Vegetarburger med søtpotet og halloumi bør stekes i panne. Hvis du ønsker en ekstra sprø stekeskorpe rundt den saftige, myke og sødmefulle burgeren, bør den vendes i brødsmuler eller knuste havregryn før steking.
Den fantastiske burgeren, halloumi og en spicy chilimajones er en super kombinasjon!
Vegetarburger med søtpotet og halloumi bør stekes i panne. Hvis du ønsker en ekstra sprø stekeskorpe rundt den saftige, myke og sødmefulle burgeren, bør den vendes i brødsmuler eller knuste havregryn før steking.
Den fantastiske burgeren, halloumi og en spicy chilimajones er en super kombinasjon!
Kok søtpoteten helt mør, helst med skallet på. Den kan eventuelt ovnsbakes.
Fjern skallet og mos poteten. Det skal bli 3-4 dl mos.
Skyll kikertene og tørk dem godt på et klede eller med kjøkkenpapir.
Kjør kikerter, søtpotetmos, finhakket hvitløk, potetmel og krydder til en jevn farse i en hurtigmikser. Bland inn hakket vårløk og smak farsen til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper.
Form farsen til fire store burgere. La burgerne ligge i kjøleskapet frem til servering. De kan være litt bløte i konsistensen, så legg dem gjerne på en tallerken dekket med plastfilm.
Dryss eller vend burgerne i malte havregryn eller brødsmuler før steking. Stekes over middels høy varme til burgerne er gylne og sprø på begge sider.
Serveres i burgerbrød med for eksempel grillede eller stekte skiver halloumiost, avokado og chilimajones.
Bon appetit!
Kok søtpoteten helt mør, helst med skallet på. Den kan eventuelt ovnsbakes.
Fjern skallet og mos poteten. Det skal bli 3-4 dl mos.
Skyll kikertene og tørk dem godt på et klede eller med kjøkkenpapir.
Kjør kikerter, søtpotetmos, finhakket hvitløk, potetmel og krydder til en jevn farse i en hurtigmikser. Bland inn hakket vårløk og smak farsen til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper.
Form farsen til fire store burgere. La burgerne ligge i kjøleskapet frem til servering. De kan være litt bløte i konsistensen, så legg dem gjerne på en tallerken dekket med plastfilm.
Dryss eller vend burgerne i malte havregryn eller brødsmuler før steking. Stekes over middels høy varme til burgerne er gylne og sprø på begge sider.
Serveres i burgerbrød med for eksempel grillede eller stekte skiver halloumiost, avokado og chilimajones.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto