Til hovedinnhold

Vegetarburger med søtpotet og halloumi

45 min

Vegetarburger med søtpotet og halloumi er den perfekte burgen for deg som vil surfe med den store grønne bølgen!

Den kypriotiske halloumiosten gir burgeren kjøttkonsistens, og den salte smaken passer veldig godt med sødmen fra grillede søtpotetskiver og en spicy tomatmarmelade. Med litt most avokado i tillegg, er sjansen stor for at selv den mest ihuga kjøttelsker faller for denne vegetarburgeren.

Lagret av 814 brukere
Vegetarburger med søtpotet og halloumi

Vegetarburger med søtpotet og halloumi er den perfekte burgen for deg som vil surfe med den store grønne bølgen!

Den kypriotiske halloumiosten gir burgeren kjøttkonsistens, og den salte smaken passer veldig godt med sødmen fra grillede søtpotetskiver og en spicy tomatmarmelade. Med litt most avokado i tillegg, er sjansen stor for at selv den mest ihuga kjøttelsker faller for denne vegetarburgeren.

Lagret av 814 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 350 g halloumi
  • 1 stk søtpotet, stor
  • 4 stykker hamburgerbrød
  • salat
  • olivenolje
  • 0.5 stk lime
  • salt og kvernet pepper
  • 2 stykker avokado, 1 eller 2 stykk

Tomatmarmelade

  • 1 stk sjalottløk, stor
  • 1 stk rød chili
  • 300 g tomater, søte og modne
  • 2 ss olje, nøytral olje
  • 2 ss ingefær, frisk, finrevet
  • 1 klype spisskummen, god klype
  • 1 klype fennikelfrø, knuste
  • 80 g sukker, gjerne lysebrunt
  • 0.5 dl vann
  • 0.5 stk lime
  • 1 bunt koriander, eller persille
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g halloumi
  • 1 stk søtpotet, stor
  • 4 stykker hamburgerbrød
  • salat
  • olivenolje
  • 0.5 stk lime
  • salt og kvernet pepper
  • 2 stykker avokado, 1 eller 2 stykk

Tomatmarmelade

  • 1 stk sjalottløk, stor
  • 1 stk rød chili
  • 300 g tomater, søte og modne
  • 2 ss olje, nøytral olje
  • 2 ss ingefær, frisk, finrevet
  • 1 klype spisskummen, god klype
  • 1 klype fennikelfrø, knuste
  • 80 g sukker, gjerne lysebrunt
  • 0.5 dl vann
  • 0.5 stk lime
  • 1 bunt koriander, eller persille
  • salt

Tomatmarmelade

Rens og hakk sjalottløken. Finsnitt chilien. Fjern stilken på tomatene, hvis de er store, og skjær dem i små biter.. Dersom du bruker cherrytomater, kan de deles i fire.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Fres sjalottløken til den blir myk og blank. Tilsett chili og fres videre under omrøring i et lite minutt.
Tilsett ingefær, spisskummen og fennikel og fres videre i noen sekunder under omrøring. Ha i tomatene og fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og vann.
La blandingen småkoke over middels høy varme i cirka 20 minutter til blandingen tykner. Rør om av og til.
Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl og rør til slutt inn hakket koriander eller persille.

Vegetarburger

Skjær osten i 1 cm tykke skiver.
Vask og skrubb søtpotetene godt. Skjær dem i 1 cm tykke skiver og gni skivene inn med noen dråper olje.
Grill skivene over høy varme i ca. 7-8 minutter på hver side eller til de blir møre. Dryss skivene med flaksalt og kvernet pepper.
Stek eller grill osteskivene over høy varme til osten er gyllen på begge sider og kjennes helt myk ut når du trykker på den.
Rens og mos avokadoen med en klype salt og noen dråper limesaft.
Fyll burgerbrødene med most avokado, salat, grillet søtpotet, varm ost og tomatmarmelade.
woman cooking

Bon appetit!

Tomatmarmelade

Rens og hakk sjalottløken. Finsnitt chilien. Fjern stilken på tomatene, hvis de er store, og skjær dem i små biter.. Dersom du bruker cherrytomater, kan de deles i fire.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Fres sjalottløken til den blir myk og blank. Tilsett chili og fres videre under omrøring i et lite minutt.
Tilsett ingefær, spisskummen og fennikel og fres videre i noen sekunder under omrøring. Ha i tomatene og fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og vann.
La blandingen småkoke over middels høy varme i cirka 20 minutter til blandingen tykner. Rør om av og til.
Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl og rør til slutt inn hakket koriander eller persille.

Vegetarburger

Skjær osten i 1 cm tykke skiver.
Vask og skrubb søtpotetene godt. Skjær dem i 1 cm tykke skiver og gni skivene inn med noen dråper olje.
Grill skivene over høy varme i ca. 7-8 minutter på hver side eller til de blir møre. Dryss skivene med flaksalt og kvernet pepper.
Stek eller grill osteskivene over høy varme til osten er gyllen på begge sider og kjennes helt myk ut når du trykker på den.
Rens og mos avokadoen med en klype salt og noen dråper limesaft.
Fyll burgerbrødene med most avokado, salat, grillet søtpotet, varm ost og tomatmarmelade.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?