til avkjøling.

1268 har lagret denne
Enkel påskedessert i glass med et lag ostekrem, et lag appelsincurd og toppet med grovhakket Kvikk Lunsj.
Foto: Silje Sandberg

Her får du oppskriften på en enkel påskedessert i glass. Desserten består av et lag fyldig ostekrem, frisk appelsincurd og toppet med påskesjokolade nummer en, nemlig Kvikk Lunsj.

Desserten kan du lage før servering og ha klart i kjøleskapet. Beregn 2 timer til avkjøling.

1268 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner

Ostekrem

  • 200 g kremost
  • 4 ss melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 stk appelsin, skallet

Appelsincurd

  • 0.5 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 0.5 dl sitronjuice, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 85 g smør, kaldt, i terninger

Til pynt

  • Kvikk Lunsj, grovhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Ostekrem

  • 200 g kremost
  • 4 ss melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 stk appelsin, skallet

Appelsincurd

  • 0.5 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 0.5 dl sitronjuice, ferskpresset
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 85 g smør, kaldt, i terninger

Til pynt

  • Kvikk Lunsj, grovhakket

Appelsincurd

Finn frem en liten kjele. Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i kjelen og visp godt sammen til blandingen er klumpfri.
Kok opp under konstant omrøring på middels varme. Kok kremen til den tykner og rør hele tiden med en visp for å unngå klumper. Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret.
Avkjøl og ha over på rent og tett glass.

Ostekrem

Visp sammen kremost, melis, vaniljesukker og appelsinskall til en jevn krem.
Pisk kremfløte til krem i en egen bolle.
Vend inn kremen i ostekremen og sett kaldt i kjøleskap til du skal sette sammen desserten.

Montering

Sett sammen desserten ved å starte med å legge ostekremen i bunnen av et glass, så et par spiseskjeer med appelsincurd og topp med grovhakket Kvikk Lunsj.
woman cooking

Bon appetit!

Appelsincurd

Finn frem en liten kjele. Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i kjelen og visp godt sammen til blandingen er klumpfri.
Kok opp under konstant omrøring på middels varme. Kok kremen til den tykner og rør hele tiden med en visp for å unngå klumper. Når kremen tykner og begynner å koke, lar du den koke i ett minutt.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret.
Avkjøl og ha over på rent og tett glass.

Ostekrem

Visp sammen kremost, melis, vaniljesukker og appelsinskall til en jevn krem.
Pisk kremfløte til krem i en egen bolle.
Vend inn kremen i ostekremen og sett kaldt i kjøleskap til du skal sette sammen desserten.

Montering

Sett sammen desserten ved å starte med å legge ostekremen i bunnen av et glass, så et par spiseskjeer med appelsincurd og topp med grovhakket Kvikk Lunsj.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?