Skolebrødsnurrer

1 t 30 min

Skolebrødsnurrer er en herlig variant av skolebrød eller skoleboller. I stedet for å ha vaniljekrem bare i midten av bollene, rulles bollene her sammen med vaniljekrem i svingene. På toppen må det selvsagt være melisglasur og kokos. Dette blir garantert populære boller! Oppskriften gir ca. 12 boller.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det Søte Liv

1555 har lagret denne
Skolebrødsnurrer
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Skolebrødsnurrer er en herlig variant av skolebrød eller skoleboller. I stedet for å ha vaniljekrem bare i midten av bollene, rulles bollene her sammen med vaniljekrem i svingene. På toppen må det selvsagt være melisglasur og kokos. Dette blir garantert populære boller! Oppskriften gir ca. 12 boller.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det Søte Liv

1555 har lagret denne
12
stk
  • 5 dl melk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 750 g hvetemel

Fyll

  • 5 dl vaniljekrem

Pynt

  • 2 dl melis
  • 2 ss vann
  • 1 dl kokos
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl melk
  • 150 g smør
  • 125 g melis
  • 50 g gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 750 g hvetemel

Fyll

  • 5 dl vaniljekrem

Pynt

  • 2 dl melis
  • 2 ss vann
  • 1 dl kokos
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).
Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Smør på vaniljekrem. Rull sammen leiven fra langsiden.
Skjær 12 nokså tykke skiver og legg dem i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm). La bollene heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl.
Rør melis sammen med vann til en tynn melisglasur. Smør litt glasur på hver av bollene og dryss over kokos.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).
Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Smør på vaniljekrem. Rull sammen leiven fra langsiden.
Skjær 12 nokså tykke skiver og legg dem i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm). La bollene heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl.
Rør melis sammen med vann til en tynn melisglasur. Smør litt glasur på hver av bollene og dryss over kokos.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?