Fabrique's kardemommeboller
2 h 30 min
Det svenske bakeriet Fabrique holder til i London, New York og Stockholm, og er viden kjent for sine svenske kardemommeboller. Slik kan du lage dem hjemme.
Tips: Pensle bollene med egg og dryss ekstra sukker og kardemomme over.
Denne oppskriften gir ca. 60-65 boller.
Lagret av 1047 brukere
Det svenske bakeriet Fabrique holder til i London, New York og Stockholm, og er viden kjent for sine svenske kardemommeboller. Slik kan du lage dem hjemme.
Tips: Pensle bollene med egg og dryss ekstra sukker og kardemomme over.
Denne oppskriften gir ca. 60-65 boller.
Lagret av 1047 brukere
Ingredienser
12
porsjoner
Deig
- 1 l melk
- 100 g fersk gjær
- 350 g sukker
- 350 g smør
- 30 g kardemomme
- 2.2 kg hvetemel
Fyll
- 1 kg smør, romtemperert
- 1 kg sukker
- kardemomme
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Deig
- 1 l melk
- 100 g fersk gjær
- 350 g sukker
- 350 g smør
- 30 g kardemomme
- 2.2 kg hvetemel
Fyll
- 1 kg smør, romtemperert
- 1 kg sukker
- kardemomme
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakemaskin, miks på lav hastighet eller kna for hånd i ca. 15 minutter.
Dekk deigen med et dampet kjøkkenhåndkle, og sett deigen i kjøleskapet i halvannen time.
Kjevle ut deigen til den er ca. 4,5 millimeter tykk.
Miks sukker og smør til fyllet, og spre det ut over deigen. Strø kardemomme over fyllet.
Brett deigen i to, og kutt den brettede deigen i strimler. Strimlene skal være ca. 100 gram hver. Tvinn og knyt hver strimmel i en knute.
Putt kardemommeknutene/bollene på et bakebrett og la de heve i ca. en time.
Forvarm ovnen på 230 grader.
Stek bollene 12 minutter på 230 grader, men senk gjerne temperaturen til 190 grader de siste par minuttene.

Bon appetit!
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakemaskin, miks på lav hastighet eller kna for hånd i ca. 15 minutter.
Dekk deigen med et dampet kjøkkenhåndkle, og sett deigen i kjøleskapet i halvannen time.
Kjevle ut deigen til den er ca. 4,5 millimeter tykk.
Miks sukker og smør til fyllet, og spre det ut over deigen. Strø kardemomme over fyllet.
Brett deigen i to, og kutt den brettede deigen i strimler. Strimlene skal være ca. 100 gram hver. Tvinn og knyt hver strimmel i en knute.
Putt kardemommeknutene/bollene på et bakebrett og la de heve i ca. en time.
Forvarm ovnen på 230 grader.
Stek bollene 12 minutter på 230 grader, men senk gjerne temperaturen til 190 grader de siste par minuttene.