Crispy kyllingburger
Crispy kyllingburger med en småspicy, rød saus à la Korean fried chicken!
Servert med knasende grønnsaker og hvitløksmajones er denne kyllingburgeren rett og slett helt fantastisk god. Eneste ulempe må være at dette er en burger du kommer til å måtte lage igjen og igjen.
I tillegg til salt og pepper kan du krydre kyllingen med litt paprikapulver, chilipulver og hvitløkpulver. Vend gjerne den nystekte kyllingen i litt av sausen før du legger den i burgerbrødet.
Crispy kyllingburger med en småspicy, rød saus à la Korean fried chicken!
Servert med knasende grønnsaker og hvitløksmajones er denne kyllingburgeren rett og slett helt fantastisk god. Eneste ulempe må være at dette er en burger du kommer til å måtte lage igjen og igjen.
I tillegg til salt og pepper kan du krydre kyllingen med litt paprikapulver, chilipulver og hvitløkpulver. Vend gjerne den nystekte kyllingen i litt av sausen før du legger den i burgerbrødet.
Fritert kylling
- 600 - 800 g kyllingfilet, eller overlår uten bein
- 2 stykker egg
- 3 dl mel
- salt og kvernet pepper
- 1 l olje, nøytral, til fritering
Saus
- 2 dl ketchup
- 4 ss chilisaus, sterk
- 4 ss riseddik, eller eddik 7%
- 4 ss soyasaus
- 2 ss honning, flytende
- 1 ss sesamolje
- 4 ts sukker
- 1.5 ss ingefær, fersk og finrevet
- 1 ts hvitløk, finrevet
Til servering
- hamburgerbrød
- aioli
- kål, finstrimlet, evt salat
- gulrot, finstrimlet
- agurk
- jalapeño, finsnittet
- koriander, frisk
Fritert kylling
- 600 - 800 g kyllingfilet, eller overlår uten bein
- 2 stykker egg
- 3 dl mel
- salt og kvernet pepper
- 1 l olje, nøytral, til fritering
Saus
- 2 dl ketchup
- 4 ss chilisaus, sterk
- 4 ss riseddik, eller eddik 7%
- 4 ss soyasaus
- 2 ss honning, flytende
- 1 ss sesamolje
- 4 ts sukker
- 1.5 ss ingefær, fersk og finrevet
- 1 ts hvitløk, finrevet
Til servering
- hamburgerbrød
- aioli
- kål, finstrimlet, evt salat
- gulrot, finstrimlet
- agurk
- jalapeño, finsnittet
- koriander, frisk
