Til hovedinnhold

Pulled chicken-burger

4 h 30 min

Lag pulled chicken-burger!

Denne burgeren med revet kylling er tilberedt med hjemmelaget krydderblanding og marinade. Kjempegod middag når du er ute etter en burger litt utenom det vanlige!

Det er masse god smak i kraften til kyllinglårene. Den kan siles og kokes ned til den tykner for så å blande litt av den sammen med det revne kyllingkjøttet i istedenfor BBQ-saus.

Lagret av 1022 brukere
Pulled chicken-burger

Lag pulled chicken-burger!

Denne burgeren med revet kylling er tilberedt med hjemmelaget krydderblanding og marinade. Kjempegod middag når du er ute etter en burger litt utenom det vanlige!

Det er masse god smak i kraften til kyllinglårene. Den kan siles og kokes ned til den tykner for så å blande litt av den sammen med det revne kyllingkjøttet i istedenfor BBQ-saus.

Lagret av 1022 brukere

Ingredienser

7
porsjoner

Pulled chicken-burger

  • 10 stykker kyllinglår, med skinn
  • 4 dl eplemost, evt. øl eller vann
  • 4 dl BBQ-saus
  • 1 stk hvitløk

Kryddermiks

  • 2 ss paprikapulver, røkt
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss spisskummen, malt
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 0.5 ss chilipulver
  • 0.5 ss sort pepper, malt
  • 0.5 ss fennikelfrø, malt

Til servering

  • BBQ-saus, din favoritt
  • brioche, evt. hamburgerbrød eller rundstykke

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pulled chicken-burger

  • 10 stykker kyllinglår, med skinn
  • 4 dl eplemost, evt. øl eller vann
  • 4 dl BBQ-saus
  • 1 stk hvitløk

Kryddermiks

  • 2 ss paprikapulver, røkt
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss spisskummen, malt
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 0.5 ss chilipulver
  • 0.5 ss sort pepper, malt
  • 0.5 ss fennikelfrø, malt

Til servering

  • BBQ-saus, din favoritt
  • brioche, evt. hamburgerbrød eller rundstykke
Bland sammen alle ingrediensene til kryddermiksen.
Klapp kyllinglårene tørre med kjøkkenpapir og gni dem godt inn med krydderet. La lårene marinere i minst et par timer, og helst natten over, i kjøleskapet.
Grill lårene over direkte varme i cirka 3 minutter på hver side, eller til de har fått fin og gyllen stekeskorpe.
Flytt lårene over til indirekte varme, cirka 110-120 grader. For ekstra god røyksmak, bør du bruke røykflis, men det blir god smak med kun kull også. Grill lårene videre i cirka 1 time.
Løft kyllinglårene over i aluminiumsformer og tilsett eplemost , BBQ-saus og en halv hvitløk i hver form. Grill videre ved cirka 110 grader i cirka 3 timer eller mer. Det gjør ingenting om de blir liggende lenge.
Løft lårene opp av kraften og riv kjøttet av beinet med to gafler.
Bland kyllingkjøttet med litt varm BBQ-saus og server det i digge brød med for eksempel coleslaw og litt mer saus.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene til kryddermiksen.
Klapp kyllinglårene tørre med kjøkkenpapir og gni dem godt inn med krydderet. La lårene marinere i minst et par timer, og helst natten over, i kjøleskapet.
Grill lårene over direkte varme i cirka 3 minutter på hver side, eller til de har fått fin og gyllen stekeskorpe.
Flytt lårene over til indirekte varme, cirka 110-120 grader. For ekstra god røyksmak, bør du bruke røykflis, men det blir god smak med kun kull også. Grill lårene videre i cirka 1 time.
Løft kyllinglårene over i aluminiumsformer og tilsett eplemost , BBQ-saus og en halv hvitløk i hver form. Grill videre ved cirka 110 grader i cirka 3 timer eller mer. Det gjør ingenting om de blir liggende lenge.
Løft lårene opp av kraften og riv kjøttet av beinet med to gafler.
Bland kyllingkjøttet med litt varm BBQ-saus og server det i digge brød med for eksempel coleslaw og litt mer saus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?