Hamburger med blåmuggostdressing
1 h
Dette er en skikkelig burger og beviset på at hjemmelaget er aller best. Server hamburgeren med blåmuggostdressing, bacon og karamellisert løk.
Oppskriften er laget av Ida Gran-Jansens, Idagranjansen.com
Lagret av 486 brukere
Dette er en skikkelig burger og beviset på at hjemmelaget er aller best. Server hamburgeren med blåmuggostdressing, bacon og karamellisert løk.
Oppskriften er laget av Ida Gran-Jansens, Idagranjansen.com
Lagret av 486 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
Hamburgeren
- 400 g kjøttdeig
- 400 g karbonadedeig
- 1 stk egg
- 1 håndfull loffsmuler
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts worcestersaus
- salt og kvernet pepper
- 1 pakke bacon
- salat
Karamellisert løk
- 1 stk løk
- 1 ss smør
- 1 ss olje
- 2 ss brunt sukker
- 6 ss balsamicoeddik
- 1 ts salt
Blåmuggostdressing
- 150 g blåmuggost
- 4 ss crème fraîche
- 1 ss olivenolje
- 1 ts worcestersaus
- 2 ss gressløk, hakket
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Hamburgeren
- 400 g kjøttdeig
- 400 g karbonadedeig
- 1 stk egg
- 1 håndfull loffsmuler
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts worcestersaus
- salt og kvernet pepper
- 1 pakke bacon
- salat
Karamellisert løk
- 1 stk løk
- 1 ss smør
- 1 ss olje
- 2 ss brunt sukker
- 6 ss balsamicoeddik
- 1 ts salt
Blåmuggostdressing
- 150 g blåmuggost
- 4 ss crème fraîche
- 1 ss olivenolje
- 1 ts worcestersaus
- 2 ss gressløk, hakket
Hamburger
Bland sammen kjøttdeig, karbonadedeig, egg, loffsmuler, sennep, worchestersaus, salt og pepper.
Kna godt slik at alt blander seg. Form burgere og sett kjølig mens du lager resten.
Stek burgerne i en stekepanne med litt olje og smør. Stek bacon og server med karamellisert løk og blåmuggostdressingen.
Karamellisert løk
Skrell løken, kutt den i to og skjær tynne skiver.
Varm smør og olje i en stekepanne og tilsett løken. Når løken begynner å bli brun, tilsetter du sukker. Stek på medium varme.
Bland alt godt sammen. Ha tilslutt i balsamicoeddik og salt. Rør godt og la småkoke til løken er helt myk og kremete.
Sett til side mens du lager blåmuggostdressingen.
Blåmuggostdressing
Ha blåmuggosten, creme fraiche, olje og worchestersaus i en skål. Bruk en stavmikser til å blande alt sammen.
Klipp til slutt i masse gressløk. Bruk gjerne ca. 5-6 ss, men det er greit med mindre hvis du ønsker det.

Bon appetit!
Hamburger
Bland sammen kjøttdeig, karbonadedeig, egg, loffsmuler, sennep, worchestersaus, salt og pepper.
Kna godt slik at alt blander seg. Form burgere og sett kjølig mens du lager resten.
Stek burgerne i en stekepanne med litt olje og smør. Stek bacon og server med karamellisert løk og blåmuggostdressingen.
Karamellisert løk
Skrell løken, kutt den i to og skjær tynne skiver.
Varm smør og olje i en stekepanne og tilsett løken. Når løken begynner å bli brun, tilsetter du sukker. Stek på medium varme.
Bland alt godt sammen. Ha tilslutt i balsamicoeddik og salt. Rør godt og la småkoke til løken er helt myk og kremete.
Sett til side mens du lager blåmuggostdressingen.
Blåmuggostdressing
Ha blåmuggosten, creme fraiche, olje og worchestersaus i en skål. Bruk en stavmikser til å blande alt sammen.
Klipp til slutt i masse gressløk. Bruk gjerne ca. 5-6 ss, men det er greit med mindre hvis du ønsker det.