Til hovedinnhold

Rødbetburger med avokadokrem

1 h 30 min

Rødbetburger med avokadokrem er perfekt når du planlegger en kjøttfri dag eller bare har lyst på noe sunt og godt!

Burgeren kan lages av både kokte og rå rødbeter, men bak dem først for en ekstra sødmefull og rund smak. Sammen med avokadokrem og honningbakte gulrøtter blir dette en superspennende rett!

Lagret av 482 brukere
Rødbetburger med avokadokrem

Rødbetburger med avokadokrem er perfekt når du planlegger en kjøttfri dag eller bare har lyst på noe sunt og godt!

Burgeren kan lages av både kokte og rå rødbeter, men bak dem først for en ekstra sødmefull og rund smak. Sammen med avokadokrem og honningbakte gulrøtter blir dette en superspennende rett!

Lagret av 482 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Burger

  • 4 stykker rødbeter
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1.5 ss balsamicoeddik
  • 1 stk egg
  • 2 dl quinoa, evt couscous eller knuste havregryn
  • 0.25 ts chiliflak
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
  • hamburgerbrød
  • salat

Honningbakte gulrøtter

  • 600 g gulrøtter
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ss honning, flytende
  • 4 ss olivenolje
  • 1 kvast timian, (kan sløyfes)
  • salt og kvernet pepper

Avokadokrem

  • 1 stk avokado
  • 1 ss rømme, evt. creme fraiche eller yoghurt naturell
  • 1 ss limesaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Burger

  • 4 stykker rødbeter
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1.5 ss balsamicoeddik
  • 1 stk egg
  • 2 dl quinoa, evt couscous eller knuste havregryn
  • 0.25 ts chiliflak
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
  • hamburgerbrød
  • salat

Honningbakte gulrøtter

  • 600 g gulrøtter
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ss honning, flytende
  • 4 ss olivenolje
  • 1 kvast timian, (kan sløyfes)
  • salt og kvernet pepper

Avokadokrem

  • 1 stk avokado
  • 1 ss rømme, evt. creme fraiche eller yoghurt naturell
  • 1 ss limesaft

Rødbetburgere

Skrell rødbetene og del dem i grove kløfter. Rens og del løken i grove biter og grovhakk hvitløkfeddene.
Bland rødbeter, løk, hvitløk, olje og eddik i en passende ildfast form. Krydre godt med salt og pepper og vend det hele godt sammen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak rødbetene i ovn ved 200 grader i ca. 45 minutter eller til rødbetene er helt møre. Fjerne folien etter 30 minutter.
Avkjøl noe og kjør alt sammen til en mos i en hurtigmikser.
Bland rødbetmosen med egg, quinoa og chili. Juster smaken med salt og pepper.
Form farsen til 4 burgere. Stek burgerne i litt olje i en god og varm stekepanne, gjerne to og to, til de blir sprø og gylne på begge sider. Vær forsiktig når du snur burgerne, for de er litt løse i konsistensen og kan lett falle fra hverandre hvis du ikke er forsiktig.
Server rødbetburgerne på burgerbrød med avokadokrem, salat og bakte gulrøtter.

Honningbakte gulrøtter

Skrell gulrøttene, del dem i jevne staver og legg gulrøttene over i en passende ildfast form.
Drypp over olivenolje, honning og press over sitronsaft. Krydre med salt og kvernet pepper, legg i timian og vend alt godt sammen.
Bak gulrøttene ved 200 grader i ca. 25 minutter, eller til de er møre. Stek gjerne gulrøttene samtidig med at du baker rødbetene til burgerne. Gulrøttene kan varmes igjen i ovnen før servering.

Avokadokrem

Rens avokadoen og mos den fint sammen med rømme og limesaft. Smak avokadokremen til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Rødbetburgere

Skrell rødbetene og del dem i grove kløfter. Rens og del løken i grove biter og grovhakk hvitløkfeddene.
Bland rødbeter, løk, hvitløk, olje og eddik i en passende ildfast form. Krydre godt med salt og pepper og vend det hele godt sammen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak rødbetene i ovn ved 200 grader i ca. 45 minutter eller til rødbetene er helt møre. Fjerne folien etter 30 minutter.
Avkjøl noe og kjør alt sammen til en mos i en hurtigmikser.
Bland rødbetmosen med egg, quinoa og chili. Juster smaken med salt og pepper.
Form farsen til 4 burgere. Stek burgerne i litt olje i en god og varm stekepanne, gjerne to og to, til de blir sprø og gylne på begge sider. Vær forsiktig når du snur burgerne, for de er litt løse i konsistensen og kan lett falle fra hverandre hvis du ikke er forsiktig.
Server rødbetburgerne på burgerbrød med avokadokrem, salat og bakte gulrøtter.

Honningbakte gulrøtter

Skrell gulrøttene, del dem i jevne staver og legg gulrøttene over i en passende ildfast form.
Drypp over olivenolje, honning og press over sitronsaft. Krydre med salt og kvernet pepper, legg i timian og vend alt godt sammen.
Bak gulrøttene ved 200 grader i ca. 25 minutter, eller til de er møre. Stek gjerne gulrøttene samtidig med at du baker rødbetene til burgerne. Gulrøttene kan varmes igjen i ovnen før servering.

Avokadokrem

Rens avokadoen og mos den fint sammen med rømme og limesaft. Smak avokadokremen til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?