Kanelbollebrett
Når du lager bollene på denne superenkle måten, altså som et kanelbollebrett, er det ingenting av fyllet som flyter ut på brettet. Alt suges opp og gjør baksten saftig, søt og klissete. Akkurat sånn som veldig store «barn» på min alder også liker.
Velg ekte kanel for smakens skyld. Ja, ekte kanel er både mer aromatisk og sødmefull. Tenk også på det når du baker gjærbakst med sukker og kanel i svingene, eller denne gangen riktignok i «brettekantene».
Når du lager bollene på denne superenkle måten, altså som et kanelbollebrett, er det ingenting av fyllet som flyter ut på brettet. Alt suges opp og gjør baksten saftig, søt og klissete. Akkurat sånn som veldig store «barn» på min alder også liker.
Velg ekte kanel for smakens skyld. Ja, ekte kanel er både mer aromatisk og sødmefull. Tenk også på det når du baker gjærbakst med sukker og kanel i svingene, eller denne gangen riktignok i «brettekantene».
Ingredienser
Grunndeig
- 5 dl melk, lunken
- 50 g gjær
- 1 stk egg, stort
- 1 kg hvetemel
- 200 g sukker
- 2 ts kardemomme, malt
- 0.5 ts salt
- 160 g meierismør, romtemperert
- egg, vispet, til pensling
- melisglasur
Fyll
- 150 g smør, mykt
- 100 g sukker
- 100 g brunt sukker
- 3 ss kanel
Slik gjør du:
Grunndeig
- 5 dl melk, lunken
- 50 g gjær
- 1 stk egg, stort
- 1 kg hvetemel
- 200 g sukker
- 2 ts kardemomme, malt
- 0.5 ts salt
- 160 g meierismør, romtemperert
- egg, vispet, til pensling
- melisglasur
Fyll
- 150 g smør, mykt
- 100 g sukker
- 100 g brunt sukker
- 3 ss kanel
