Til hovedinnhold

Vegetarburger med blomkål

45 min

Vegetarburger med blomkål er å anbefale hvis du er glad i blomkål. Du lager rett og slett små burgere eller sliders av ovnsbakt blomkål à la «Buffalo wings» og serverer dem i brød med godt tilbehør. Lekkert og utrolig godt!

Lagret av 565 brukere
Vegetarburger med blomkål

Vegetarburger med blomkål er å anbefale hvis du er glad i blomkål. Du lager rett og slett små burgere eller sliders av ovnsbakt blomkål à la «Buffalo wings» og serverer dem i brød med godt tilbehør. Lekkert og utrolig godt!

Lagret av 565 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk blomkål, 2 hvis veldig små
  • olje
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts chilipulver
  • 0.5 ts hvitløkspulver
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 4 ss chilisaus, sterk, "hot sauce"
  • 1 ss honning, flytende
  • hamburgerbrød

Sprø kålsalat

  • 1 l sommerkål, og/eller rødkål, finsnittet
  • 1 stk gulrot
  • 1 stilk stangselleri
  • 2 ss majones, 2-3 ss
  • 1 ss yoghurt naturell, eller rømme eller crème fraîche
  • sitronsaft, noen dråper
  • 1 klype sukker, en god klype
  • salt

Dressing

  • 2 dl rømme, crème fraîche eller yoghurt naturell
  • 50 g blåmuggost
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt og kvernet pepper
  • 1 bunt gressløk, liten bunt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk blomkål, 2 hvis veldig små
  • olje
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts chilipulver
  • 0.5 ts hvitløkspulver
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 4 ss chilisaus, sterk, "hot sauce"
  • 1 ss honning, flytende
  • hamburgerbrød

Sprø kålsalat

  • 1 l sommerkål, og/eller rødkål, finsnittet
  • 1 stk gulrot
  • 1 stilk stangselleri
  • 2 ss majones, 2-3 ss
  • 1 ss yoghurt naturell, eller rømme eller crème fraîche
  • sitronsaft, noen dråper
  • 1 klype sukker, en god klype
  • salt

Dressing

  • 2 dl rømme, crème fraîche eller yoghurt naturell
  • 50 g blåmuggost
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt og kvernet pepper
  • 1 bunt gressløk, liten bunt
Varm ovnen til 215 grader.
Rens og del blomkålen i grove skiver. Fordel blomkålskivene utover et stekebrett kledd med bakepapir.
Drypp over litt olje, paprikapulver, chili, hvitløkpulver, en god klype salt og litt kvernet sort pepper.
Stek blomkålen midt i ovnen i cirka 15 minutter eller til blomkålen er mør i midten og sprø i kantene. Steketiden vil variere i forhold til tykkelsen på skivene.
Smelt smøret i en kasserolle og rør inn chilisaus og honning. Sett sausen til side så lenge.
Rens og skjær kål, gulrot og stangselleri til kålsalaten i tynne strimler. Gulroten kan rives på et rivjern.
Rør sammen majones, yoghurt og sitronsaft. Smak til med salt og sukker og bland det sammen med grønnsakene.
Mos blåmuggosten sammen med rømme til dressingen. Smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakket gressløk.
Vend eller pensle den stekte blomkålen med chilisaus og server blomkålen i små burgerbrød med kålsalat og dressing.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 215 grader.
Rens og del blomkålen i grove skiver. Fordel blomkålskivene utover et stekebrett kledd med bakepapir.
Drypp over litt olje, paprikapulver, chili, hvitløkpulver, en god klype salt og litt kvernet sort pepper.
Stek blomkålen midt i ovnen i cirka 15 minutter eller til blomkålen er mør i midten og sprø i kantene. Steketiden vil variere i forhold til tykkelsen på skivene.
Smelt smøret i en kasserolle og rør inn chilisaus og honning. Sett sausen til side så lenge.
Rens og skjær kål, gulrot og stangselleri til kålsalaten i tynne strimler. Gulroten kan rives på et rivjern.
Rør sammen majones, yoghurt og sitronsaft. Smak til med salt og sukker og bland det sammen med grønnsakene.
Mos blåmuggosten sammen med rømme til dressingen. Smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Rør inn hakket gressløk.
Vend eller pensle den stekte blomkålen med chilisaus og server blomkålen i små burgerbrød med kålsalat og dressing.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?