Burger med koreansk ribbe

3 h 30 min
Lagret av 138 brukere
Burger med koreansk ribbe
Lagret av 138 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1.5 kg tynnribbe, Helst uten bein
  • 20 g ingefær
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 0.5 dl soyasaus
  • 5 ss sukker
  • 4 stykker stjerneanis
  • 15 stykker sorte pepperkorn
  • 1 dl vann
  • salt
  • pepper

Til servering

  • hamburgerbrød, eller myke rundstykker
  • koriander, frisk
  • kimchi

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg tynnribbe, Helst uten bein
  • 20 g ingefær
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 0.5 dl soyasaus
  • 5 ss sukker
  • 4 stykker stjerneanis
  • 15 stykker sorte pepperkorn
  • 1 dl vann
  • salt
  • pepper

Til servering

  • hamburgerbrød, eller myke rundstykker
  • koriander, frisk
  • kimchi
Krydre kjøttet med salt og kvernet pepper. Legg ribba med fettsiden ned i en ildfast form eller lignende, som er akkurat passe stor til kjøttet.
Skjær ingefær og hvitløk i tynne skiver og finsnitt chilien.
Bland soyasaus, sukker, ingefær, hvitløk, chili, anis, pepper og vann i en kasserolle. Kok opp blandingen og la det koke et par tre minutter.
Hell marinaden over kjøttet og dekk til med plastfolie. La kjøttet marinere i kjøleskapet i minst et par timer og helst natten over.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek ribba i ca. 2 ½ time ved 170 grader.
Skru opp temperaturen til 200 grader. Fjern folien, snu kjøttet og stek videre i 30-40 minutter. Øs over steksjyen med jevn mellomrom.
La kjøttet få hvile i minst 20 minutter før servering.
Skjær ribba i skiver og server skivene i burgerbrød med litt kimchi og frisk koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kjøttet med salt og kvernet pepper. Legg ribba med fettsiden ned i en ildfast form eller lignende, som er akkurat passe stor til kjøttet.
Skjær ingefær og hvitløk i tynne skiver og finsnitt chilien.
Bland soyasaus, sukker, ingefær, hvitløk, chili, anis, pepper og vann i en kasserolle. Kok opp blandingen og la det koke et par tre minutter.
Hell marinaden over kjøttet og dekk til med plastfolie. La kjøttet marinere i kjøleskapet i minst et par timer og helst natten over.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek ribba i ca. 2 ½ time ved 170 grader.
Skru opp temperaturen til 200 grader. Fjern folien, snu kjøttet og stek videre i 30-40 minutter. Øs over steksjyen med jevn mellomrom.
La kjøttet få hvile i minst 20 minutter før servering.
Skjær ribba i skiver og server skivene i burgerbrød med litt kimchi og frisk koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?