Det italienske kjøkken er kjent for mye, men ikke for hamburger. Her får du likevel en italiensk burger. Et godt tips er å trykke litt ned i midten av burgeren med fingrene, så eser den ikke ut når den grilles.
Oppskrift av grillekspertene og kokebokforfatterne Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen
Det italienske kjøkken er kjent for mye, men ikke for hamburger. Her får du likevel en italiensk burger. Et godt tips er å trykke litt ned i midten av burgeren med fingrene, så eser den ikke ut når den grilles.
Oppskrift av grillekspertene og kokebokforfatterne Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen
Ha kjøttdeigen og karbonadedeigen i en stor bolle.
Finhakk hvitløk og en god håndfull frisk basilikum og tilsett dette sammen med salt, pepper, finrevet parmesan, egg og brødsmuler. To dager gammelt brød på en rasp er perfekt og vil hjelpe deg å binde burgeren sammen.
Form blandingen, enten med hendene eller med en burgerpresse, til to store hamburgere.
Gjør klar grillen for direkte grilling. Bruk rapsolje slik at burgerne ikke brenner seg fast. Grill i tre–fire minutter på hver side.
Mot slutten av grilltiden kan du legge ciabattaene dine på grillen, slik at de blir varme, sprø og får grillpreg på begge sider.
Del ciabattaene i to. Smør et godt lag aioli på bunnene og et godt lag pesto på lokkene. Strø ruccola over aiolien og legg deretter burgeren oppå.
Det som skiller seg ut både visuelt og smaksmessig med denne burgeren er topping. Den er laget som en italiensk capresesalat. Kort fortalt er dette skiver av fersk mozzarella, skiver av cherrytomat, hele friske basilikumblader og drypp av god olivenolje over det hele.
Bon appetit!
Ha kjøttdeigen og karbonadedeigen i en stor bolle.
Finhakk hvitløk og en god håndfull frisk basilikum og tilsett dette sammen med salt, pepper, finrevet parmesan, egg og brødsmuler. To dager gammelt brød på en rasp er perfekt og vil hjelpe deg å binde burgeren sammen.
Form blandingen, enten med hendene eller med en burgerpresse, til to store hamburgere.
Gjør klar grillen for direkte grilling. Bruk rapsolje slik at burgerne ikke brenner seg fast. Grill i tre–fire minutter på hver side.
Mot slutten av grilltiden kan du legge ciabattaene dine på grillen, slik at de blir varme, sprø og får grillpreg på begge sider.
Del ciabattaene i to. Smør et godt lag aioli på bunnene og et godt lag pesto på lokkene. Strø ruccola over aiolien og legg deretter burgeren oppå.
Det som skiller seg ut både visuelt og smaksmessig med denne burgeren er topping. Den er laget som en italiensk capresesalat. Kort fortalt er dette skiver av fersk mozzarella, skiver av cherrytomat, hele friske basilikumblader og drypp av god olivenolje over det hele.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto