Melon og jordbærsalat med yoghurtkrem og krokan er en veldig god dessert. Melonen serveres i terninger eller små kuler laget med et kulejern, og på toppen strør du hjemmelaget krokan.
Foto: Melon og jordbærsalat med yoghurtkrem og krokan
Melon og jordbærsalat med yoghurtkrem og krokan er en veldig god dessert. Melonen serveres i terninger eller små kuler laget med et kulejern, og på toppen strør du hjemmelaget krokan.
400 g honningmelon, du velger melontype - bør være søt
1 pakke jordbær, en kurv
2 dl yogurt, bruk gresk yogurt
1 dl kremfløte
mynte, hakket frisk mynte til pynt
honning, til pynt
Krokan
1 dl sukker
1 dl pistasjnøtter, bruk nøttetype etter ønske
1 dl valnøtter, bruk nøttetype etter ønske
Rens bærene og skjær dem i tykke skiver.
Visp sammen yoghurt og fløte.
Fordel melonkuler, jordbærskiver og yoghurtkrem på tallerkener og dryss over krokan.
Pynt med mynteblader og drypp over litt honning om ønskelig.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene.
Når alle nøttene er dekket av karamell, heller du de utover et stekebrett med bakepapir.
Prøv å dra nøttene fra hverandre med to gafler, slik at ikke alt ender i en stor klump. La nøttene bli helt avkjølte før du knekker dem opp i biter eller grovhakker dem.
Sett en ekstra spiss på de karamelliserte nøttene ved å drysse over litt knust flaksalt mens karamellen ennå er varm.
Bon appetit!
Rens bærene og skjær dem i tykke skiver.
Visp sammen yoghurt og fløte.
Fordel melonkuler, jordbærskiver og yoghurtkrem på tallerkener og dryss over krokan.
Pynt med mynteblader og drypp over litt honning om ønskelig.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene.
Når alle nøttene er dekket av karamell, heller du de utover et stekebrett med bakepapir.
Prøv å dra nøttene fra hverandre med to gafler, slik at ikke alt ender i en stor klump. La nøttene bli helt avkjølte før du knekker dem opp i biter eller grovhakker dem.
Sett en ekstra spiss på de karamelliserte nøttene ved å drysse over litt knust flaksalt mens karamellen ennå er varm.