Pulled pork-burger

7 timer

Pulled pork-burger kan lett lages uten en fancy grill, og du trenger heller ikke en smoker på størrelse med en liten traktor. Du kan faktisk få ganske utrolige resultater på en rimelig gassgrill.

Utgangspunktet her er en vanlig gassgrill med lokk, en deilig marmorert svinenakke og god tid. I tillegg trenger du aluminiumsfolie, en aluminiumsform, røykflis, et digitalt steketermometer og i noen tilfeller gaffateip. Det er viktig at grillen er nokså tett, og hvis den ikke er det, kan du teipe igjen sprekkene. Dette funker utmerket.

Den største utfordringen er å holde temperaturen jevn over tid. Kjøttet skal grilles over indirekte varme, så du fyrer opp den ene siden og legger kjøttet på den andre. Legg gjerne et termometer oppå kjøttet for å ha kontroll. Blir det for varmt, demper du blusset og lufter litt. Blir det for kjølig, øker du blusset en anelse.

Lag en røykpakke av aluminiumsfolie og fuktet flis. På den måten tilfører du deilig røyksmak, som er helt nødvendig for resultatet. Husk at røykflisen må bløtlegges minst 30 minutter før bruk!

777 har lagret denne
Pulled pork-burger

Pulled pork-burger kan lett lages uten en fancy grill, og du trenger heller ikke en smoker på størrelse med en liten traktor. Du kan faktisk få ganske utrolige resultater på en rimelig gassgrill.

Utgangspunktet her er en vanlig gassgrill med lokk, en deilig marmorert svinenakke og god tid. I tillegg trenger du aluminiumsfolie, en aluminiumsform, røykflis, et digitalt steketermometer og i noen tilfeller gaffateip. Det er viktig at grillen er nokså tett, og hvis den ikke er det, kan du teipe igjen sprekkene. Dette funker utmerket.

Den største utfordringen er å holde temperaturen jevn over tid. Kjøttet skal grilles over indirekte varme, så du fyrer opp den ene siden og legger kjøttet på den andre. Legg gjerne et termometer oppå kjøttet for å ha kontroll. Blir det for varmt, demper du blusset og lufter litt. Blir det for kjølig, øker du blusset en anelse.

Lag en røykpakke av aluminiumsfolie og fuktet flis. På den måten tilfører du deilig røyksmak, som er helt nødvendig for resultatet. Husk at røykflisen må bløtlegges minst 30 minutter før bruk!

777 har lagret denne
4
porsjoner

Kryddermix

  • 1 dl paprikapulver
  • 0.5 dl salt
  • sukker, gjerne lysebrunt
  • 2 ss sennepsfrø, Colman sennepspulver passer bra
  • 1.5 dl spisskummen, malt
  • 0.5 dl hvitløkspulver
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss hel sort pepper, malt
  • 2 ss fennikelfrø, malt

Pulled pork

  • 1.5 kg svinenakke
  • 2 dl eplemost
Unngå at skjermen går i dvale

Kryddermix

  • 1 dl paprikapulver
  • 0.5 dl salt
  • sukker, gjerne lysebrunt
  • 2 ss sennepsfrø, Colman sennepspulver passer bra
  • 1.5 dl spisskummen, malt
  • 0.5 dl hvitløkspulver
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss hel sort pepper, malt
  • 2 ss fennikelfrø, malt

Pulled pork

  • 1.5 kg svinenakke
  • 2 dl eplemost

Pulled pork-burger

Klapp svinenakken godt inn med kryddermiks. Dekk til kjøttet og la det marinere i kjøleskapet i minst 4 timer, men helst natten over.
Kjøttet skal grilles over indirekte varme og temperaturen skal ligge mellom 110-120 grader. Heller litt for lavt enn litt for høyt.
Gjør klar en aluminiumspakke med to gode never fuktig røykflis. Stikk noen hull i foliepakken. Legg foliepakken rett på varmekilden og legg kjøttet på grillristen.
Når det ryker skikkelig fra røykpakka, flytter du den opp på risten. Lukk igjen lokket. Det bør være så tett som mulig.
Grill til kjernetemperaturen når 80 grader. Det tar ca 4 timer. Legg kjøttet over i en aluminiumsform, hell i eplemost og dekk formen med aluminiumsfolie.
Sett aluminiumsformen tilbake på grillen og grill videre i ca. 3 timer. Fortsatt skal temperaturen i grillen ligge mellom 110 og 120 grader.
La kjøttet få hvile i minst 40 minutter.
Løft kjøttet over på et fat og riv det fra hverandre med to gafler. Du vil oppleve en krydret og barklignende stekeskorpe, rødlig og lettrøykt kjøtt innenfor der og til slutt supersaftig kjøtt i midten.
Bland gjerne kjøttet med en god BBQ-saus før du har det i burgerbrødet med coleslaw.

Kryddermix

Bland alt sammen og oppbevar kryddermiksen på et glass med tett lokk. Denne blandingen passer like godt til svinekjøtt, oksekjøtt og kylling.
woman cooking

Bon appetit!

Pulled pork-burger

Klapp svinenakken godt inn med kryddermiks. Dekk til kjøttet og la det marinere i kjøleskapet i minst 4 timer, men helst natten over.
Kjøttet skal grilles over indirekte varme og temperaturen skal ligge mellom 110-120 grader. Heller litt for lavt enn litt for høyt.
Gjør klar en aluminiumspakke med to gode never fuktig røykflis. Stikk noen hull i foliepakken. Legg foliepakken rett på varmekilden og legg kjøttet på grillristen.
Når det ryker skikkelig fra røykpakka, flytter du den opp på risten. Lukk igjen lokket. Det bør være så tett som mulig.
Grill til kjernetemperaturen når 80 grader. Det tar ca 4 timer. Legg kjøttet over i en aluminiumsform, hell i eplemost og dekk formen med aluminiumsfolie.
Sett aluminiumsformen tilbake på grillen og grill videre i ca. 3 timer. Fortsatt skal temperaturen i grillen ligge mellom 110 og 120 grader.
La kjøttet få hvile i minst 40 minutter.
Løft kjøttet over på et fat og riv det fra hverandre med to gafler. Du vil oppleve en krydret og barklignende stekeskorpe, rødlig og lettrøykt kjøtt innenfor der og til slutt supersaftig kjøtt i midten.
Bland gjerne kjøttet med en god BBQ-saus før du har det i burgerbrødet med coleslaw.

Kryddermix

Bland alt sammen og oppbevar kryddermiksen på et glass med tett lokk. Denne blandingen passer like godt til svinekjøtt, oksekjøtt og kylling.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?