Vegetarburger med sopp vil ganske sikkert overraske med sin kjøttfølelse - både når det gjelder smak, konsistens og utseende. Burgeren er også såpass fast at den kan grilles på samme måte som en vanlig hamburger.
Vegetarburger med sopp vil ganske sikkert overraske med sin kjøttfølelse - både når det gjelder smak, konsistens og utseende. Burgeren er også såpass fast at den kan grilles på samme måte som en vanlig hamburger.
400 g sopp, renset, portobello, aromasopp, sjampinjong
2 fedd hvitløk
2.5 dl sorte bønner, kokte
2 dl brød, smuler
1 dl valnøtter, hakkede
1 dl parmesan, eller annen vellagret ost
1 stk egg
2 ss balsamico, 2-3 ss
1 ts paprikapulver, gjerne røkt
1 ts tørket chili, 0,5-1 ts, knust
salt og kvernet pepper
olje, til steking
Tilbehør
hamburgerbrød
syltet rødløk, eller marinert
salatblad
tomat, i skiver
agurk, fersk eller sylteagurk
ost
BBQ-saus
Del soppen i små biter og stek den over middels høy varme i litt olje. Tilsett finhakket hvitløk underveis i stekingen. Avkjøl soppen og sil vekk eventuell væske.
Bruker du bønner fra boks, må du skylle dem godt under kaldt vann og la dem få renne godt av seg. Gjerne på et kjøkkenpapir. Kjør så sopp, bønner, valnøtter, brødsmuler, parmesan og egg sammen til en jevn farse i en hurtigmikser.
Pass på at farsen ikke blir for fin, det skal være litt småbiter i den. Smak til med balsamico, salt og krydder.
Form farsen til fire store burgere og la de ligge i kjøleskapet frem til grilling eller steking. De blir enklere å håndtere etter minst 30 minutter i kjøleskapet.
Pensle burgerne med litt olje og grill dem over høy varme på begge sider, eller stekt dem gylne og gjennomvarme på begge sider i en stekepanne.
Serveres med ditt favoritt-tilbehør.
Bon appetit!
Del soppen i små biter og stek den over middels høy varme i litt olje. Tilsett finhakket hvitløk underveis i stekingen. Avkjøl soppen og sil vekk eventuell væske.
Bruker du bønner fra boks, må du skylle dem godt under kaldt vann og la dem få renne godt av seg. Gjerne på et kjøkkenpapir. Kjør så sopp, bønner, valnøtter, brødsmuler, parmesan og egg sammen til en jevn farse i en hurtigmikser.
Pass på at farsen ikke blir for fin, det skal være litt småbiter i den. Smak til med balsamico, salt og krydder.
Form farsen til fire store burgere og la de ligge i kjøleskapet frem til grilling eller steking. De blir enklere å håndtere etter minst 30 minutter i kjøleskapet.
Pensle burgerne med litt olje og grill dem over høy varme på begge sider, eller stekt dem gylne og gjennomvarme på begge sider i en stekepanne.