Lammeburger med aioli-dressing
Kokk Bård Greni viser oss hvordan vi kan hvordan vi kan lage deilige middager av ulike delene på lammet, og lammeburger er noe av det han lager. Disse serverer han med en dressing bestående av en blanding av aioli, kebabdressing og gresk yogurt.
Til aiolien bruker Greni bakt hvitløk. En enkel variant lager du ved å legge en hel hvitløk, med skall og alt, på en stekeplate og steke den på 200 C i 30–45 minutter. Vil du gå for en mer avansert variant, snitter du toppen av en hel, uskrelt hvitløk, slik at alle feddene kommer til syne. Drypp litt olivenolje over hvitløken eller legg på en klatt smør. Dryss så med Maldonsalt og nykvernet sort pepper før du pakker hvitløken inn i aluminiumsfolie og steker den i ovn på 200 grader i 30–45 minutter. Bakt hvitløk er godt til mange slags sauser og hvitløksbrød.
Kokk Bård Greni viser oss hvordan vi kan hvordan vi kan lage deilige middager av ulike delene på lammet, og lammeburger er noe av det han lager. Disse serverer han med en dressing bestående av en blanding av aioli, kebabdressing og gresk yogurt.
Til aiolien bruker Greni bakt hvitløk. En enkel variant lager du ved å legge en hel hvitløk, med skall og alt, på en stekeplate og steke den på 200 C i 30–45 minutter. Vil du gå for en mer avansert variant, snitter du toppen av en hel, uskrelt hvitløk, slik at alle feddene kommer til syne. Drypp litt olivenolje over hvitløken eller legg på en klatt smør. Dryss så med Maldonsalt og nykvernet sort pepper før du pakker hvitløken inn i aluminiumsfolie og steker den i ovn på 200 grader i 30–45 minutter. Bakt hvitløk er godt til mange slags sauser og hvitløksbrød.
Ingredienser
- 1 ts sorte pepperkorn
- 100 g løk, stekt
- 600 g lammekjøttdeig
- 0.5 ss spisskummen
- 30 g brødsmuler, evt panko
- 1 ss potetmel
- 0.5 stk hvitløk, bakt
- 2 ts salt
- 50 g smør, til steking
Aioli
- 2 stykker eggeplomme
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 ts sennep
- 6 fedd hvitløk, bakte
- 3 dl olje, nøytral
- maldonsalt
- kvernet pepper
Dressing
- 2 dl aioli
- 1 dl gresk yoghurt
- 0.5 dl chilisaus, eller sterk kebabsaus
Slik gjør du:
- 1 ts sorte pepperkorn
- 100 g løk, stekt
- 600 g lammekjøttdeig
- 0.5 ss spisskummen
- 30 g brødsmuler, evt panko
- 1 ss potetmel
- 0.5 stk hvitløk, bakt
- 2 ts salt
- 50 g smør, til steking
Aioli
- 2 stykker eggeplomme
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 ts sennep
- 6 fedd hvitløk, bakte
- 3 dl olje, nøytral
- maldonsalt
- kvernet pepper
Dressing
- 2 dl aioli
- 1 dl gresk yoghurt
- 0.5 dl chilisaus, eller sterk kebabsaus
Burger
Aioli
Dressing
