Burger med trøffelmajones og syltet rødløk
45 min
Burger med trøffelmajones og syltet rødløk er en skikkelig luksuriøs og lekker hamburger. Den er helt klart verdt det ekstra arbeidet, for her får du en virkelig smakfull burger!
169 har lagret denne
Burger med trøffelmajones og syltet rødløk er en skikkelig luksuriøs og lekker hamburger. Den er helt klart verdt det ekstra arbeidet, for her får du en virkelig smakfull burger!
169 har lagret denne
4
porsjoner
Sursøt rødløk
- 2 stk rødløk, mellomstore
- 1 dl eddik 7%
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
Trøffelmajones
- 2 dl majones, god
- 1 ss trøffel, hakket, gjerne skiver som ligger i olje
- trøffelolje, smakes til
Burger
- 500 g storfekjøtt, kvernet
- 1 fedd hvitløk, stort fedd, revet eller finhakket
- 2 ss sennep, sterk
- 1 stk egg
- 2 stykker eggeplomme
- 2 ts timian, friske blader
- 0.5 dl fløte
- 1 ts salt
- pepper
- salat, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
Sursøt rødløk
- 2 stk rødløk, mellomstore
- 1 dl eddik 7%
- 1 dl sukker
- 1 dl vann
Trøffelmajones
- 2 dl majones, god
- 1 ss trøffel, hakket, gjerne skiver som ligger i olje
- trøffelolje, smakes til
Burger
- 500 g storfekjøtt, kvernet
- 1 fedd hvitløk, stort fedd, revet eller finhakket
- 2 ss sennep, sterk
- 1 stk egg
- 2 stykker eggeplomme
- 2 ts timian, friske blader
- 0.5 dl fløte
- 1 ts salt
- pepper
- salat, til servering
Begynn med løken. Kok opp vann, eddik og sukker.
Rens løken og skjær den i tynne skiver. Legg løkskivene over i den varme laken og trekk kasserollen til side.
La løkskivene ligge og avkjøle seg i laken. Ved servering er det fint å la løken få renne av seg på kjøkkenpapir.
Lag så trøffelmajonesen ved å blande sammen majones og trøffel. Smak til med trøffelolje.
Bland sammen alle ingrediensene til hamburgerne, unntatt fløten som du rører inn helt til slutt.
Ha litt olje på hendene og form deigen til fire burgere. Grill burgerne over høy varme i ca. 3-4 minutter på hver side.
Del hamburgerbrødene og legg på litt salat. Topp med burger, trøffelmajones og sursøt løk.

Bon appetit!
Begynn med løken. Kok opp vann, eddik og sukker.
Rens løken og skjær den i tynne skiver. Legg løkskivene over i den varme laken og trekk kasserollen til side.
La løkskivene ligge og avkjøle seg i laken. Ved servering er det fint å la løken få renne av seg på kjøkkenpapir.
Lag så trøffelmajonesen ved å blande sammen majones og trøffel. Smak til med trøffelolje.
Bland sammen alle ingrediensene til hamburgerne, unntatt fløten som du rører inn helt til slutt.
Ha litt olje på hendene og form deigen til fire burgere. Grill burgerne over høy varme i ca. 3-4 minutter på hver side.
Del hamburgerbrødene og legg på litt salat. Topp med burger, trøffelmajones og sursøt løk.