Vegetarburger med kålrabi
30 min
10 varer
244
Jane H. Johansen
Denne oppskriften på vegetarburger med kålrabi er hentet fra matblogger Jane Johansens bok «Kjøttfrie burgere».
Oppskriften er inspirert av hennes mormors fortellinger om at de under krigen lagde «krisebiff» av stekte kålrabiskiver. Kjøtt var ikke lett å få tak i, men kålrabien vokste villig i norske hager. Her har Johansen tatt ideen et skritt videre og laget en saftig burger av den tradisjonsrike norske knollen.
Oppskriften gir 8 burgere.
Ingredienser
8
porsjoner
- 300 g kålrot, rå, skrelt og i biter
- 100 g rødløk
- 30 g linfrø
- 1 ss grønnsaksbuljong
- 50 g ruccola, grovhakket
- 2 dl vann, kaldt
- 150 g kikertmel
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 ts gurkemeie
- pepper, nykvernet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 300 g kålrot, rå, skrelt og i biter
- 100 g rødløk
- 30 g linfrø
- 1 ss grønnsaksbuljong
- 50 g ruccola, grovhakket
- 2 dl vann, kaldt
- 150 g kikertmel
- 1 ts paprikapulver
- 0.5 ts gurkemeie
- pepper, nykvernet
Ha kålrabi, løk, linfrø og buljongpulver i en food prosessor. Kjør til det er smått.
Ha det over i en bolle og bland inn ruccola. Eventuelt kan du rive kålrabi og løk på et grovt rivjern og blande inn linfrøene etterpå.
Visp sammen vann, kikertmel, buljongpulver, paprikapulver, gurkemeie og pepper til en røre.
Tilsett kålrabiblandingen og bland godt. Det blir som en tykk pannekakerøre.
Her kan du ikke forme burgere med hendene, siden røren er såpass våt. Bruk bare en sleiv og legg en øse røre i pannen.
Stek burgerne i litt olje til de er gylne på begge sider. La dem få en gyllen skorpe under før du snur dem.

Bon appetit!
Ha kålrabi, løk, linfrø og buljongpulver i en food prosessor. Kjør til det er smått.
Ha det over i en bolle og bland inn ruccola. Eventuelt kan du rive kålrabi og løk på et grovt rivjern og blande inn linfrøene etterpå.
Visp sammen vann, kikertmel, buljongpulver, paprikapulver, gurkemeie og pepper til en røre.
Tilsett kålrabiblandingen og bland godt. Det blir som en tykk pannekakerøre.
Her kan du ikke forme burgere med hendene, siden røren er såpass våt. Bruk bare en sleiv og legg en øse røre i pannen.
Stek burgerne i litt olje til de er gylne på begge sider. La dem få en gyllen skorpe under før du snur dem.