Fastelavnsboller med surdeig
Prøv fastelavnsboller bakt med surdeig!
Bakeriet Farine i Oslo gir fastelavnsbollene litt ekstra kjærlighet med surdeig, og med oppskriften deres og litt ekstra tid kan du gjøre det samme. Husk at bollene krever en del heving, så begynn dagen før. Det anbefales å la bollene heve over natten eller mens du er på jobb, så slipper du å vente.
Denne oppskriften er nok til ti 110 grams hveteboller, som kan være for store for noen. På Farine bruker de 80 grams boller, da bollene er enklere å spise med fyll når de er litt mindre.
Her finner du oppskrift på surdeigsstarter.
Oppskrift: Farine bakeri og spiseri
Prøv fastelavnsboller bakt med surdeig!
Bakeriet Farine i Oslo gir fastelavnsbollene litt ekstra kjærlighet med surdeig, og med oppskriften deres og litt ekstra tid kan du gjøre det samme. Husk at bollene krever en del heving, så begynn dagen før. Det anbefales å la bollene heve over natten eller mens du er på jobb, så slipper du å vente.
Denne oppskriften er nok til ti 110 grams hveteboller, som kan være for store for noen. På Farine bruker de 80 grams boller, da bollene er enklere å spise med fyll når de er litt mindre.
Her finner du oppskrift på surdeigsstarter.
Oppskrift: Farine bakeri og spiseri
Ingredienser
- 475 g hvetemel
- 105 g sukker
- 11 g salt
- 5 g kardemomme
- 220 g surdeig, på 100% hydrering
- 130 g melk
- 60 g vann
- 76 g smør
Fyll
- krem, pisket
- syltetøy, og/eller mandelmasse
Slik gjør du:
- 475 g hvetemel
- 105 g sukker
- 11 g salt
- 5 g kardemomme
- 220 g surdeig, på 100% hydrering
- 130 g melk
- 60 g vann
- 76 g smør
Fyll
- krem, pisket
- syltetøy, og/eller mandelmasse
