Kanelboller i vaffeljern
I USA har ”Cinnamon Roll Waffles” vært populære lenge, og det er nok både fordi de er gøy å lage og veldig gode å spise. Man lager deigen og fyllet til kanelbollene på ordinær måte, men i stedet for å legge kanelbolleskivene på stekeplaten, etterheve og steke dem i ovnen, legges de i vaffeljernet.
I vaffeljernet smelter kanelfyllet og gir en søt, karamellisert skorpe på kanelbollevaflene. Innsiden blir myk og deilig. Kanelbolleskivene trenger ikke å etterheves før de legges i vaffeljernet, og det tar ikke mer enn 2-3 minutter å steke en kanelbolle i vaffeljernet.
Et nyttig tips er å fryse ustekte kanelbolleskiver du ikke vil bruke med det samme. Da kan du hente dem ut av fryseren senere og tine dem i 20 minutter. Deretter steker du dem i vaffeljernet, og vips har du nystekte kanelbollevafler! Ferdigstekte kanelbollevafler kan også fryses.
Oppskriften gir ca. 25 stk.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv
I USA har ”Cinnamon Roll Waffles” vært populære lenge, og det er nok både fordi de er gøy å lage og veldig gode å spise. Man lager deigen og fyllet til kanelbollene på ordinær måte, men i stedet for å legge kanelbolleskivene på stekeplaten, etterheve og steke dem i ovnen, legges de i vaffeljernet.
I vaffeljernet smelter kanelfyllet og gir en søt, karamellisert skorpe på kanelbollevaflene. Innsiden blir myk og deilig. Kanelbolleskivene trenger ikke å etterheves før de legges i vaffeljernet, og det tar ikke mer enn 2-3 minutter å steke en kanelbolle i vaffeljernet.
Et nyttig tips er å fryse ustekte kanelbolleskiver du ikke vil bruke med det samme. Da kan du hente dem ut av fryseren senere og tine dem i 20 minutter. Deretter steker du dem i vaffeljernet, og vips har du nystekte kanelbollevafler! Ferdigstekte kanelbollevafler kan også fryses.
Oppskriften gir ca. 25 stk.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv
- 100 g smør
- 5 dl melk
- 50 g gjær
- 150 g sukker
- 2 ts kardemomme
- 2 stk egg
- 1 kg hvetemel
Fyll
- 200 g smør
- 200 g brunt sukker
- 3 ss kanel
- 100 g smør
- 5 dl melk
- 50 g gjær
- 150 g sukker
- 2 ts kardemomme
- 2 stk egg
- 1 kg hvetemel
Fyll
- 200 g smør
- 200 g brunt sukker
- 3 ss kanel
