Thai fiskeburger med chilislaw og marinert agurk
Thai fiskeburger med chilislaw og marinert agurk er et strålende valg når det maritime frister mest. Farsen lager du enkelt i en hurtigmikser. Rød karripasta og kaffirlime-blader gir burgerne en smak som minner om små, thailandske fiskekaker. Når du fyller på med en kremet chilislaw og sursøte hurtigsyltede agurkbånd, blir resultatet ganske så fristende.
Kaffirlime-blader kjøpes hele i asiatiske butikker, eller du kan kjøpe tørkede flak i små poser. Får du ikke tak i noen av delene, kan du erstatte bladene med revet skall av en lime.
Thai fiskeburger med chilislaw og marinert agurk er et strålende valg når det maritime frister mest. Farsen lager du enkelt i en hurtigmikser. Rød karripasta og kaffirlime-blader gir burgerne en smak som minner om små, thailandske fiskekaker. Når du fyller på med en kremet chilislaw og sursøte hurtigsyltede agurkbånd, blir resultatet ganske så fristende.
Kaffirlime-blader kjøpes hele i asiatiske butikker, eller du kan kjøpe tørkede flak i små poser. Får du ikke tak i noen av delene, kan du erstatte bladene med revet skall av en lime.
Ingredienser
- 400 g torskefilet, 4-500 g. uten skinn og ben
- 1 klype salt
- 2 ss potetmel
- 1 stk egg
- 3 ts karripasta, rød
- 4 stykker kaffirlimeblader, store
- 2 ss fiskesaus, thailandsk
- 1 ts sukker
- 1 ts koriander, frisk, hakket
- olje, til steking
- 4 stykker hamburgerbrød
Marinert agurk
- 1 stk agurk
- 1 stk rød chili
- 1 dl eddik 7%
- 1 dl sukker
- 1 klype flaksalt, en god klype
- 1 ts ingefær, frisk, revet
- 1 ss fiskesaus
- 2 ts sesamolje
Chilislaw
- 1.5 dl majones
- 2 ss sriracha, 1-2 ss. Sterk chilisaus
- 3 dl kål, finstrimlet, gjerne rødkål
- 1 stk gulrot
- 1 stk vårløk
- 1 bunt koriander, liten bunt
Slik gjør du:
- 400 g torskefilet, 4-500 g. uten skinn og ben
- 1 klype salt
- 2 ss potetmel
- 1 stk egg
- 3 ts karripasta, rød
- 4 stykker kaffirlimeblader, store
- 2 ss fiskesaus, thailandsk
- 1 ts sukker
- 1 ts koriander, frisk, hakket
- olje, til steking
- 4 stykker hamburgerbrød
Marinert agurk
- 1 stk agurk
- 1 stk rød chili
- 1 dl eddik 7%
- 1 dl sukker
- 1 klype flaksalt, en god klype
- 1 ts ingefær, frisk, revet
- 1 ss fiskesaus
- 2 ts sesamolje
Chilislaw
- 1.5 dl majones
- 2 ss sriracha, 1-2 ss. Sterk chilisaus
- 3 dl kål, finstrimlet, gjerne rødkål
- 1 stk gulrot
- 1 stk vårløk
- 1 bunt koriander, liten bunt
