Burger med brunost og tyttebær- og baconsyltetøy
45 min
Her får du en burger med norsk tvist! Denne hamburger med brunost og tyttebær- og baconsyltetøy gir definitivt den klassiske burgeren en ny dimensjon. Brunost er ikke typisk assosiert med burgere, men osten har en salt søtheten som virkelig funker med disse kombinasjonene.
Oppskrift fra Nevada Berg.
Lagret av 280 brukere
Her får du en burger med norsk tvist! Denne hamburger med brunost og tyttebær- og baconsyltetøy gir definitivt den klassiske burgeren en ny dimensjon. Brunost er ikke typisk assosiert med burgere, men osten har en salt søtheten som virkelig funker med disse kombinasjonene.
Oppskrift fra Nevada Berg.
Lagret av 280 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
Sautert løk
- 2 ss olje, nøytral
- 1 stk gul løk, stor
- 0.4 ss salt
Tyttebær- og baconsyltetøy
- 150 g bacon, terninger
- 0.5 stk rødløk, finhakket
- 3 ss tyttebærsyltetøy
Burger
- 680 g kjøttdeig
- salt og kvernet pepper
- 10 skive(r) brunost
- 4 stykker hamburgerbrød
- 4 ss majones
- 2 håndfull babyspinat
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Sautert løk
- 2 ss olje, nøytral
- 1 stk gul løk, stor
- 0.4 ss salt
Tyttebær- og baconsyltetøy
- 150 g bacon, terninger
- 0.5 stk rødløk, finhakket
- 3 ss tyttebærsyltetøy
Burger
- 680 g kjøttdeig
- salt og kvernet pepper
- 10 skive(r) brunost
- 4 stykker hamburgerbrød
- 4 ss majones
- 2 håndfull babyspinat
Sautert løk
Varm olje i en stor panne over medium høy varme. Legg løkskivene på og skru ned til medium varme.
Krydre med salt, og stek i rundt ti minutter eller til løken er gyllenbrun og myk.
Ta løken over i en bolle, dekk til så den holder seg varm og sett til side.
Tyttebær- og baconsyltetøy
Bruk samme panne som du brukte til løken og tilsett litt mer olje. Varm opp til medium høy varme.
Stek baconterningene og rødløken i åtte til ti minutter, eller til baconet er sprøtt og løken myk.
Vend inn tyttebærsyltetøyet med en skje til alt er blandet og ta pannen bort fra varmen.
Burger
Form kjøttet til fire like burgere. Press tommelen din inn i midten av hver, for å lage en liten grop.
Krydre hver burger på begge sider med salt og pepper.
Stek på en grill eller stekepanne med olje i tre til fire minutter på hver side. Vend til du er fornøyd med stekegraden.
Legg to til tre skiver brunost på hver burger det siste minuttet av stekingen. Dekk til med lokk til osten smelter.
Mens burgerne steker, kan du toaste brødet i en annen panne om du ønsker det.
Legg majones på hver side av brødet. Legg på noen babyspinatblader, burgeren, løk, tyttebær- og baconsyltetøy. Server!

Bon appetit!
Sautert løk
Varm olje i en stor panne over medium høy varme. Legg løkskivene på og skru ned til medium varme.
Krydre med salt, og stek i rundt ti minutter eller til løken er gyllenbrun og myk.
Ta løken over i en bolle, dekk til så den holder seg varm og sett til side.
Tyttebær- og baconsyltetøy
Bruk samme panne som du brukte til løken og tilsett litt mer olje. Varm opp til medium høy varme.
Stek baconterningene og rødløken i åtte til ti minutter, eller til baconet er sprøtt og løken myk.
Vend inn tyttebærsyltetøyet med en skje til alt er blandet og ta pannen bort fra varmen.
Burger
Form kjøttet til fire like burgere. Press tommelen din inn i midten av hver, for å lage en liten grop.
Krydre hver burger på begge sider med salt og pepper.
Stek på en grill eller stekepanne med olje i tre til fire minutter på hver side. Vend til du er fornøyd med stekegraden.
Legg to til tre skiver brunost på hver burger det siste minuttet av stekingen. Dekk til med lokk til osten smelter.
Mens burgerne steker, kan du toaste brødet i en annen panne om du ønsker det.
Legg majones på hver side av brødet. Legg på noen babyspinatblader, burgeren, løk, tyttebær- og baconsyltetøy. Server!