Burger med koreansk ribbe

3 t 30 min

Burger med koreansk ribbe er en spennende og annerledes burgeropplevelse. Her får du nydelig, langstekt tynnribbe med smak av ingefær og chili, og det smaker fantastisk med en enkel kimchi og og frisk koriander!

Lag en ekstra burgerdressing av majones som smakes til med noen dråper sesamolje og litt chilisaus.

144 har lagret denne
Burger med koreansk ribbe

Burger med koreansk ribbe er en spennende og annerledes burgeropplevelse. Her får du nydelig, langstekt tynnribbe med smak av ingefær og chili, og det smaker fantastisk med en enkel kimchi og og frisk koriander!

Lag en ekstra burgerdressing av majones som smakes til med noen dråper sesamolje og litt chilisaus.

144 har lagret denne
6
porsjoner
  • 1.5 kg tynnribbe, Helst uten bein
  • 20 g ingefær
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 0.5 dl soyasaus
  • 5 ss sukker
  • 4 stykker stjerneanis
  • 15 stykker sorte pepperkorn
  • 1 dl vann
  • salt
  • pepper

Til servering

  • hamburgerbrød, eller myke rundstykker
  • koriander, frisk
  • kimchi
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 kg tynnribbe, Helst uten bein
  • 20 g ingefær
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 0.5 dl soyasaus
  • 5 ss sukker
  • 4 stykker stjerneanis
  • 15 stykker sorte pepperkorn
  • 1 dl vann
  • salt
  • pepper

Til servering

  • hamburgerbrød, eller myke rundstykker
  • koriander, frisk
  • kimchi
Krydre kjøttet med salt og kvernet pepper. Legg ribba med fettsiden ned i en ildfast form eller lignende, som er akkurat passe stor til kjøttet.
Skjær ingefær og hvitløk i tynne skiver og finsnitt chilien.
Bland soyasaus, sukker, ingefær, hvitløk, chili, anis, pepper og vann i en kasserolle. Kok opp blandingen og la det koke et par tre minutter.
Hell marinaden over kjøttet og dekk til med plastfolie. La kjøttet marinere i kjøleskapet i minst et par timer og helst natten over.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek ribba i ca. 2 ½ time ved 170 grader.
Skru opp temperaturen til 200 grader. Fjern folien, snu kjøttet og stek videre i 30-40 minutter. Øs over steksjyen med jevn mellomrom.
La kjøttet få hvile i minst 20 minutter før servering.
Skjær ribba i skiver og server skivene i burgerbrød med litt kimchi og frisk koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kjøttet med salt og kvernet pepper. Legg ribba med fettsiden ned i en ildfast form eller lignende, som er akkurat passe stor til kjøttet.
Skjær ingefær og hvitløk i tynne skiver og finsnitt chilien.
Bland soyasaus, sukker, ingefær, hvitløk, chili, anis, pepper og vann i en kasserolle. Kok opp blandingen og la det koke et par tre minutter.
Hell marinaden over kjøttet og dekk til med plastfolie. La kjøttet marinere i kjøleskapet i minst et par timer og helst natten over.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek ribba i ca. 2 ½ time ved 170 grader.
Skru opp temperaturen til 200 grader. Fjern folien, snu kjøttet og stek videre i 30-40 minutter. Øs over steksjyen med jevn mellomrom.
La kjøttet få hvile i minst 20 minutter før servering.
Skjær ribba i skiver og server skivene i burgerbrød med litt kimchi og frisk koriander.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?