BBQ-burger med hjemmelaget pommes frites

45 min

BBQ-burger med hjemmelaget pommes frites er det perfekte helgemåltidet!

Vær oppmerksom på at varm olje kan være farlig, så du må passes ekstremt godt på. Du må for all del unngå vann og fuktighet i den varme oljen, og derfor er det viktig at potetene er helt tørre før du slipper de i gryten. Gå ikke ifra varm olje, spesielt ikke hvis det er barn i nærheten, og ha alltid et stort lokk lett tilgjengelig i tilfelle uhell.

1090 har lagret denne
BBQ-burger med hjemmelaget pommes frites

BBQ-burger med hjemmelaget pommes frites er det perfekte helgemåltidet!

Vær oppmerksom på at varm olje kan være farlig, så du må passes ekstremt godt på. Du må for all del unngå vann og fuktighet i den varme oljen, og derfor er det viktig at potetene er helt tørre før du slipper de i gryten. Gå ikke ifra varm olje, spesielt ikke hvis det er barn i nærheten, og ha alltid et stort lokk lett tilgjengelig i tilfelle uhell.

1090 har lagret denne
4
porsjoner

Pommes frites

  • 3 stykker bakepotet
  • 1 l rapsolje, eller solsikkeolje til fritering
  • salt

Burger

  • 500 g storfekjøtt, kvernet
  • 2 ss BBQ-saus, god
  • 1 ts salt
  • pepper, kvernet

Tilbehør

  • 4 skive(r) bacon, tykke skiver
  • 4 skive(r) cheddar, tykke skiver
  • BBQ-saus
  • 200 g paprika, padron, små grønne paprika
  • olivenolje
  • salt
  • 4 stykker hamburgerbrød, gjerne brioche
Unngå at skjermen går i dvale

Pommes frites

  • 3 stykker bakepotet
  • 1 l rapsolje, eller solsikkeolje til fritering
  • salt

Burger

  • 500 g storfekjøtt, kvernet
  • 2 ss BBQ-saus, god
  • 1 ts salt
  • pepper, kvernet

Tilbehør

  • 4 skive(r) bacon, tykke skiver
  • 4 skive(r) cheddar, tykke skiver
  • BBQ-saus
  • 200 g paprika, padron, små grønne paprika
  • olivenolje
  • salt
  • 4 stykker hamburgerbrød, gjerne brioche

Pommes frites

Skjær potetene i  1 cm tykke staver. Legg alle potetstavene over i en bolle og la de ligge under rennende kaldt vann i 5 minutter.
Hell av vannet, fordel potetene utover et kjøkkenklede og klapp dem helt tørre med kjøkkenpapir. Er det vann igjen på potetene, vil det sprute veldig under friteringen, så det må unngås.
Varm oljen til 160 grader i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Friter potetene knapt møre og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Du må nok gjøre det i flere omganger for ikke å avkjøle oljen.
Varm oljen opp til 180 grader og friter potetene gylne og sprø rett før servering. La de få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt med det samme.

Burger

Bland sammen kjøttdeig, salt, kvernet pepper og BBQ-saus.
Ha litt olje på hendene og form deigen til fire burgere. Grill burgerne over høy varme i cirka 3-4 minutter på hver side. Legg en osteskive på hver burger når de har et par minutter igjen.
Varm en stekepanne og tilsett en god klunk olivenolje. Stek padronene et par minutter over høy varme til de får fin farge og blir myke. Dryss over salt. Bruk gjerne spisskummen-salt - altså flaksalt blandet med litt ristet spisskummen.
Anrett burgerne på brød med ekstra BBQ-saus og stekt bacon.
Serveres med pommes frites og stekt padron paprika.
woman cooking

Bon appetit!

Pommes frites

Skjær potetene i  1 cm tykke staver. Legg alle potetstavene over i en bolle og la de ligge under rennende kaldt vann i 5 minutter.
Hell av vannet, fordel potetene utover et kjøkkenklede og klapp dem helt tørre med kjøkkenpapir. Er det vann igjen på potetene, vil det sprute veldig under friteringen, så det må unngås.
Varm oljen til 160 grader i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Friter potetene knapt møre og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Du må nok gjøre det i flere omganger for ikke å avkjøle oljen.
Varm oljen opp til 180 grader og friter potetene gylne og sprø rett før servering. La de få renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over salt med det samme.

Burger

Bland sammen kjøttdeig, salt, kvernet pepper og BBQ-saus.
Ha litt olje på hendene og form deigen til fire burgere. Grill burgerne over høy varme i cirka 3-4 minutter på hver side. Legg en osteskive på hver burger når de har et par minutter igjen.
Varm en stekepanne og tilsett en god klunk olivenolje. Stek padronene et par minutter over høy varme til de får fin farge og blir myke. Dryss over salt. Bruk gjerne spisskummen-salt - altså flaksalt blandet med litt ristet spisskummen.
Anrett burgerne på brød med ekstra BBQ-saus og stekt bacon.
Serveres med pommes frites og stekt padron paprika.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?