Lakseburger med parmesankrem og søtpotetfries er kjempeenkelt å lage. Bare pass på at du hakker laksen og vårløken i små biter. Blir bitene for grove, er det vanskeligere å få burgerne til å henge sammen.
Server lakseburgerne i varme brød med avokado og parmesankrem, og sprø søtpotetfries ved siden av.
Lakseburger med parmesankrem og søtpotetfries er kjempeenkelt å lage. Bare pass på at du hakker laksen og vårløken i små biter. Blir bitene for grove, er det vanskeligere å få burgerne til å henge sammen.
Server lakseburgerne i varme brød med avokado og parmesankrem, og sprø søtpotetfries ved siden av.
Finhakk laksen eller kvern den grovt på en kjøttkvern.
Ha laksen over i en bolle og tilsett hakket vårløk og hakkede urter. Krydre med salt, kvernet pepper og en klype chili. Rør godt til farsen henger sammen.
Form fire jevne burgere og oppbevar burgerne i kjøleskapet frem til steking.
Vask og skjær søtpotetene i staver. La søtpotetene få ligge minst en times tid i rikelig med kaldt vann.
Løft potetene opp av vannet og over på et kjøkkenklede eller kjøkkenpapir. Tørk søtpotetstavene godt.
Ha søtpotetene over i en stor brødpose og tilsett maisenna og en god skvett olje. Legg stavene over på et eller to stekebrett med bakepapir.
Dryss over litt salt og stek søtpotetene ved 230 grader i varmluft i cirka 20 minutter eller til de er gylne, møre og sprø.
Rør sammen crème fraîche, parmesan og finhakket hvitløk. Smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Bland til slutt inn hakket gressløk hvis du ønsker det.
Rens og mos avokadoen sammen med noen dråper lime- eller sitronsaft. Smak til med en klype salt.
Stek eller grill burgerne over høy varme i et par minutter på hver side.
Varm brødene og legg på most avokado, salatblader, lakseburger og parmesankrem. Serveres med søtpotetfries.
Bon appetit!
Finhakk laksen eller kvern den grovt på en kjøttkvern.
Ha laksen over i en bolle og tilsett hakket vårløk og hakkede urter. Krydre med salt, kvernet pepper og en klype chili. Rør godt til farsen henger sammen.
Form fire jevne burgere og oppbevar burgerne i kjøleskapet frem til steking.
Vask og skjær søtpotetene i staver. La søtpotetene få ligge minst en times tid i rikelig med kaldt vann.
Løft potetene opp av vannet og over på et kjøkkenklede eller kjøkkenpapir. Tørk søtpotetstavene godt.
Ha søtpotetene over i en stor brødpose og tilsett maisenna og en god skvett olje. Legg stavene over på et eller to stekebrett med bakepapir.
Dryss over litt salt og stek søtpotetene ved 230 grader i varmluft i cirka 20 minutter eller til de er gylne, møre og sprø.
Rør sammen crème fraîche, parmesan og finhakket hvitløk. Smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Bland til slutt inn hakket gressløk hvis du ønsker det.
Rens og mos avokadoen sammen med noen dråper lime- eller sitronsaft. Smak til med en klype salt.
Stek eller grill burgerne over høy varme i et par minutter på hver side.
Varm brødene og legg på most avokado, salatblader, lakseburger og parmesankrem. Serveres med søtpotetfries.