Hveteboller med sprø kaneltopping

3 timer

Gjør deg klar for noen utrolig gode hveteboller! I stedet for å ha kanelfyll i svingene som man vanligvis gjør med kanelboller, smøres kanelfyllet her på toppen av bollene før steking. Det gir en herlig søt og sprø skorpe på de supermyke bollene.

Oppskriften gir 24 stk.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

1905 har lagret denne
Hveteboller med sprø kaneltopping

Gjør deg klar for noen utrolig gode hveteboller! I stedet for å ha kanelfyll i svingene som man vanligvis gjør med kanelboller, smøres kanelfyllet her på toppen av bollene før steking. Det gir en herlig søt og sprø skorpe på de supermyke bollene.

Oppskriften gir 24 stk.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

1905 har lagret denne
12
porsjoner
  • 6 dl helmelk
  • 2 dl sukker
  • 200 g smør
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg
  • 3 ts kanel
  • 1 kg hvetemel

Kaneltopping

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 5 ts kanel
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 dl helmelk
  • 2 dl sukker
  • 200 g smør
  • 50 g gjær
  • 1 stk egg
  • 3 ts kanel
  • 1 kg hvetemel

Kaneltopping

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 5 ts kanel
Kok opp melk, sukker og smør. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i lett sammenvispet egg, kanel og hvetemel. Elt deigen godt i kjøkkenmaskinen til den er smidig. La deigen heve i 1 time.
Mens deigen hever, forbereder du kanelfyllet ved å blande smeltet smør med sukker og kanel. La fyllet avkjøles i romtemperatur slik at det tykner.
Trill ut deigen til 24 jevnstore boller, og sett dem på en bakepapirdekket stekeplate (4 x 6 rader). Bollene vil stå nokså tett på platen, og det er meningen at de skal vokse inn i hverandre under stekingen. La bollene etterheve i 45 minutter.
Legg en god klatt av kanelfyllet på hver bolle og bruk en kniv til å forsiktig smøre det litt utover på toppen av bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, sukker og smør. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i lett sammenvispet egg, kanel og hvetemel. Elt deigen godt i kjøkkenmaskinen til den er smidig. La deigen heve i 1 time.
Mens deigen hever, forbereder du kanelfyllet ved å blande smeltet smør med sukker og kanel. La fyllet avkjøles i romtemperatur slik at det tykner.
Trill ut deigen til 24 jevnstore boller, og sett dem på en bakepapirdekket stekeplate (4 x 6 rader). Bollene vil stå nokså tett på platen, og det er meningen at de skal vokse inn i hverandre under stekingen. La bollene etterheve i 45 minutter.
Legg en god klatt av kanelfyllet på hver bolle og bruk en kniv til å forsiktig smøre det litt utover på toppen av bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?