Karamellsaus - det gylne, søte gullet som kan gjøre underverker på en litt kjedelig sjokoladekake, eller heve en dessert når du får gjester. Med litt maldonsalt i karamellen får du salt karamellsaus. En herlig kombinasjon!
Tips: Tilsett litt chiliflak i karamellsausen for litt hete.
Karamellsaus - det gylne, søte gullet som kan gjøre underverker på en litt kjedelig sjokoladekake, eller heve en dessert når du får gjester. Med litt maldonsalt i karamellen får du salt karamellsaus. En herlig kombinasjon!
Tips: Tilsett litt chiliflak i karamellsausen for litt hete.
Rør sammen vann og sukker i en kald stålkjele. (NB! ikke bruk kjele med teflonbelegg, det kan bli ødelagt ved høye temperaturer).
Sett deretter platen på middels høy varme og fjern skjeen du har rørt med, for nå skal du ikke røre mer – da vil karamellen krystallisere seg.
Når det begynner å boble og alt sukkeret er smeltet, vil sausen etter hvert bli gyllenbrun. Jo mørkere farge, jo mer bitter smak. Følg nøye med underveis, for karamell har lett for å svi seg.
Når sukkeret har ønsket farge, ta kjelen av platen og tilsett smør. Sett kjelen tilbake på platen, nå på middels varme, og rør videre til en jevn masse.
Ha i litt og litt av fløten.
Når all fløte er tilsatt, lar du karamellen småkoke i 2–3 minutter. Jo lengre koketid, jo tykkere resultat. Jeg lar den som regel koke i 2–4 minutter. Husk også at karamellen stivner mer når den er avkjølt.
Rør inn og smak til med maldonsalt.
Bon appetit!
Rør sammen vann og sukker i en kald stålkjele. (NB! ikke bruk kjele med teflonbelegg, det kan bli ødelagt ved høye temperaturer).
Sett deretter platen på middels høy varme og fjern skjeen du har rørt med, for nå skal du ikke røre mer – da vil karamellen krystallisere seg.
Når det begynner å boble og alt sukkeret er smeltet, vil sausen etter hvert bli gyllenbrun. Jo mørkere farge, jo mer bitter smak. Følg nøye med underveis, for karamell har lett for å svi seg.
Når sukkeret har ønsket farge, ta kjelen av platen og tilsett smør. Sett kjelen tilbake på platen, nå på middels varme, og rør videre til en jevn masse.
Ha i litt og litt av fløten.
Når all fløte er tilsatt, lar du karamellen småkoke i 2–3 minutter. Jo lengre koketid, jo tykkere resultat. Jeg lar den som regel koke i 2–4 minutter. Husk også at karamellen stivner mer når den er avkjølt.