Sørlandsboller - fylte boller med vaniljekrem
Prøv en alternativ vri på fastelavnsbollene med Elin Vatnar Nilsen bak krem.no sine "sørlandsboller".
Til denne oppskriften trenger du 15 boller.
Tips fra Elin: "Bollene er er veid til 60 gram, det vil si, ikke så store. Det er flere måter å ha vaniljekremen i bollene, jeg valgte å dele dem. Du kan også putte vaniljekremen i en sprøytepose med en litt spiss tyll, dytte den inn i bollen fra undersiden, og tyte på med krem.
Velger du å dele bollen er det smart å grave ut litt av innmaten. Da får du mer plass til vaniljekrem. Sjokoladesausen på toppen er sjokolade smeltet sammen med fløte. Jeg smelter i mikro. Du kan godt gjøre det over vannbad, det vil si, du har litt vann i en liten kjele, legger sjokolade og fløte i en bolle og setter over dampen. Rør til alt er glatt."
Oppskrift/foto: Elin Vatnar Nilsen.
Prøv en alternativ vri på fastelavnsbollene med Elin Vatnar Nilsen bak krem.no sine "sørlandsboller".
Til denne oppskriften trenger du 15 boller.
Tips fra Elin: "Bollene er er veid til 60 gram, det vil si, ikke så store. Det er flere måter å ha vaniljekremen i bollene, jeg valgte å dele dem. Du kan også putte vaniljekremen i en sprøytepose med en litt spiss tyll, dytte den inn i bollen fra undersiden, og tyte på med krem.
Velger du å dele bollen er det smart å grave ut litt av innmaten. Da får du mer plass til vaniljekrem. Sjokoladesausen på toppen er sjokolade smeltet sammen med fløte. Jeg smelter i mikro. Du kan godt gjøre det over vannbad, det vil si, du har litt vann i en liten kjele, legger sjokolade og fløte i en bolle og setter over dampen. Rør til alt er glatt."
Oppskrift/foto: Elin Vatnar Nilsen.
Vaniljekrem
- 1.25 dl melk
- 1.25 dl fløte
- 50 g sukker
- 15 g maisenna
- 0.5 stk vaniljestang, eller 3 teskjeer vaniljesukker
- 2 stk eggeplomme
Sjokoladeglasur til toppen
- 100 g sjokolade
- 50 g fløte
Vaniljekrem
- 1.25 dl melk
- 1.25 dl fløte
- 50 g sukker
- 15 g maisenna
- 0.5 stk vaniljestang, eller 3 teskjeer vaniljesukker
- 2 stk eggeplomme
Sjokoladeglasur til toppen
- 100 g sjokolade
- 50 g fløte
