Gjør deg klar for noen utrolig gode hveteboller! I stedet for å ha kanelfyll i svingene som man vanligvis gjør med kanelboller, smøres kanelfyllet her på toppen av bollene før steking. Det gir en herlig søt og sprø skorpe på de supermyke bollene.
Gjør deg klar for noen utrolig gode hveteboller! I stedet for å ha kanelfyll i svingene som man vanligvis gjør med kanelboller, smøres kanelfyllet her på toppen av bollene før steking. Det gir en herlig søt og sprø skorpe på de supermyke bollene.
Kok opp melk, sukker og smør. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i lett sammenvispet egg, kanel og hvetemel. Elt deigen godt i kjøkkenmaskinen til den er smidig. La deigen heve i 1 time.
Mens deigen hever, forbereder du kanelfyllet ved å blande smeltet smør med sukker og kanel. La fyllet avkjøles i romtemperatur slik at det tykner.
Trill ut deigen til 24 jevnstore boller, og sett dem på en bakepapirdekket stekeplate (4 x 6 rader). Bollene vil stå nokså tett på platen, og det er meningen at de skal vokse inn i hverandre under stekingen. La bollene etterheve i 45 minutter.
Legg en god klatt av kanelfyllet på hver bolle og bruk en kniv til å forsiktig smøre det litt utover på toppen av bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte.
Bon appetit!
Kok opp melk, sukker og smør. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i lett sammenvispet egg, kanel og hvetemel. Elt deigen godt i kjøkkenmaskinen til den er smidig. La deigen heve i 1 time.
Mens deigen hever, forbereder du kanelfyllet ved å blande smeltet smør med sukker og kanel. La fyllet avkjøles i romtemperatur slik at det tykner.
Trill ut deigen til 24 jevnstore boller, og sett dem på en bakepapirdekket stekeplate (4 x 6 rader). Bollene vil stå nokså tett på platen, og det er meningen at de skal vokse inn i hverandre under stekingen. La bollene etterheve i 45 minutter.
Legg en god klatt av kanelfyllet på hver bolle og bruk en kniv til å forsiktig smøre det litt utover på toppen av bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter, til de er gjennomstekte.