Veganske skoleboller
Det er ikke så vanskelig å gjøre skoleboller veganske. Her får du en oppskrift fra Jenny Marie El Kadiri-Andersen, som står bak Soho Urban Eatery. Deigen holder til cirka 20 boller. Bollene kan fryses eller oppbevares i en tett boks til dagen etter. Ved tining tar du bollene ut på benken og lar dem tine der. Pakk dem deretter inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen på 150 grader.
Det er ikke så vanskelig å gjøre skoleboller veganske. Her får du en oppskrift fra Jenny Marie El Kadiri-Andersen, som står bak Soho Urban Eatery. Deigen holder til cirka 20 boller. Bollene kan fryses eller oppbevares i en tett boks til dagen etter. Ved tining tar du bollene ut på benken og lar dem tine der. Pakk dem deretter inn i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen på 150 grader.
Ingredienser
Grunndeig
- 5 dl vann, kaldt
- 220 g sukker
- 1 ts salt
- 1 ss kardemomme
- 25 g fersk gjær
- 1.2 dl olje, eller 150 g smør
- 1 kg hvetemel
Vaniljekrem
- 2.5 dl soyamelk
- 2.5 dl havrefløte
- 2 ss maizenna
- 0.25 ts vaniljepulver, eller 2 ts vaniljesukker
- 100 g melis
- 1 klype salt, liten
- 1 klype gurkemeie, liten
- 1 ts agar agar
Slik gjør du:
Grunndeig
- 5 dl vann, kaldt
- 220 g sukker
- 1 ts salt
- 1 ss kardemomme
- 25 g fersk gjær
- 1.2 dl olje, eller 150 g smør
- 1 kg hvetemel
Vaniljekrem
- 2.5 dl soyamelk
- 2.5 dl havrefløte
- 2 ss maizenna
- 0.25 ts vaniljepulver, eller 2 ts vaniljesukker
- 100 g melis
- 1 klype salt, liten
- 1 klype gurkemeie, liten
- 1 ts agar agar
Deig
Vaniljekrem
Utbaking
