Vegetarburger med kålrabi
Denne oppskriften på vegetarburger med kålrabi er hentet fra matblogger Jane Johansens bok «Kjøttfrie burgere».
Oppskriften er inspirert av hennes mormors fortellinger om at de under krigen lagde «krisebiff» av stekte kålrabiskiver. Kjøtt var ikke lett å få tak i, men kålrabien vokste villig i norske hager. Her har Johansen tatt ideen et skritt videre og laget en saftig burger av den tradisjonsrike norske knollen.
Oppskriften gir 8 burgere.
Denne oppskriften på vegetarburger med kålrabi er hentet fra matblogger Jane Johansens bok «Kjøttfrie burgere».
Oppskriften er inspirert av hennes mormors fortellinger om at de under krigen lagde «krisebiff» av stekte kålrabiskiver. Kjøtt var ikke lett å få tak i, men kålrabien vokste villig i norske hager. Her har Johansen tatt ideen et skritt videre og laget en saftig burger av den tradisjonsrike norske knollen.
Oppskriften gir 8 burgere.
- 300 g kålrot, rå, skrelt og i biter
- 100 g rødløk
- 30 g linfrø
- 1 ss grønnsaksbuljong
- 50 g ruccola, grovhakket
- 2 dl vann, kaldt
- 150 g kikertmel
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 ts gurkemeie
- pepper, nykvernet
- 300 g kålrot, rå, skrelt og i biter
- 100 g rødløk
- 30 g linfrø
- 1 ss grønnsaksbuljong
- 50 g ruccola, grovhakket
- 2 dl vann, kaldt
- 150 g kikertmel
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 ts gurkemeie
- pepper, nykvernet
