rask

Melon og jordbærsalat med yoghurtkrem og krokan

30 min

Melon og jordbærsalat med yoghurtkrem og krokan er en veldig god dessert. Melonen serveres i terninger eller små kuler laget med et kulejern, og på toppen strør du hjemmelaget krokan.

161 har lagret denne
Melon og jordbærsalat med yoghurtkrem og krokan
Foto: Melon og jordbærsalat med yoghurtkrem og krokan

Melon og jordbærsalat med yoghurtkrem og krokan er en veldig god dessert. Melonen serveres i terninger eller små kuler laget med et kulejern, og på toppen strør du hjemmelaget krokan.

161 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g honningmelon, du velger melontype - bør være søt
  • 1 pakke jordbær, en kurv
  • 2 dl yogurt, bruk gresk yogurt
  • 1 dl kremfløte
  • mynte, hakket frisk mynte til pynt
  • honning, til pynt

Krokan

  • 1 dl sukker
  • 1 dl pistasjnøtter, bruk nøttetype etter ønske
  • 1 dl valnøtter, bruk nøttetype etter ønske
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g honningmelon, du velger melontype - bør være søt
  • 1 pakke jordbær, en kurv
  • 2 dl yogurt, bruk gresk yogurt
  • 1 dl kremfløte
  • mynte, hakket frisk mynte til pynt
  • honning, til pynt

Krokan

  • 1 dl sukker
  • 1 dl pistasjnøtter, bruk nøttetype etter ønske
  • 1 dl valnøtter, bruk nøttetype etter ønske
Rens bærene og skjær dem i tykke skiver.
Visp sammen yoghurt og fløte.
Fordel melonkuler, jordbærskiver og yoghurtkrem på tallerkener og dryss over krokan.
Pynt med mynteblader og drypp over litt honning om ønskelig.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene.
Når alle nøttene er dekket av karamell, heller du de utover et stekebrett med bakepapir.
Prøv å dra nøttene fra hverandre med to gafler, slik at ikke alt ender i en stor klump. La nøttene bli helt avkjølte før du knekker dem opp i biter eller grovhakker dem.
Sett en ekstra spiss på de karamelliserte nøttene ved å drysse over litt knust flaksalt mens karamellen ennå er varm.
woman cooking

Bon appetit!

Rens bærene og skjær dem i tykke skiver.
Visp sammen yoghurt og fløte.
Fordel melonkuler, jordbærskiver og yoghurtkrem på tallerkener og dryss over krokan.
Pynt med mynteblader og drypp over litt honning om ønskelig.
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene.
Når alle nøttene er dekket av karamell, heller du de utover et stekebrett med bakepapir.
Prøv å dra nøttene fra hverandre med to gafler, slik at ikke alt ender i en stor klump. La nøttene bli helt avkjølte før du knekker dem opp i biter eller grovhakker dem.
Sett en ekstra spiss på de karamelliserte nøttene ved å drysse over litt knust flaksalt mens karamellen ennå er varm.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?