Til hovedinnhold

Spicy kyllingburger med mangodressing og jordbærsalsa

30 min
15 varer
696
Spicy kyllingburger med mangodressing og jordbærsalsa

Spicy kyllingburger med mangodressing og jordbærsalsa er midt i blinken for deg som har lyst på burger, men ønsker deg noe annet enn storfekjøtt. Her kombineres deilige smaker som sursøt mangochutney, spicy chili og garam masala og søte jordbær. Dette er rett og slett en smaksfest!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 - 600 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk egg, lite, lett sammenpisket
  • 1 ts spisskummen, toppet
  • 2 ts ingefær, frisk, revet
  • 2 ts hvitløk, revet eller finhakket
  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 4 ss koriander, frisk, hakket
  • 1 stk lime, kun skallet, revet
  • 2 ts karripulver, eller garam masala
  • 1.5 ts salt

Mangodressing

  • 0.5 dl mango chutney, gjerne en krydret variant
  • 1 dl yoghurt naturell, eller lettrømme

Jordbær-, chili- og avokadosalsa

  • 200 g jordbær, rensede
  • 1 stk avokado
  • 1 stilk rød chili
  • 1 stk lime
  • 2 - 3 ss olivenolje
  • 1 bunt koriander, liten bunt
  • salt, og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 - 600 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk egg, lite, lett sammenpisket
  • 1 ts spisskummen, toppet
  • 2 ts ingefær, frisk, revet
  • 2 ts hvitløk, revet eller finhakket
  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 4 ss koriander, frisk, hakket
  • 1 stk lime, kun skallet, revet
  • 2 ts karripulver, eller garam masala
  • 1.5 ts salt

Mangodressing

  • 0.5 dl mango chutney, gjerne en krydret variant
  • 1 dl yoghurt naturell, eller lettrømme

Jordbær-, chili- og avokadosalsa

  • 200 g jordbær, rensede
  • 1 stk avokado
  • 1 stilk rød chili
  • 1 stk lime
  • 2 - 3 ss olivenolje
  • 1 bunt koriander, liten bunt
  • salt, og kvernet pepper
Rist spiskummen i en tørr stekepanne over middels varme, til de lukter aromatisk og krydderet har blitt en anelse mørkere. Knus til pulver i en morter.
Rør sammen mangochutney og yoghurt til mangodressingen.
Skjær jordbærene og avokado i jevne biter. Bland det sammen med finsnittet chili og olivenolje. Smak salsaen til med limesaft, salt og kvernet pepper. Rør til slutt inn hakket koriander.
Bland alle ingrediensene til kyllingburgerne raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halv times tid i kjøleskapet.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke, fine burgere. Grill burgerne, gjerne i en grillpanne, ca. 4 minutter på hver side eller til burgerne er gjennomstekte.
Server burgerne med mangodressing og jordbærsalsa.
woman cooking

Bon appetit!

Rist spiskummen i en tørr stekepanne over middels varme, til de lukter aromatisk og krydderet har blitt en anelse mørkere. Knus til pulver i en morter.
Rør sammen mangochutney og yoghurt til mangodressingen.
Skjær jordbærene og avokado i jevne biter. Bland det sammen med finsnittet chili og olivenolje. Smak salsaen til med limesaft, salt og kvernet pepper. Rør til slutt inn hakket koriander.
Bland alle ingrediensene til kyllingburgerne raskt sammen til en smidig blanding. Dekk til og la blandingen stå en halv times tid i kjøleskapet.
Del i fire like store deler, ha litt olje på hendene og form fire tykke, fine burgere. Grill burgerne, gjerne i en grillpanne, ca. 4 minutter på hver side eller til burgerne er gjennomstekte.
Server burgerne med mangodressing og jordbærsalsa.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?