Pulled pork-burger
Pulled pork-burger kan lett lages uten en fancy grill, og du trenger heller ikke en smoker på størrelse med en liten traktor. Du kan faktisk få ganske utrolige resultater på en rimelig gassgrill.
Utgangspunktet her er en vanlig gassgrill med lokk, en deilig marmorert svinenakke og god tid. I tillegg trenger du aluminiumsfolie, en aluminiumsform, røykflis, et digitalt steketermometer og i noen tilfeller gaffateip. Det er viktig at grillen er nokså tett, og hvis den ikke er det, kan du teipe igjen sprekkene. Dette funker utmerket.
Den største utfordringen er å holde temperaturen jevn over tid. Kjøttet skal grilles over indirekte varme, så du fyrer opp den ene siden og legger kjøttet på den andre. Legg gjerne et termometer oppå kjøttet for å ha kontroll. Blir det for varmt, demper du blusset og lufter litt. Blir det for kjølig, øker du blusset en anelse.
Lag en røykpakke av aluminiumsfolie og fuktet flis. På den måten tilfører du deilig røyksmak, som er helt nødvendig for resultatet. Husk at røykflisen må bløtlegges minst 30 minutter før bruk!
Pulled pork-burger kan lett lages uten en fancy grill, og du trenger heller ikke en smoker på størrelse med en liten traktor. Du kan faktisk få ganske utrolige resultater på en rimelig gassgrill.
Utgangspunktet her er en vanlig gassgrill med lokk, en deilig marmorert svinenakke og god tid. I tillegg trenger du aluminiumsfolie, en aluminiumsform, røykflis, et digitalt steketermometer og i noen tilfeller gaffateip. Det er viktig at grillen er nokså tett, og hvis den ikke er det, kan du teipe igjen sprekkene. Dette funker utmerket.
Den største utfordringen er å holde temperaturen jevn over tid. Kjøttet skal grilles over indirekte varme, så du fyrer opp den ene siden og legger kjøttet på den andre. Legg gjerne et termometer oppå kjøttet for å ha kontroll. Blir det for varmt, demper du blusset og lufter litt. Blir det for kjølig, øker du blusset en anelse.
Lag en røykpakke av aluminiumsfolie og fuktet flis. På den måten tilfører du deilig røyksmak, som er helt nødvendig for resultatet. Husk at røykflisen må bløtlegges minst 30 minutter før bruk!
Kryddermix
- 1 dl paprikapulver
- 0.5 dl salt
- sukker, gjerne lysebrunt
- 2 ss sennepsfrø, Colman sennepspulver passer bra
- 1.5 dl spisskummen, malt
- 0.5 dl hvitløkspulver
- 2 ss chilipulver
- 2 ss hel sort pepper, malt
- 2 ss fennikelfrø, malt
Pulled pork
- 1.5 kg svinenakke
- 2 dl eplemost
Kryddermix
- 1 dl paprikapulver
- 0.5 dl salt
- sukker, gjerne lysebrunt
- 2 ss sennepsfrø, Colman sennepspulver passer bra
- 1.5 dl spisskummen, malt
- 0.5 dl hvitløkspulver
- 2 ss chilipulver
- 2 ss hel sort pepper, malt
- 2 ss fennikelfrø, malt
Pulled pork
- 1.5 kg svinenakke
- 2 dl eplemost
Pulled pork-burger
Kryddermix
