Til hovedinnhold

Kanelbollebrett

3 h

Når du lager bollene på denne superenkle måten, altså som et kanelbollebrett, er det ingenting av fyllet som flyter ut på brettet. Alt suges opp og gjør baksten saftig, søt og klissete. Akkurat sånn som veldig store «barn» på min alder også liker.

Velg ekte kanel for smakens skyld. Ja, ekte kanel er både mer aromatisk og sødmefull. Tenk også på det når du baker gjærbakst med sukker og kanel i svingene, eller denne gangen riktignok i «brettekantene».

Lagret av 1093 brukere
Kanelbollebrett med melisglasur

Når du lager bollene på denne superenkle måten, altså som et kanelbollebrett, er det ingenting av fyllet som flyter ut på brettet. Alt suges opp og gjør baksten saftig, søt og klissete. Akkurat sånn som veldig store «barn» på min alder også liker.

Velg ekte kanel for smakens skyld. Ja, ekte kanel er både mer aromatisk og sødmefull. Tenk også på det når du baker gjærbakst med sukker og kanel i svingene, eller denne gangen riktignok i «brettekantene».

Lagret av 1093 brukere

Ingredienser

1
stk

Grunndeig

  • 5 dl melk, lunken
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg, stort
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sukker
  • 2 ts kardemomme, malt
  • 0.5 ts salt
  • 160 g meierismør, romtemperert
  • egg, vispet, til pensling
  • melisglasur

Fyll

  • 150 g smør, mykt
  • 100 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 3 ss kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Grunndeig

  • 5 dl melk, lunken
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg, stort
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sukker
  • 2 ts kardemomme, malt
  • 0.5 ts salt
  • 160 g meierismør, romtemperert
  • egg, vispet, til pensling
  • melisglasur

Fyll

  • 150 g smør, mykt
  • 100 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 3 ss kanel
Varm melken til cirka 25 grader. Smuldre gjæren i bakebollen, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet. Tilsett smøret litt etter litt.
Øk hastigheten og kjør deigen i cirka 10 minutter til deigen blir smidig, lun (varmes av eltingen) og elastisk. La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle over der igjen.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Kle et stekebrett/langpanne med bakepapir. Kjevl deigen ut til et stort rektangel, cirka 50 x 70 cm.
Bland sammen smør, sukker og kanel. Smør blandingen jevnt utover leiven.
Brett den ene siden 2/3 inn mot motsatt side – og brett den siden over der igjen sånn at du har tre «lag».
Kjevl ev deigen lett (eller dra og klem) slik at den brettede deigen har omtrent samme størrelse som stekebrettet. Skjær deigen opp i 20 jevne biter.
Legg bitene over på stekebrettet med litt luft mellom hver bit (men ikke mer enn at de vokser sammen under heving og steking.
Dekk med plastfolie og etterhev bollene i cirka 45 minutter. Pensle snurrene med sammenvispet egg og klip et lite hakk ned i hver bolle. Stek bollene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 20 minutter.
Rør sammen en jevn og tyktflytende melisglasur. Smør (eller ringle) glasuren over de lune bollene.
Rør sammen en jevn og tyktflytende melisglasur. Smør (eller ringle) glasuren over de lune bollene.
woman cooking

Bon appetit!

Varm melken til cirka 25 grader. Smuldre gjæren i bakebollen, hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett egg, sukker, kardemomme, salt og mel. Elt deigen ved lav hastighet til alt er godt blandet. Tilsett smøret litt etter litt.
Øk hastigheten og kjør deigen i cirka 10 minutter til deigen blir smidig, lun (varmes av eltingen) og elastisk. La deigen gå ved full hastighet de siste minuttene. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle over der igjen.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Kle et stekebrett/langpanne med bakepapir. Kjevl deigen ut til et stort rektangel, cirka 50 x 70 cm.
Bland sammen smør, sukker og kanel. Smør blandingen jevnt utover leiven.
Brett den ene siden 2/3 inn mot motsatt side – og brett den siden over der igjen sånn at du har tre «lag».
Kjevl ev deigen lett (eller dra og klem) slik at den brettede deigen har omtrent samme størrelse som stekebrettet. Skjær deigen opp i 20 jevne biter.
Legg bitene over på stekebrettet med litt luft mellom hver bit (men ikke mer enn at de vokser sammen under heving og steking.
Dekk med plastfolie og etterhev bollene i cirka 45 minutter. Pensle snurrene med sammenvispet egg og klip et lite hakk ned i hver bolle. Stek bollene midt i ovnen ved 210 grader i cirka 20 minutter.
Rør sammen en jevn og tyktflytende melisglasur. Smør (eller ringle) glasuren over de lune bollene.
Rør sammen en jevn og tyktflytende melisglasur. Smør (eller ringle) glasuren over de lune bollene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?