Lakseburger med chilislaw
30 min
Lakseburger med chilislaw er helt fantastisk og overraskende enkelt å lage. Disse burgerne passer perfekt med briocheboller.
Broicheboller kan du enten lage selv eller kjøpe ferdig i butikken. Skikkelig godt blir det uansett!
Lagret av 353 brukere
Lakseburger med chilislaw er helt fantastisk og overraskende enkelt å lage. Disse burgerne passer perfekt med briocheboller.
Broicheboller kan du enten lage selv eller kjøpe ferdig i butikken. Skikkelig godt blir det uansett!
Lagret av 353 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 600 g laksefilet
- 2 stykker vårløk, finsnittet
- 0.5 stk rød chili, renset for frø og finhakket
- 4 ss friske urter, finhakket, f. eks. koriander, persille..
- salt
- pepper
- 4 stk hamburgerbrød, evt. hjemmelagde briocheboller
Chilislaw
- 1.5 dl majones
- 1.5 ss sriracha, sterk chilisaus
- 2 stykker hjertesalat
- 2 stykker vårløk
- 0.5 stk agurk
- 1 bunt koriander
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 600 g laksefilet
- 2 stykker vårløk, finsnittet
- 0.5 stk rød chili, renset for frø og finhakket
- 4 ss friske urter, finhakket, f. eks. koriander, persille..
- salt
- pepper
- 4 stk hamburgerbrød, evt. hjemmelagde briocheboller
Chilislaw
- 1.5 dl majones
- 1.5 ss sriracha, sterk chilisaus
- 2 stykker hjertesalat
- 2 stykker vårløk
- 0.5 stk agurk
- 1 bunt koriander
Finhakk laksen. Ha laksen over i en bolle og tilsett vårløk, chili og hakkede urter.
Krydre med salt og kvernet pepper og bland alt godt sammen. Rør til farsen henger godt sammen.
Form fire flate burgere og pensle burgerne med litt olje.
Rør sammen majones og chilisaus.
Rens og skjær salaten i strimler, finsnitt vårløken og grovhakk koriander. Skjær agurken i lange bånd. Unngå å bruke den bløte kjernen.
Bland grønnsakene med chilimajonesen og smak til med en klype salt.
Grill lakseburgerne over høy varme i ca. 2 minutter på hver side. Server burgerne i brioche eller hamburgerbrød med chilislaw.

Bon appetit!
Finhakk laksen. Ha laksen over i en bolle og tilsett vårløk, chili og hakkede urter.
Krydre med salt og kvernet pepper og bland alt godt sammen. Rør til farsen henger godt sammen.
Form fire flate burgere og pensle burgerne med litt olje.
Rør sammen majones og chilisaus.
Rens og skjær salaten i strimler, finsnitt vårløken og grovhakk koriander. Skjær agurken i lange bånd. Unngå å bruke den bløte kjernen.
Bland grønnsakene med chilimajonesen og smak til med en klype salt.
Grill lakseburgerne over høy varme i ca. 2 minutter på hver side. Server burgerne i brioche eller hamburgerbrød med chilislaw.