Crispy kyllingburger

45 min

Crispy kyllingburger med en småspicy, rød saus à la Korean fried chicken!

Servert med knasende grønnsaker og hvitløksmajones er denne kyllingburgeren rett og slett helt fantastisk god. Eneste ulempe må være at dette er en burger du kommer til å måtte lage igjen og igjen.

I tillegg til salt og pepper kan du krydre kyllingen med litt paprikapulver, chilipulver og hvitløkpulver. Vend gjerne den nystekte kyllingen i litt av sausen før du legger den i burgerbrødet.

1546 har lagret denne
Crispy kyllingburger

Crispy kyllingburger med en småspicy, rød saus à la Korean fried chicken!

Servert med knasende grønnsaker og hvitløksmajones er denne kyllingburgeren rett og slett helt fantastisk god. Eneste ulempe må være at dette er en burger du kommer til å måtte lage igjen og igjen.

I tillegg til salt og pepper kan du krydre kyllingen med litt paprikapulver, chilipulver og hvitløkpulver. Vend gjerne den nystekte kyllingen i litt av sausen før du legger den i burgerbrødet.

1546 har lagret denne
4
porsjoner

Fritert kylling

  • 600 - 800 g kyllingfilet, eller overlår uten bein
  • 2 stykker egg
  • 3 dl mel
  • salt og kvernet pepper
  • 1 l olje, nøytral, til fritering

Saus

  • 2 dl ketchup
  • 4 ss chilisaus, sterk
  • 4 ss riseddik, eller eddik 7%
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss honning, flytende
  • 1 ss sesamolje
  • 4 ts sukker
  • 1.5 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 1 ts hvitløk, finrevet

Til servering

  • hamburgerbrød
  • aioli
  • kål, finstrimlet, evt salat
  • gulrot, finstrimlet
  • agurk
  • jalapeño, finsnittet
  • koriander, frisk
Unngå at skjermen går i dvale

Fritert kylling

  • 600 - 800 g kyllingfilet, eller overlår uten bein
  • 2 stykker egg
  • 3 dl mel
  • salt og kvernet pepper
  • 1 l olje, nøytral, til fritering

Saus

  • 2 dl ketchup
  • 4 ss chilisaus, sterk
  • 4 ss riseddik, eller eddik 7%
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss honning, flytende
  • 1 ss sesamolje
  • 4 ts sukker
  • 1.5 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 1 ts hvitløk, finrevet

Til servering

  • hamburgerbrød
  • aioli
  • kål, finstrimlet, evt salat
  • gulrot, finstrimlet
  • agurk
  • jalapeño, finsnittet
  • koriander, frisk
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Del kyllingfiletene i to på langs. Bruker du kyllinglår kan du eventuelt banke dem litt flatere.
Visp sammen eggene en bolle. Ha melet i en annen bolle eller dyp tallerken.
Krydre med salt og pepper og vend kyllingen først i mel, så i egg og så tilbake i melet. Rist av overflødig mel.
Krydre med salt og pepper og vend kyllingen først i mel, så i egg og så tilbake i melet. Rist av overflødig mel.
Varm oljen til cirka 180 grader i en frityrgryte eller bruk en tykkbunnet gryte med høye kanter. Friter kyllingen rett før servering i 3-5 minutter, til kyllingen er gyllen og sprø. Friter kyllingbitene i i flere omganger, og la kyllingen dryppe av seg på kjøkkenpapir.
Varm oljen til cirka 180 grader i en frityrgryte eller bruk en tykkbunnet gryte med høye kanter. Friter kyllingen rett før servering i 3-5 minutter, til kyllingen er gyllen og sprø. Friter kyllingbitene i i flere omganger, og la kyllingen dryppe av seg på kjøkkenpapir.
Bland sammen finstrimlet kål, gulrot, agurk, litt finsnittet jalapeno og grovhakket koriander.
Smør burgerbrødet med aioli og legg på grønnsaker, kylling og saus.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Del kyllingfiletene i to på langs. Bruker du kyllinglår kan du eventuelt banke dem litt flatere.
Visp sammen eggene en bolle. Ha melet i en annen bolle eller dyp tallerken.
Krydre med salt og pepper og vend kyllingen først i mel, så i egg og så tilbake i melet. Rist av overflødig mel.
Krydre med salt og pepper og vend kyllingen først i mel, så i egg og så tilbake i melet. Rist av overflødig mel.
Varm oljen til cirka 180 grader i en frityrgryte eller bruk en tykkbunnet gryte med høye kanter. Friter kyllingen rett før servering i 3-5 minutter, til kyllingen er gyllen og sprø. Friter kyllingbitene i i flere omganger, og la kyllingen dryppe av seg på kjøkkenpapir.
Varm oljen til cirka 180 grader i en frityrgryte eller bruk en tykkbunnet gryte med høye kanter. Friter kyllingen rett før servering i 3-5 minutter, til kyllingen er gyllen og sprø. Friter kyllingbitene i i flere omganger, og la kyllingen dryppe av seg på kjøkkenpapir.
Bland sammen finstrimlet kål, gulrot, agurk, litt finsnittet jalapeno og grovhakket koriander.
Smør burgerbrødet med aioli og legg på grønnsaker, kylling og saus.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?