Til hovedinnhold

Sliders – miniburgere

1 h
20 varer
64
Sliders – miniburgere

Sliders er bitte små burgere, vanligvis ikke mer enn ca 8 cm. i diameter, som er blitt spesielt populære i USA de siste årene.
De gjør seg utmerket til grilling, bursdager og temafester. Server dem klassiske eller topp med ost, bacon og spicy sauser. Miniburgerne er også perfekte som hors-d’œuvre.
Kilde: Foto: Tim Hester/NTB Scanpix.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 6 skive(r) spekeskinke
  • solsikkeolje
  • 12 egg
  • hjertesalat
  • 12 hamburgerbrød, små
  • 12 skive(r) brie

Burgere

  • 400 g kjøttdeig, av okse
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 1 ss dijonsennep

Chiliketchup

  • 5 tomat
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss timian
  • 3 rød chili
  • rødvinseddik
  • 1 ss brunt sukker
  • lime

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 skive(r) spekeskinke
  • solsikkeolje
  • 12 egg
  • hjertesalat
  • 12 hamburgerbrød, små
  • 12 skive(r) brie

Burgere

  • 400 g kjøttdeig, av okse
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 1 ss dijonsennep

Chiliketchup

  • 5 tomat
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss timian
  • 3 rød chili
  • rødvinseddik
  • 1 ss brunt sukker
  • lime
Lag burgerdeig og chiliketchup.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Stek spekeskinken i en stekepanne på medium varme til den er gyllen og sprø. La den tørke av seg på kjøkkenpapir og knekk hver skive i to.
Stek burgerne i olje i stekepannen i fire til fem minutter på hver side, eller til de er brunet og gjennomstekt. Hold burgerne varme under aluminiumfolie til du er klar til å servere.
Stek burgerbrødene i fem minutter.
Stek eggene i olje i stekepannen på medium varme i tre-fire minutter eller til hviten er stivnet og sprø i kantene.
Server burgerne på brugerbrød med chiliketchup, brie, spekeskinke, salat og egg.

Burgere

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Krydre med salt og pepper og bland godt sammen. Rull ut 12 små burgere. La dem stå under plastfolie i kjøleskapet i et par timer.

Chiliketchup

Forvarm ovnen til 160 grader. Skjær tomatene i to og legg dem med skinnet ned på et bakepapir på et stekebrett og ha over olivenolje og timianblader. Stek dem i ovnen i en time eller til de er myke. Avkjøl noe og kjør dem så i en blender sammen med chilien. Ha ketchupen over i en liten kjele og ha i rødvinseddik, brunt sukker og litt limesaft. Kok opp og la den småkoke i tre kvarter eller til den begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Lag burgerdeig og chiliketchup.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Stek spekeskinken i en stekepanne på medium varme til den er gyllen og sprø. La den tørke av seg på kjøkkenpapir og knekk hver skive i to.
Stek burgerne i olje i stekepannen i fire til fem minutter på hver side, eller til de er brunet og gjennomstekt. Hold burgerne varme under aluminiumfolie til du er klar til å servere.
Stek burgerbrødene i fem minutter.
Stek eggene i olje i stekepannen på medium varme i tre-fire minutter eller til hviten er stivnet og sprø i kantene.
Server burgerne på brugerbrød med chiliketchup, brie, spekeskinke, salat og egg.

Burgere

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Krydre med salt og pepper og bland godt sammen. Rull ut 12 små burgere. La dem stå under plastfolie i kjøleskapet i et par timer.

Chiliketchup

Forvarm ovnen til 160 grader. Skjær tomatene i to og legg dem med skinnet ned på et bakepapir på et stekebrett og ha over olivenolje og timianblader. Stek dem i ovnen i en time eller til de er myke. Avkjøl noe og kjør dem så i en blender sammen med chilien. Ha ketchupen over i en liten kjele og ha i rødvinseddik, brunt sukker og litt limesaft. Kok opp og la den småkoke i tre kvarter eller til den begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?