Til hovedinnhold

Lammeburger med aioli-dressing

45 min

Kokk Bård Greni viser oss hvordan vi kan hvordan vi kan lage deilige middager av ulike delene på lammet, og lammeburger er noe av det han lager. Disse serverer han med en dressing bestående av en blanding av aioli, kebabdressing og gresk yogurt.

Til aiolien bruker Greni bakt hvitløk. En enkel variant lager du ved å legge en hel hvitløk, med skall og alt, på en stekeplate og steke den på 200 C i 30–45 minutter. Vil du gå for en mer avansert variant, snitter du toppen av en hel, uskrelt hvitløk, slik at alle feddene kommer til syne. Drypp litt olivenolje over hvitløken eller legg på en klatt smør. Dryss så med Maldonsalt og nykvernet sort pepper før du pakker hvitløken inn i aluminiumsfolie og steker den i ovn på 200 grader i 30–45 minutter. Bakt hvitløk er godt til mange slags sauser og hvitløksbrød.

Lagret av 99 brukere
Lammeburger med aioli-dressing

Kokk Bård Greni viser oss hvordan vi kan hvordan vi kan lage deilige middager av ulike delene på lammet, og lammeburger er noe av det han lager. Disse serverer han med en dressing bestående av en blanding av aioli, kebabdressing og gresk yogurt.

Til aiolien bruker Greni bakt hvitløk. En enkel variant lager du ved å legge en hel hvitløk, med skall og alt, på en stekeplate og steke den på 200 C i 30–45 minutter. Vil du gå for en mer avansert variant, snitter du toppen av en hel, uskrelt hvitløk, slik at alle feddene kommer til syne. Drypp litt olivenolje over hvitløken eller legg på en klatt smør. Dryss så med Maldonsalt og nykvernet sort pepper før du pakker hvitløken inn i aluminiumsfolie og steker den i ovn på 200 grader i 30–45 minutter. Bakt hvitløk er godt til mange slags sauser og hvitløksbrød.

Lagret av 99 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 ts sorte pepperkorn
  • 100 g løk, stekt
  • 600 g lammekjøttdeig
  • 0.5 ss spisskummen
  • 30 g brødsmuler, evt panko
  • 1 ss potetmel
  • 0.5 stk hvitløk, bakt
  • 2 ts salt
  • 50 g smør, til steking

Aioli

  • 2 stykker eggeplomme
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ts sennep
  • 6 fedd hvitløk, bakte
  • 3 dl olje, nøytral
  • maldonsalt
  • kvernet pepper

Dressing

  • 2 dl aioli
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 0.5 dl chilisaus, eller sterk kebabsaus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 ts sorte pepperkorn
  • 100 g løk, stekt
  • 600 g lammekjøttdeig
  • 0.5 ss spisskummen
  • 30 g brødsmuler, evt panko
  • 1 ss potetmel
  • 0.5 stk hvitløk, bakt
  • 2 ts salt
  • 50 g smør, til steking

Aioli

  • 2 stykker eggeplomme
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 1 ts sennep
  • 6 fedd hvitløk, bakte
  • 3 dl olje, nøytral
  • maldonsalt
  • kvernet pepper

Dressing

  • 2 dl aioli
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 0.5 dl chilisaus, eller sterk kebabsaus

Burger

Sett ovnen på 180 C. Rist pepper i en tørr panne før det knuses i morter. Du kan også kverne pepper med en pepperkvern og riste pepperen i en tørr stekepanne etterpå. Legg til siden.
Hakk løken fint og stek den.
Bland deretter alle ingrediensene til lammeburgerne i en bolle. Kna alt sammen til en farse med rene hender til alt er godt blandet sammen. Bruk eventuelt tynne engangshansker.
Form til fire store burgere. Det er en fordel å lage burgerne ganske tynne, ettersom de kommer til å trekke seg litt sammen ved steking.
Stek burgerne brune på begge sider i en varm stekepanne med litt smør, men ikke mer enn ett minutt på hver side. Legg dem over på et stekebrett og stek ferdig i ovn på 180°C i cirka 5 minutter.
Serveres i hamburgerbrød eller rundstykker med salat, rødløk og gode tomater. Topp med aïoli eller dressing.

Aioli

Pisk eggeplommene med sennep og eddik. Ha i finkuttet bakt hvitløk.
Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking, til majonesen blir tykk. Blir den for tykk, tilsetter du litt kaldt vann.

Dressing

Bland sammen ingrediensene.
woman cooking

Bon appetit!

Burger

Sett ovnen på 180 C. Rist pepper i en tørr panne før det knuses i morter. Du kan også kverne pepper med en pepperkvern og riste pepperen i en tørr stekepanne etterpå. Legg til siden.
Hakk løken fint og stek den.
Bland deretter alle ingrediensene til lammeburgerne i en bolle. Kna alt sammen til en farse med rene hender til alt er godt blandet sammen. Bruk eventuelt tynne engangshansker.
Form til fire store burgere. Det er en fordel å lage burgerne ganske tynne, ettersom de kommer til å trekke seg litt sammen ved steking.
Stek burgerne brune på begge sider i en varm stekepanne med litt smør, men ikke mer enn ett minutt på hver side. Legg dem over på et stekebrett og stek ferdig i ovn på 180°C i cirka 5 minutter.
Serveres i hamburgerbrød eller rundstykker med salat, rødløk og gode tomater. Topp med aïoli eller dressing.

Aioli

Pisk eggeplommene med sennep og eddik. Ha i finkuttet bakt hvitløk.
Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking, til majonesen blir tykk. Blir den for tykk, tilsetter du litt kaldt vann.

Dressing

Bland sammen ingrediensene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?