rask

Spicy kyllingburger med mangodressing og jordbærsalsa

30 min
Lagret av 699 brukere
Spicy kyllingburger med mangodressing og jordbærsalsa
Lagret av 699 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 - 600 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk egg, lite, lett sammenpisket
  • 1 ts spisskummen, toppet
  • 2 ts ingefær, frisk, revet
  • 2 ts hvitløk, revet eller finhakket
  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 4 ss koriander, frisk, hakket
  • 1 stk lime, kun skallet, revet
  • 2 ts karripulver, eller garam masala
  • 1.5 ts salt

Mangodressing

  • 0.5 dl mango chutney, gjerne en krydret variant
  • 1 dl yoghurt naturell, eller lettrømme

Jordbær-, chili- og avokadosalsa

  • 200 g jordbær, rensede
  • 1 stk avokado
  • 1 stilk rød chili
  • 1 stk lime
  • 2 - 3 ss olivenolje
  • 1 bunt koriander, liten bunt
  • salt, og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 - 600 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk egg, lite, lett sammenpisket
  • 1 ts spisskummen, toppet
  • 2 ts ingefær, frisk, revet
  • 2 ts hvitløk, revet eller finhakket
  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 4 ss koriander, frisk, hakket
  • 1 stk lime, kun skallet, revet
  • 2 ts karripulver, eller garam masala
  • 1.5 ts salt

Mangodressing

  • 0.5 dl mango chutney, gjerne en krydret variant
  • 1 dl yoghurt naturell, eller lettrømme

Jordbær-, chili- og avokadosalsa

  • 200 g jordbær, rensede
  • 1 stk avokado
  • 1 stilk rød chili
  • 1 stk lime
  • 2 - 3 ss olivenolje
  • 1 bunt koriander, liten bunt
  • salt, og kvernet pepper
Rist spiskummen i en tørr stekepanne over middels varme, til de lukter aromatisk og krydderet har blitt en anelse mørkere. Knus til pulver i en morter.
Rør sammen mangochutney og yoghurt til mangodressingen.
Skjær jordbærene og avokado i jevne biter. Bland det sammen med finsnittet chili og olivenolje. Smak salsaen til med limesaft, salt og kvernet pepper. Rør til slutt inn hakket koriander.
Bland alle ingrediensene til kyllingburgerne raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halv times tid i kjøleskapet.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke, fine burgere. Grill burgerne, gjerne i en grillpanne, ca. 4 minutter på hver side eller til burgerne er gjennomstekte.
Server burgerne med mangodressing og jordbærsalsa.
woman cooking

Bon appetit!

Rist spiskummen i en tørr stekepanne over middels varme, til de lukter aromatisk og krydderet har blitt en anelse mørkere. Knus til pulver i en morter.
Rør sammen mangochutney og yoghurt til mangodressingen.
Skjær jordbærene og avokado i jevne biter. Bland det sammen med finsnittet chili og olivenolje. Smak salsaen til med limesaft, salt og kvernet pepper. Rør til slutt inn hakket koriander.
Bland alle ingrediensene til kyllingburgerne raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halv times tid i kjøleskapet.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke, fine burgere. Grill burgerne, gjerne i en grillpanne, ca. 4 minutter på hver side eller til burgerne er gjennomstekte.
Server burgerne med mangodressing og jordbærsalsa.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?