Hjemmelaget burger
Hjemmelaget burger er fantastisk godt! Burgeren kan selvfølgelig toppes med det du liker best selv, men her er den servert med karamellisert løk og ost. Bacon er også kjempegodt på.
Friesen kan du gjøre klar god tid i forveien. Forbered alt frem til siste fritering og oppbevar potetene i fryseren. Dette kan du gjøre dagen i forveien om du vil. Gjør den siste friteringen rett før servering.
Tilberedning av fries er ikke medregnet i tidsbruken.
Hjemmelaget burger er fantastisk godt! Burgeren kan selvfølgelig toppes med det du liker best selv, men her er den servert med karamellisert løk og ost. Bacon er også kjempegodt på.
Friesen kan du gjøre klar god tid i forveien. Forbered alt frem til siste fritering og oppbevar potetene i fryseren. Dette kan du gjøre dagen i forveien om du vil. Gjør den siste friteringen rett før servering.
Tilberedning av fries er ikke medregnet i tidsbruken.
Fries
- 1 kg poteter, store, melne
- 1.5 l solsikkeolje, eller annen nøytral olje
- salt
Burger og karamellisert løk
- 2 stykker løk
- smør, til steking
- sukker
- 800 g oksekjøtt, kvernet, gjerne marmorert høyrygg
- salt og kvernet pepper
- 4 skive(r) cheddar
- balsamicoeddik
- olje, nøytral, til steking
- 4 stykker hamburgerbrød
Dressing
- 1 dl majones
- 4 ss ketchup
- 2 ts dijonsennep
- 1 ss sylteagurk, finhakket
- 1 ss dill, eller persille (kan sløyfes)
Fries
- 1 kg poteter, store, melne
- 1.5 l solsikkeolje, eller annen nøytral olje
- salt
Burger og karamellisert løk
- 2 stykker løk
- smør, til steking
- sukker
- 800 g oksekjøtt, kvernet, gjerne marmorert høyrygg
- salt og kvernet pepper
- 4 skive(r) cheddar
- balsamicoeddik
- olje, nøytral, til steking
- 4 stykker hamburgerbrød
Dressing
- 1 dl majones
- 4 ss ketchup
- 2 ts dijonsennep
- 1 ss sylteagurk, finhakket
- 1 ss dill, eller persille (kan sløyfes)
Fries
Karamellisert løk
Dressing
Burger
