Sliders er bitte små burgere, vanligvis ikke mer enn ca 8 cm. i diameter, som er blitt spesielt populære i USA de siste årene. De gjør seg utmerket til grilling, bursdager og temafester. Server dem klassiske eller topp med ost, bacon og spicy sauser. Miniburgerne er også perfekte som hors-d’œuvre. Kilde: Foto: Tim Hester/NTB Scanpix.
Sliders er bitte små burgere, vanligvis ikke mer enn ca 8 cm. i diameter, som er blitt spesielt populære i USA de siste årene. De gjør seg utmerket til grilling, bursdager og temafester. Server dem klassiske eller topp med ost, bacon og spicy sauser. Miniburgerne er også perfekte som hors-d’œuvre. Kilde: Foto: Tim Hester/NTB Scanpix.
Stek spekeskinken i en stekepanne på medium varme til den er gyllen og sprø. La den tørke av seg på kjøkkenpapir og knekk hver skive i to.
Stek burgerne i olje i stekepannen i fire til fem minutter på hver side, eller til de er brunet og gjennomstekt. Hold burgerne varme under aluminiumfolie til du er klar til å servere.
Stek burgerbrødene i fem minutter.
Stek eggene i olje i stekepannen på medium varme i tre-fire minutter eller til hviten er stivnet og sprø i kantene.
Server burgerne på brugerbrød med chiliketchup, brie, spekeskinke, salat og egg.
Burgere
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Krydre med salt og pepper og bland godt sammen. Rull ut 12 små burgere. La dem stå under plastfolie i kjøleskapet i et par timer.
Chiliketchup
Forvarm ovnen til 160 grader. Skjær tomatene i to og legg dem med skinnet ned på et bakepapir på et stekebrett og ha over olivenolje og timianblader. Stek dem i ovnen i en time eller til de er myke. Avkjøl noe og kjør dem så i en blender sammen med chilien. Ha ketchupen over i en liten kjele og ha i rødvinseddik, brunt sukker og litt limesaft. Kok opp og la den småkoke i tre kvarter eller til den begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
Bon appetit!
Lag burgerdeig og chiliketchup.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Stek spekeskinken i en stekepanne på medium varme til den er gyllen og sprø. La den tørke av seg på kjøkkenpapir og knekk hver skive i to.
Stek burgerne i olje i stekepannen i fire til fem minutter på hver side, eller til de er brunet og gjennomstekt. Hold burgerne varme under aluminiumfolie til du er klar til å servere.
Stek burgerbrødene i fem minutter.
Stek eggene i olje i stekepannen på medium varme i tre-fire minutter eller til hviten er stivnet og sprø i kantene.
Server burgerne på brugerbrød med chiliketchup, brie, spekeskinke, salat og egg.
Burgere
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Krydre med salt og pepper og bland godt sammen. Rull ut 12 små burgere. La dem stå under plastfolie i kjøleskapet i et par timer.
Chiliketchup
Forvarm ovnen til 160 grader. Skjær tomatene i to og legg dem med skinnet ned på et bakepapir på et stekebrett og ha over olivenolje og timianblader. Stek dem i ovnen i en time eller til de er myke. Avkjøl noe og kjør dem så i en blender sammen med chilien. Ha ketchupen over i en liten kjele og ha i rødvinseddik, brunt sukker og litt limesaft. Kok opp og la den småkoke i tre kvarter eller til den begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.