Vegetarburger med blomkål er å anbefale hvis du er glad i blomkål. Du lager rett og slett små burgere eller sliders av ovnsbakt blomkål à la «Buffalo wings» og serverer dem i brød med godt tilbehør. Lekkert og utrolig godt!
Vegetarburger med blomkål er å anbefale hvis du er glad i blomkål. Du lager rett og slett små burgere eller sliders av ovnsbakt blomkål à la «Buffalo wings» og serverer dem i brød med godt tilbehør. Lekkert og utrolig godt!
1 ss yoghurt naturell, eller rømme eller crème fraîche
sitronsaft, noen dråper
1 klype sukker, en god klype
salt
Dressing
2 dl rømme, crème fraîche eller yoghurt naturell
50 g blåmuggost
sitronsaft, noen dråper
salt og kvernet pepper
1 bunt gressløk, liten bunt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 stk blomkål, 2 hvis veldig små
olje
1 ts paprikapulver
0.5 ts chilipulver
0.5 ts hvitløkspulver
salt og kvernet pepper
2 ss smør
4 ss chilisaus, sterk, "hot sauce"
1 ss honning, flytende
hamburgerbrød
Sprø kålsalat
1 l sommerkål, og/eller rødkål, finsnittet
1 stk gulrot
1 stilk stangselleri
2 ss majones, 2-3 ss
1 ss yoghurt naturell, eller rømme eller crème fraîche
sitronsaft, noen dråper
1 klype sukker, en god klype
salt
Dressing
2 dl rømme, crème fraîche eller yoghurt naturell
50 g blåmuggost
sitronsaft, noen dråper
salt og kvernet pepper
1 bunt gressløk, liten bunt
Varm ovnen til 215 grader.
Rens og del blomkålen i grove skiver. Fordel blomkålskivene utover et stekebrett kledd med bakepapir.
Drypp over litt olje, paprikapulver, chili, hvitløkpulver, en god klype salt og litt kvernet sort pepper.
Stek blomkålen midt i ovnen i cirka 15 minutter eller til blomkålen er mør i midten og sprø i kantene. Steketiden vil variere i forhold til tykkelsen på skivene.
Smelt smøret i en kasserolle og rør inn chilisaus og honning. Sett sausen til side så lenge.
Rens og skjær kål, gulrot og stangselleri til kålsalaten i tynne strimler. Gulroten kan rives på et rivjern.
Rør sammen majones, yoghurt og sitronsaft. Smak til med salt og sukker og bland det sammen med grønnsakene.
Mos blåmuggosten sammen med rømme til dressingen. Smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakket gressløk.
Vend eller pensle den stekte blomkålen med chilisaus og server blomkålen i små burgerbrød med kålsalat og dressing.
Bon appetit!
Varm ovnen til 215 grader.
Rens og del blomkålen i grove skiver. Fordel blomkålskivene utover et stekebrett kledd med bakepapir.
Drypp over litt olje, paprikapulver, chili, hvitløkpulver, en god klype salt og litt kvernet sort pepper.
Stek blomkålen midt i ovnen i cirka 15 minutter eller til blomkålen er mør i midten og sprø i kantene. Steketiden vil variere i forhold til tykkelsen på skivene.
Smelt smøret i en kasserolle og rør inn chilisaus og honning. Sett sausen til side så lenge.
Rens og skjær kål, gulrot og stangselleri til kålsalaten i tynne strimler. Gulroten kan rives på et rivjern.
Rør sammen majones, yoghurt og sitronsaft. Smak til med salt og sukker og bland det sammen med grønnsakene.
Mos blåmuggosten sammen med rømme til dressingen. Smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakket gressløk.
Vend eller pensle den stekte blomkålen med chilisaus og server blomkålen i små burgerbrød med kålsalat og dressing.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto