rask

Reinskav-burger med skogsopp, bacon og blåmuggost

25 min

Men reinskav-burger med skogsopp, bacon og blåmuggost får den mer klassiske viltburgeren en utfordrer! Dette er burger full av gode smaker!

Blåmuggosten kan droppes eller erstattes med annet ost som for eksempel brie. Bland gjerne litt finhakket sjalottløk og gressløk eller persille sammen med soppen. Skrell et hvitløksfedd, stikk feddet på en gaffel og rør i soppen med gaffelen for å tilføre en mild smak av hvitløk.

512 har lagret denne
Reinskav-burger med skogsopp, bacon og blåmuggost

Men reinskav-burger med skogsopp, bacon og blåmuggost får den mer klassiske viltburgeren en utfordrer! Dette er burger full av gode smaker!

Blåmuggosten kan droppes eller erstattes med annet ost som for eksempel brie. Bland gjerne litt finhakket sjalottløk og gressløk eller persille sammen med soppen. Skrell et hvitløksfedd, stikk feddet på en gaffel og rør i soppen med gaffelen for å tilføre en mild smak av hvitløk.

512 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g reinskav
  • 300 g skogsopp, renset
  • 8 skive(r) bacon
  • 1 dl BBQ-saus
  • 4 skive(r) blåmuggost
  • 4 stykker hamburgerbrød
  • rørte tyttebær
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking

Rosenkålslaw

  • 350 g rosenkål
  • 1 stk gulrot, mellomstor
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 dl majones
  • 0.5 dl lettrømme, eller yoghurt naturell
  • 2 ts dijonsennep
  • sitron
  • 1 klype sukker, stor
  • 3 ss persille, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g reinskav
  • 300 g skogsopp, renset
  • 8 skive(r) bacon
  • 1 dl BBQ-saus
  • 4 skive(r) blåmuggost
  • 4 stykker hamburgerbrød
  • rørte tyttebær
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking

Rosenkålslaw

  • 350 g rosenkål
  • 1 stk gulrot, mellomstor
  • 1 stk rødløk, liten
  • 1 dl majones
  • 0.5 dl lettrømme, eller yoghurt naturell
  • 2 ts dijonsennep
  • sitron
  • 1 klype sukker, stor
  • 3 ss persille, hakket

Burger og tilbehør

Stek soppen raskt over høy varme i en blanding av olje og smør. Krydre med salt og pepper og hold soppen varm.
Sprøstek baconskivene.
Stek kjøttet raskt over høy varme i en stor stekepanne med litt olje. Stek kjøttet i flere omganger, slik at det blir skikkelig stekt. Har du for mye iskaldt kjøtt i pannen, vil det umiddelbart avkjøle pannen og det hele begynner å koke fremfor og steke.
Krydre kjøttet med salt og pepper underveis i stekingen. Ha alt kjøttet tilbake i pannen og rør inn BBQ-sausen.
Juster mengden saus etter eget ønske. Det skal ikke være for mye, men samtidig nok til at kjøttet blir dekket med en tynn og glinsende hinne av saus.
Lag fine burgere med kjøtt, rosenkålslaw, sopp og bacon. Legg en osteskive på toppen og sett det hele under grill i ovnen til osten begynner å smelte. Dryss gjerne over litt tyttebær før servering.

Rosenkålslaw

Rens og skjær rosenkålen i tynne skiver, jo tynnere – jo bedre. Riv eller skjær gulroten i tynne strimler og finsnitt rødløken.
Visp sammen majones, rømme og sennep. Smak dressingen til med noen dråper sitronsaft og en god klype sukker.
Bland grønnsakene sammen med dressingen og tilsett persille.
woman cooking

Bon appetit!

Burger og tilbehør

Stek soppen raskt over høy varme i en blanding av olje og smør. Krydre med salt og pepper og hold soppen varm.
Sprøstek baconskivene.
Stek kjøttet raskt over høy varme i en stor stekepanne med litt olje. Stek kjøttet i flere omganger, slik at det blir skikkelig stekt. Har du for mye iskaldt kjøtt i pannen, vil det umiddelbart avkjøle pannen og det hele begynner å koke fremfor og steke.
Krydre kjøttet med salt og pepper underveis i stekingen. Ha alt kjøttet tilbake i pannen og rør inn BBQ-sausen.
Juster mengden saus etter eget ønske. Det skal ikke være for mye, men samtidig nok til at kjøttet blir dekket med en tynn og glinsende hinne av saus.
Lag fine burgere med kjøtt, rosenkålslaw, sopp og bacon. Legg en osteskive på toppen og sett det hele under grill i ovnen til osten begynner å smelte. Dryss gjerne over litt tyttebær før servering.

Rosenkålslaw

Rens og skjær rosenkålen i tynne skiver, jo tynnere – jo bedre. Riv eller skjær gulroten i tynne strimler og finsnitt rødløken.
Visp sammen majones, rømme og sennep. Smak dressingen til med noen dråper sitronsaft og en god klype sukker.
Bland grønnsakene sammen med dressingen og tilsett persille.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?