Til hovedinnhold

Veganske skoleboller

2 h

Det er ikke så vanskelig å gjøre skoleboller veganske. Her får du en oppskrift fra Jenny Marie El Kadiri-Andersen, som står bak Soho Urban Eatery. Deigen holder til cirka 20 boller. Bollene kan fryses eller oppbevares i en tett boks til dagen etter. Ved tining tar du bollene ut på benken og lar dem tine der. Pakk dem deretter inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen på 150 grader.

Lagret av 120 brukere
Veganske skoleboller

Det er ikke så vanskelig å gjøre skoleboller veganske. Her får du en oppskrift fra Jenny Marie El Kadiri-Andersen, som står bak Soho Urban Eatery. Deigen holder til cirka 20 boller. Bollene kan fryses eller oppbevares i en tett boks til dagen etter. Ved tining tar du bollene ut på benken og lar dem tine der. Pakk dem deretter inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen på 150 grader.

Lagret av 120 brukere

Ingredienser

20
stk

Grunndeig

  • 5 dl vann, kaldt
  • 220 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss kardemomme
  • 25 g fersk gjær
  • 1.2 dl olje, eller 150 g smør
  • 1 kg hvetemel

Vaniljekrem

  • 2.5 dl soyamelk
  • 2.5 dl havrefløte
  • 2 ss maizenna
  • 0.25 ts vaniljepulver, eller 2 ts vaniljesukker
  • 100 g melis
  • 1 klype salt, liten
  • 1 klype gurkemeie, liten
  • 1 ts agar agar

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Grunndeig

  • 5 dl vann, kaldt
  • 220 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss kardemomme
  • 25 g fersk gjær
  • 1.2 dl olje, eller 150 g smør
  • 1 kg hvetemel

Vaniljekrem

  • 2.5 dl soyamelk
  • 2.5 dl havrefløte
  • 2 ss maizenna
  • 0.25 ts vaniljepulver, eller 2 ts vaniljesukker
  • 100 g melis
  • 1 klype salt, liten
  • 1 klype gurkemeie, liten
  • 1 ts agar agar

Deig

Ha vann, sukker, salt og kardemomme i en kjøkkenmaskin og rør det sammen.
Tilsett mel og gjær. Kjør maskinen i 5 minutter. Start med lav hastighet for å unngå at melet flyr rundt og øk deretter til medium hastighet.
La deigen hvile i 10 minutter i maskinen. Det gjør at glutennettverket i deigen blir sterkt, og du får luftige, saftige boller.
Tilsett olje i en stråle, eller vegansk smør i terninger, mens deigen eltes videre. Øk farten gradvis og elt i ca. 15 minutter til deigen er elastisk og temperaturen på deigen er lunken.
For å sjekke at deigen er ferdig og glutennettverket er aktivt, strekker du litt av deigen utover til du får et tynt slør. Eltetid er minst 10-12 minutter.
Dekk bakebollen godt, og la deigen heve til ca. dobbel størrelse. I mellomtiden lager du vaniljekrem!

Vaniljekrem

Bland alle ingrediensene i en kjele.
Kok opp under omrøring. Kok til det tykner. Husk å røre godt hele tiden.
Hell kremen over i en bred bolle eller en form og avkjøl. Jo større bollen eller formen er, jo raskere avkjøles kremen.

Utbaking

Når bolledeigen er ferdig hevet, har du deigen på benken med et tynt lag mel under.
Del deigen i 20 boller (90 gram per bolle).
Trill faste, stramme boller og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Kle brettet med et fuktig klede, folie eller voksduk. La heve i ca. 30 minutter. Etter 30 minutter, lager du en grop i midten av bollen og fyller i vaniljekremen.
La heve i ytterligere 30 minutter. Husk at bollene skal være tildekket.
Stek bollene i forvarmet ovn på 175 grader i 12-14 minutter, eller til du synes de ser ferdige ut.
La avkjøle helt før du pynter med melis og kokos!
woman cooking

Bon appetit!

Deig

Ha vann, sukker, salt og kardemomme i en kjøkkenmaskin og rør det sammen.
Tilsett mel og gjær. Kjør maskinen i 5 minutter. Start med lav hastighet for å unngå at melet flyr rundt og øk deretter til medium hastighet.
La deigen hvile i 10 minutter i maskinen. Det gjør at glutennettverket i deigen blir sterkt, og du får luftige, saftige boller.
Tilsett olje i en stråle, eller vegansk smør i terninger, mens deigen eltes videre. Øk farten gradvis og elt i ca. 15 minutter til deigen er elastisk og temperaturen på deigen er lunken.
For å sjekke at deigen er ferdig og glutennettverket er aktivt, strekker du litt av deigen utover til du får et tynt slør. Eltetid er minst 10-12 minutter.
Dekk bakebollen godt, og la deigen heve til ca. dobbel størrelse. I mellomtiden lager du vaniljekrem!

Vaniljekrem

Bland alle ingrediensene i en kjele.
Kok opp under omrøring. Kok til det tykner. Husk å røre godt hele tiden.
Hell kremen over i en bred bolle eller en form og avkjøl. Jo større bollen eller formen er, jo raskere avkjøles kremen.

Utbaking

Når bolledeigen er ferdig hevet, har du deigen på benken med et tynt lag mel under.
Del deigen i 20 boller (90 gram per bolle).
Trill faste, stramme boller og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Kle brettet med et fuktig klede, folie eller voksduk. La heve i ca. 30 minutter. Etter 30 minutter, lager du en grop i midten av bollen og fyller i vaniljekremen.
La heve i ytterligere 30 minutter. Husk at bollene skal være tildekket.
Stek bollene i forvarmet ovn på 175 grader i 12-14 minutter, eller til du synes de ser ferdige ut.
La avkjøle helt før du pynter med melis og kokos!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?