Denne burgeren med bønner og quinoa er et veldig godt alternativ til burger med kjøtt! Toppingen kan du selvfølgelig variere etter hva du selv liker. Her er vegetarburgeren servert med karamellisert sjalottløk, saftige tomatskiver og cheddarost.
Denne burgeren med bønner og quinoa er et veldig godt alternativ til burger med kjøtt! Toppingen kan du selvfølgelig variere etter hva du selv liker. Her er vegetarburgeren servert med karamellisert sjalottløk, saftige tomatskiver og cheddarost.
Kok quinoa etter anvisning på pakken sammen med grønnsaksbuljong og cirka 1 dl vann. Sett til side.
Skyll bønnene i kaldt vann og la det renne godt av.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek løken i litt olje til den er myk og blank. Tilsett deretter hvitløk, tomatpure, cayennepepper og de sorte bønnene og stek i et minutt til.
Ta frem blenderen og bland den kokte quinoaen, bønneblandingen, worcestersaus, strøkavring, egg, litt presset sitronsaft, salt og pepper. Kjør til en ganske jevn masse.
Smak til om du trenger med salt og pepper og eventuelt litt chiliflakes. Form burgere, legg de på et fat og sett de kaldt i kjøleskapet i minst en halv time.
Mens burgerne hviler i kjøleskapet, lager du karamellisert løk. Skjær sjalottløk i skiver. Varm smør, kremet balsamicoeddik og sukker i en stekpanne. Når smør og sukker har smeltet, tilsetter du løk. Stek til løken er karamellisert.
Skjær tomat og ost i skiver. Rens og skyll salat.
Stek burgerne i en stekepanne på middels varme. Legg på ost et par minutter før burgerne er ferdige og sett på lokk, slik at osten smelter.
Server burgerne med salat, tomatskiver og karamellisert løk og litt tabasco om ønskelig.
Bon appetit!
Kok quinoa etter anvisning på pakken sammen med grønnsaksbuljong og cirka 1 dl vann. Sett til side.
Skyll bønnene i kaldt vann og la det renne godt av.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek løken i litt olje til den er myk og blank. Tilsett deretter hvitløk, tomatpure, cayennepepper og de sorte bønnene og stek i et minutt til.
Ta frem blenderen og bland den kokte quinoaen, bønneblandingen, worcestersaus, strøkavring, egg, litt presset sitronsaft, salt og pepper. Kjør til en ganske jevn masse.
Smak til om du trenger med salt og pepper og eventuelt litt chiliflakes. Form burgere, legg de på et fat og sett de kaldt i kjøleskapet i minst en halv time.
Mens burgerne hviler i kjøleskapet, lager du karamellisert løk. Skjær sjalottløk i skiver. Varm smør, kremet balsamicoeddik og sukker i en stekpanne. Når smør og sukker har smeltet, tilsetter du løk. Stek til løken er karamellisert.
Skjær tomat og ost i skiver. Rens og skyll salat.
Stek burgerne i en stekepanne på middels varme. Legg på ost et par minutter før burgerne er ferdige og sett på lokk, slik at osten smelter.
Server burgerne med salat, tomatskiver og karamellisert løk og litt tabasco om ønskelig.