Til hovedinnhold
vegetar

Vegetarburger med søtpotet

1 h

Vegetarburger med søtpotet og halloumi bør stekes i panne. Hvis du ønsker en ekstra sprø stekeskorpe rundt den saftige, myke og sødmefulle burgeren, bør den vendes i brødsmuler eller knuste havregryn før steking.

Den fantastiske burgeren, halloumi og en spicy chilimajones er en super kombinasjon!

Lagret av 1247 brukere
Vegetarburger med søtpotet

Vegetarburger med søtpotet og halloumi bør stekes i panne. Hvis du ønsker en ekstra sprø stekeskorpe rundt den saftige, myke og sødmefulle burgeren, bør den vendes i brødsmuler eller knuste havregryn før steking.

Den fantastiske burgeren, halloumi og en spicy chilimajones er en super kombinasjon!

Lagret av 1247 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Burger

  • 1 stk søtpotet
  • 1.5 dl kikerter, kokte
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss potetmel
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 0.5 ts paprikapulver, 0,5-1 ts
  • 0.5 ts chilipulver
  • 2 stykker vårløk
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt og kvernet pepper
  • 2 dl havregryn, knuste, eller loffsmuler
  • olje, til steking

Tilbehør

  • hamburgerbrød
  • avokado, most eller i skiver
  • halloumi, grillet
  • chilimajones

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Burger

  • 1 stk søtpotet
  • 1.5 dl kikerter, kokte
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss potetmel
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 0.5 ts paprikapulver, 0,5-1 ts
  • 0.5 ts chilipulver
  • 2 stykker vårløk
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt og kvernet pepper
  • 2 dl havregryn, knuste, eller loffsmuler
  • olje, til steking

Tilbehør

  • hamburgerbrød
  • avokado, most eller i skiver
  • halloumi, grillet
  • chilimajones
Kok søtpoteten helt mør, helst med skallet på. Den kan eventuelt ovnsbakes.
Fjern skallet og mos poteten. Det skal bli 3-4 dl mos.
Skyll kikertene og tørk dem godt på et klede eller med kjøkkenpapir.
Kjør kikerter, søtpotetmos, finhakket hvitløk, potetmel og krydder til en jevn farse i en hurtigmikser. Bland inn hakket vårløk og smak farsen til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper.
Form farsen til fire store burgere. La burgerne ligge i kjøleskapet frem til servering. De kan være litt bløte i konsistensen, så legg dem gjerne på en tallerken dekket med plastfilm.
Dryss eller vend burgerne i malte havregryn eller brødsmuler før steking. Stekes over middels høy varme til burgerne er gylne og sprø på begge sider.
Serveres i burgerbrød med for eksempel grillede eller stekte skiver halloumiost, avokado og chilimajones.
woman cooking

Bon appetit!

Kok søtpoteten helt mør, helst med skallet på. Den kan eventuelt ovnsbakes.
Fjern skallet og mos poteten. Det skal bli 3-4 dl mos.
Skyll kikertene og tørk dem godt på et klede eller med kjøkkenpapir.
Kjør kikerter, søtpotetmos, finhakket hvitløk, potetmel og krydder til en jevn farse i en hurtigmikser. Bland inn hakket vårløk og smak farsen til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper.
Form farsen til fire store burgere. La burgerne ligge i kjøleskapet frem til servering. De kan være litt bløte i konsistensen, så legg dem gjerne på en tallerken dekket med plastfilm.
Dryss eller vend burgerne i malte havregryn eller brødsmuler før steking. Stekes over middels høy varme til burgerne er gylne og sprø på begge sider.
Serveres i burgerbrød med for eksempel grillede eller stekte skiver halloumiost, avokado og chilimajones.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?