Skolebrødsnurrer
1 t 30 min
Skolebrødsnurrer er en herlig variant av skolebrød eller skoleboller. I stedet for å ha vaniljekrem bare i midten av bollene, rulles bollene her sammen med vaniljekrem i svingene. På toppen må det selvsagt være melisglasur og kokos. Dette blir garantert populære boller! Oppskriften gir ca. 12 boller.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det Søte Liv
1555 har lagret denne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Skolebrødsnurrer er en herlig variant av skolebrød eller skoleboller. I stedet for å ha vaniljekrem bare i midten av bollene, rulles bollene her sammen med vaniljekrem i svingene. På toppen må det selvsagt være melisglasur og kokos. Dette blir garantert populære boller! Oppskriften gir ca. 12 boller.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det Søte Liv
1555 har lagret denne
12
stk
- 5 dl melk
- 150 g smør
- 125 g melis
- 50 g gjær
- 0.5 ts kardemomme
- 750 g hvetemel
Fyll
- 5 dl vaniljekrem
Pynt
- 2 dl melis
- 2 ss vann
- 1 dl kokos
Unngå at skjermen går i dvale
- 5 dl melk
- 150 g smør
- 125 g melis
- 50 g gjær
- 0.5 ts kardemomme
- 750 g hvetemel
Fyll
- 5 dl vaniljekrem
Pynt
- 2 dl melis
- 2 ss vann
- 1 dl kokos
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).
Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Smør på vaniljekrem. Rull sammen leiven fra langsiden.
Skjær 12 nokså tykke skiver og legg dem i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm). La bollene heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl.
Rør melis sammen med vann til en tynn melisglasur. Smør litt glasur på hver av bollene og dryss over kokos.

Bon appetit!
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).
Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Smør på vaniljekrem. Rull sammen leiven fra langsiden.
Skjær 12 nokså tykke skiver og legg dem i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm). La bollene heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl.
Rør melis sammen med vann til en tynn melisglasur. Smør litt glasur på hver av bollene og dryss over kokos.