Kverneriets Umami-burger
Denne burgeren er blant bestselgerne til Kverneriet på Majorstuen i Oslo. Umami betyr rett og slett god smak på japansk, og det er en betegnelse for den femte, ubestemmelige smaken i tillegg til surt, søtt, salt og bittert. Tanken bak Umami-burgeren var å lage en burger som ga en helt ny smaksopplevelse, og bortsett fra brødet inneholder alle elementene i burgeren denne smaken.
Kverneriet anbefaler å kverne høyrygg med masse fett til burgeren, men du kan også bruke kjøttdeig eller kjøpe frosne hamburgere. Tørket shiitake finner du i butikker som spesialiserer seg på asiatiske råvarer.
Husk å sette av nok tid, for enkelte deler trenger mye tid i ovnen eller til å godgjøre seg for å få frem den gode smaken. Oppskriften til den originale chilimajonesen du får servert på restauranten er hemmelig, men her får du en variant som er lett å lage hjemme.
Denne burgeren er blant bestselgerne til Kverneriet på Majorstuen i Oslo. Umami betyr rett og slett god smak på japansk, og det er en betegnelse for den femte, ubestemmelige smaken i tillegg til surt, søtt, salt og bittert. Tanken bak Umami-burgeren var å lage en burger som ga en helt ny smaksopplevelse, og bortsett fra brødet inneholder alle elementene i burgeren denne smaken.
Kverneriet anbefaler å kverne høyrygg med masse fett til burgeren, men du kan også bruke kjøttdeig eller kjøpe frosne hamburgere. Tørket shiitake finner du i butikker som spesialiserer seg på asiatiske råvarer.
Husk å sette av nok tid, for enkelte deler trenger mye tid i ovnen eller til å godgjøre seg for å få frem den gode smaken. Oppskriften til den originale chilimajonesen du får servert på restauranten er hemmelig, men her får du en variant som er lett å lage hjemme.
Løkchutney
- 4 stykker rødløk
- 6 cl rødvinseddik
- 100 g sukker
- salt og kvernet pepper, etter smak
Soya shiitakesopp
- 1 håndfull shiitake
- soyasaus
- vann
- sukker
- 60 g ingefær
- 1 stk hvitløk, helst kinesisk
- 1 stk rød chili
Bakte tomater
- 10 stykker cherrytomater
- olivenolje
- salt
- pepper
- sukker
Parmesan crisp
- 60 g parmesan, revet
Chilimajones
- 3 ss majones, kjøpt eller hjemmelaget
- 1 ss chilisaus, gjerne Sriracha
- 0.5 ts dijonsennep
- 1 ts limesaft
- 0.25 ts soyasaus
- havsalt
- pepper
Hamburger
- 1 kg høyrygg
- salt og kvernet pepper, etter smak
Annet tilbehør
- ketchup, god variant
- 4 stykker hamburgerbrød, gjerne brioche
Løkchutney
- 4 stykker rødløk
- 6 cl rødvinseddik
- 100 g sukker
- salt og kvernet pepper, etter smak
Soya shiitakesopp
- 1 håndfull shiitake
- soyasaus
- vann
- sukker
- 60 g ingefær
- 1 stk hvitløk, helst kinesisk
- 1 stk rød chili
Bakte tomater
- 10 stykker cherrytomater
- olivenolje
- salt
- pepper
- sukker
Parmesan crisp
- 60 g parmesan, revet
Chilimajones
- 3 ss majones, kjøpt eller hjemmelaget
- 1 ss chilisaus, gjerne Sriracha
- 0.5 ts dijonsennep
- 1 ts limesaft
- 0.25 ts soyasaus
- havsalt
- pepper
Hamburger
- 1 kg høyrygg
- salt og kvernet pepper, etter smak
Annet tilbehør
- ketchup, god variant
- 4 stykker hamburgerbrød, gjerne brioche
Løkchutney
Soya shitakesopp
Bakte tomater
Parmesan chips
Chilimajones
Hamburger
Montering av burgeren
