Til hovedinnhold

Thai fiskeburger med chilislaw og marinert agurk

1 h

Thai fiskeburger med chilislaw og marinert agurk er et strålende valg når det maritime frister mest. Farsen lager du enkelt i en hurtigmikser. Rød karripasta og kaffirlime-blader gir burgerne en smak som minner om små, thailandske fiskekaker. Når du fyller på med en kremet chilislaw og sursøte hurtigsyltede agurkbånd, blir resultatet ganske så fristende.

Kaffirlime-blader kjøpes hele i asiatiske butikker, eller du kan kjøpe tørkede flak i små poser. Får du ikke tak i noen av delene, kan du erstatte bladene med revet skall av en lime.

Lagret av 938 brukere
Thai fiskeburger med chilislaw og marinert agurk

Thai fiskeburger med chilislaw og marinert agurk er et strålende valg når det maritime frister mest. Farsen lager du enkelt i en hurtigmikser. Rød karripasta og kaffirlime-blader gir burgerne en smak som minner om små, thailandske fiskekaker. Når du fyller på med en kremet chilislaw og sursøte hurtigsyltede agurkbånd, blir resultatet ganske så fristende.

Kaffirlime-blader kjøpes hele i asiatiske butikker, eller du kan kjøpe tørkede flak i små poser. Får du ikke tak i noen av delene, kan du erstatte bladene med revet skall av en lime.

Lagret av 938 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g torskefilet, 4-500 g. uten skinn og ben
  • 1 klype salt
  • 2 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • 3 ts karripasta, rød
  • 4 stykker kaffirlimeblader, store
  • 2 ss fiskesaus, thailandsk
  • 1 ts sukker
  • 1 ts koriander, frisk, hakket
  • olje, til steking
  • 4 stykker hamburgerbrød

Marinert agurk

  • 1 stk agurk
  • 1 stk rød chili
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1 klype flaksalt, en god klype
  • 1 ts ingefær, frisk, revet
  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ts sesamolje

Chilislaw

  • 1.5 dl majones
  • 2 ss sriracha, 1-2 ss. Sterk chilisaus
  • 3 dl kål, finstrimlet, gjerne rødkål
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk vårløk
  • 1 bunt koriander, liten bunt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g torskefilet, 4-500 g. uten skinn og ben
  • 1 klype salt
  • 2 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • 3 ts karripasta, rød
  • 4 stykker kaffirlimeblader, store
  • 2 ss fiskesaus, thailandsk
  • 1 ts sukker
  • 1 ts koriander, frisk, hakket
  • olje, til steking
  • 4 stykker hamburgerbrød

Marinert agurk

  • 1 stk agurk
  • 1 stk rød chili
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1 klype flaksalt, en god klype
  • 1 ts ingefær, frisk, revet
  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ts sesamolje

Chilislaw

  • 1.5 dl majones
  • 2 ss sriracha, 1-2 ss. Sterk chilisaus
  • 3 dl kål, finstrimlet, gjerne rødkål
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk vårløk
  • 1 bunt koriander, liten bunt
Skjær fisken i biter. Ha bitene over i en hurtigmikser sammen med salt, karripasta, egg og potetmel.
Kjør blandingen til en glatt og jevn farse. Fjern stilken på limebladene og finhakk bladene.
Ha limeblader, fiskesaus, sukker og koriander sammen med farsen og kjør alt raskt sammen.
Form farsen til 4 jevne burgere med fuktige hender. La dem hvile i kjøleskapet frem til servering.
Skjær agurken i tynne skiver eller lange bånd. Finsnitt chilien.
Bland sammen eddik, sukker, ingefær, chili og salt i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er helt oppløst. Avkjøl laken.
Tilsett fiskesaus og sesamolje og hell den avkjølte laken over agurkskivene. La agurkskivene få stå og trekke i minst 15 minutter før servering.
Rør sammen majones og sriracha.
Skrell og strimle eller riv gulroten. Finsnitt vårløken og grovhakk koriander. Bland grønnsakene sammen med chilimajonesen og smak til med en klype salt.
Stek fiskeburgerne i litt olje i en stor varm stekepanne, ca. 3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte og pent gylne.
Server fiskeburgerne i varme burgerbrød med chilislaw og marinert agurk. Pynt gjerne med litt ekstra koriander og finsnittet rødkål, og dryss over en klype sesamfrø.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær fisken i biter. Ha bitene over i en hurtigmikser sammen med salt, karripasta, egg og potetmel.
Kjør blandingen til en glatt og jevn farse. Fjern stilken på limebladene og finhakk bladene.
Ha limeblader, fiskesaus, sukker og koriander sammen med farsen og kjør alt raskt sammen.
Form farsen til 4 jevne burgere med fuktige hender. La dem hvile i kjøleskapet frem til servering.
Skjær agurken i tynne skiver eller lange bånd. Finsnitt chilien.
Bland sammen eddik, sukker, ingefær, chili og salt i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er helt oppløst. Avkjøl laken.
Tilsett fiskesaus og sesamolje og hell den avkjølte laken over agurkskivene. La agurkskivene få stå og trekke i minst 15 minutter før servering.
Rør sammen majones og sriracha.
Skrell og strimle eller riv gulroten. Finsnitt vårløken og grovhakk koriander. Bland grønnsakene sammen med chilimajonesen og smak til med en klype salt.
Stek fiskeburgerne i litt olje i en stor varm stekepanne, ca. 3 minutter på hver side, til de er gjennomstekte og pent gylne.
Server fiskeburgerne i varme burgerbrød med chilislaw og marinert agurk. Pynt gjerne med litt ekstra koriander og finsnittet rødkål, og dryss over en klype sesamfrø.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?