BBQ-burger med hjemmelaget pommes frites er det perfekte helgemåltidet!
Vær oppmerksom på at varm olje kan være farlig, så du må passes ekstremt godt på. Du må for all del unngå vann og fuktighet i den varme oljen, og derfor er det viktig at potetene er helt tørre før du slipper de i gryten. Gå ikke ifra varm olje, spesielt ikke hvis det er barn i nærheten, og ha alltid et stort lokk lett tilgjengelig i tilfelle uhell.
Skjær potetene i 1 cm tykke staver. Legg alle potetstavene over i en bolle og la de ligge under rennende kaldt vann i 5 minutter.
Hell av vannet, fordel potetene utover et kjøkkenklede og klapp dem helt tørre med kjøkkenpapir. Er det vann igjen på potetene, vil det sprute veldig under friteringen, så det må unngås.
Varm oljen til 160 grader i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Friter potetene knapt møre og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Du må nok gjøre det i flere omganger for ikke å avkjøle oljen.
Varm oljen opp til 180 grader og friter potetene gylne og sprø rett før servering. La de få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt med det samme.
Burger
Bland sammen kjøttdeig, salt, kvernet pepper og BBQ-saus.
Ha litt olje på hendene og form deigen til fire burgere. Grill burgerne over høy varme i cirka 3-4 minutter på hver side. Legg en osteskive på hver burger når de har et par minutter igjen.
Varm en stekepanne og tilsett en god klunk olivenolje. Stek padronene et par minutter over høy varme til de får fin farge og blir myke. Dryss over salt. Bruk gjerne spisskummen-salt - altså flaksalt blandet med litt ristet spisskummen.
Anrett burgerne på brød med ekstra BBQ-saus og stekt bacon.
Serveres med pommes frites og stekt padron paprika.
Bon appetit!
Pommes frites
Skjær potetene i 1 cm tykke staver. Legg alle potetstavene over i en bolle og la de ligge under rennende kaldt vann i 5 minutter.
Hell av vannet, fordel potetene utover et kjøkkenklede og klapp dem helt tørre med kjøkkenpapir. Er det vann igjen på potetene, vil det sprute veldig under friteringen, så det må unngås.
Varm oljen til 160 grader i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Friter potetene knapt møre og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Du må nok gjøre det i flere omganger for ikke å avkjøle oljen.
Varm oljen opp til 180 grader og friter potetene gylne og sprø rett før servering. La de få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt med det samme.
Burger
Bland sammen kjøttdeig, salt, kvernet pepper og BBQ-saus.
Ha litt olje på hendene og form deigen til fire burgere. Grill burgerne over høy varme i cirka 3-4 minutter på hver side. Legg en osteskive på hver burger når de har et par minutter igjen.
Varm en stekepanne og tilsett en god klunk olivenolje. Stek padronene et par minutter over høy varme til de får fin farge og blir myke. Dryss over salt. Bruk gjerne spisskummen-salt - altså flaksalt blandet med litt ristet spisskummen.
Anrett burgerne på brød med ekstra BBQ-saus og stekt bacon.
Serveres med pommes frites og stekt padron paprika.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto